Ciklider.se


Information Ciklider.se
Om Ciklider.se
Vem står bakom Ciklider.se?
Stöd Ciklider.se
Utlottning

Övrigt
Länkar
Redigera bild
Sök på Ciklider.se

 

 

 

Vem står bakom Ciklider.se?

Jag som står bakom denna hemsida heter Michael Persson och bor i Höganäs i nordvästra Skåne. Jag är född 1969 och har sysslat med ciklider sedan 10-års åldern, akvarier har alltid funnits i mitt hem. Andra intressen är foto och friluftsliv.

Som de flesta andra började jag med ett sällskapsakvarium med fiskar som till exempel guppys, tetror, svärdbärare och botior. Det dröjde inte länge förrän jag började intressera mig för ciklider, de första cikliderna jag skaffade var palettciklider. Ganska snart skaffade jag även Julidochromis ornatus som var min första tanganyikaciklid.
Ända sedan dess har jag haft ciklider från Tanganyika- och Malawisjön. Under många år odlade jag olika Julidochromis-arter och snäckskalslekare i mina föräldrars källare innan akvarierna flyttades hem till bostaden, där det odlades framförallt malawiciklider. Huvudinriktningen på ciklidintresset har varierat genom åren men det har alltid varit afrikanska ciklider. Numera odlar jag bara för husbehov och har begränsat hobbyn till ett tiotal akvarier.

Hösten 2000 gjorde jag tillsammans med min fru Carolina drömresan till Afrika där vi bland annat besökte Malawisjön och den kända ciklidexportören Stuart Grant. Vi gjorde då också en tur till Cape Maclear och Maleriöarna med Stuarts båt Lady Louise där vi snorklade och tittade på ciklider.

Åren 2003-2007 satt jag i styrelsen för Nordiska Ciklidsällskapet som redaktör för medlemstidningen Ciklidbladet.

2008 mottog jag Guldabborren med följande motivering:

Årets abborre tilldelas en medlem som genom sitt oerhörda engagemang och kunnande har tillfogat NCS stor sveda och värk och därutöver mycken huvudbry, i det att han i stort sett omöjliggjort framtida nyrekryteringar till den post han beklätt inom NCS.
Vi övriga föreningsmedlemmar kan dock bara buga och tacka denna paradoxernas man som bidragit till att estetiken och namnackuratessen nått nya höjder fyra gånger om året. Hans iver och perfektionism är av ett slag som sällan har skådats inom föreningen och offerviljan avseende nedlagd tid å föreningens vägnar torde sakna motstycke under detta sekel.
Förhoppningsvis får NCS även i framtiden plats i sökaren när årets pristagare betraktar omvärlden genom sin Nikon. Välförtjänt tillfaller således Guldabborren 2007 den eminente hedersmedlemmen Michael Persson.

/Styrelsen för Nordiska CikldsällskapetKontakta mig gärna med e-post

Ciklidhälsningar
/Micke


Copyright © Michael Persson 1997-2015. All rights reserved.