Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Kjell Fohrman

Sidor: [1] 2 3
1
Jag lägger in det mail som har skickats ut till alla som deltog på Akvariehelgen.

Utskick till de som besökte Akvariehelgen.
Så är då Akvariehelgen avslutad och den blev utan tvekan mycket lyckad. Föredragshållarna var fantastiska och gjorde stor succé samtidigt som vi alla hade otroligt trevligt tillsammans och stämningen var verkligen på topp under hela helgen. Visst det var egentligen väl trångt i lokalen men ändå flöt allt på förvånansvärt bra.
Vi som arrangerade Akvariehelgen vill tacka alla som kom för att ni genom vara så trevliga gjorde att tillställningen blev så lyckad.

Efteråt har vi fått många trevliga tackmail och SMS från besökarna (tack för dom) och vi vill speciellt lyfta fram 3 sådana från några av våra prominenta gäster.

Uwe Werner: I think all was very well organized and the atmosphere was great. Congratulations!
Ad Konings: Thank you again for the great weekend!
Ivan Mikolji: The Scandinavia Cichlid Organization meeting was SUPER COOL! The people SUPER NICE! Gothenburg SUPER BEAUTIFUL and SUPER COLD! I had a SUPER TIME! Thank you all for everything!

Jag kan också nämna att det nu också finns en webbartikel från Akvariehelgen på denna hemsida, dessutom kommer det naturligtvis en utförlig artikel i nästa nummer av Ciklidbladet så om ni inte redan är medlem i Nordiska Ciklidsällskapet (NCS) och därmed får Ciklidbladet så är det hög tid att bli medlem i NCS. Det är också på gång en artikel om Akvariehelgen (skriven av Uwe Werner) i det kommande numret av den tyska akvarietidningen DATZ.

Vi kommer nu att lämna över listan med e-postadresser till NCS. De kommer sedan att lägga upp Ivan Mikoljis fantastiska undervattensvideo så att alla som deltog på Akvariehelgen kan ladda ner den.

Ett stort tack till er alla från oss i Göteborgs ciklidgrupp
Göteborgs ciklidgrupp genom
Kjell Fohrman
kjell@fohrman.se

2
Så är då Akvariehelgen avslutad med ett lyckat resultat. Jag skulle vilja tacka 4 olika grupper för att de var och en på sitt sätt deltog i att göra helgen så trevlig.   
 
Göteborgs Ciklidgrupp:
Under ca. 1 år har en grupp inom Göteborg Ciklidgrupp lagt ner ett hästarbete i planerandet av hela arrangemanget. Totalt har det hållits nära 20 sammanträffande (planeringsmöten, arbetsmöten, gruppmöten, besiktning av lokaler etc. etc) och antalet deltagare på dessa möten har varierat mellan 5 och 20 personer. Och så själva finalen i helgen då det var 15 personer som jobbade med att få allt att flyta. Ett enormt arbete har lagts ner av de som deltog i denna arbetsgrupp.

Föredragshållarna:
Ett helt gäng med fantastiska föredragshållare var det och de ämnen som behandlades var väldigt olika. Jag tror inte att någon av besökarna under Akvariehelgen som kom tyckte att samtliga föredrag föll i deras smak utan var och en av oss hade nog sina favoriter (eller snarare sina favoritämnen) och det var ju själva poängen med bredden på föredragen – ”alla” smakriktningar skulle få sitt. Jag har också pratat med en hel del av besökarna och alla var också väldigt positiva. Detsamma kan jag även säga om föredragshållarna - de var väldigt glada över det överväldigande positiva mottagande de fick såväl under sina föredrag samt i pratstunderna med besökarna mellan föredragen.

Sponsorerna:
Utan sponsorer ingen Akvariehelg. Basen i ekonomin för att kunna arrangera en Akvariehelg som denna till ett så lågt pris med så många internationella föredragshållare var utan tvekan sponsorerna. Denna gång var det 8 sponsorer som vardera bidrog med 3.000 kronor var, det var fler än 30 företag som hade skänkt vinster till våra lotterier (som drog in mer än 40.000 kr), dessutom skänkte sponsorerna vinster till fototävlingen samt till de 6 små utställningsakvarierna. Helt enkelt en fantastisk uppslutning av branschen. En lista över sponsorerna hittar du på denna sida http://www.akvariehelg.se/sponsorer/

Deltagarna:
Ja utan deltagare så hade ju Akvariehelgen blivit en flopp – nu var det fullbokat långt i förväg och vi tvingades tyvärr säga nej till många som ville komma. Det var ju i sig väldigt trevligt att det var fullspikat men det förde också med sig att de som kom hade det minst sagt trångt, att det var svårt att lösa alla saker praktiskt och det krävdes verkligen att besökarna som kom var glada och positiva människor som hade överseende med de små skavanker som var (pga av trängseln). Det var absolut inget gnäll utan alla besökare hade verkligen uppriktigt kul och de internationella föredragshållarna var också uppriktigt förvånande över att det kunde vara så trevligt på ett akvariemöte och den främsta anledningen till detta var utan tvekan deltagarna själva.

Så ett stort tack till alla i dessa grupper.

3
Utskick till de som har anmält sig till Akvariehelgen.
Registrering:
Programmet startar kl. 19.00 på fredag men vi öppnar registreringen i möteslokalen kl. 18.00.
På lördag förmiddag startar programmet kl. 10.00 och vi öppnar registreringen kl. 09.00. Speciellt denna dag är det oerhört viktigt att ni kommer i god tid innan programmet startar. Varenda plats (finns inte 1 stol ledig) i lokalen är fullbokad och det skulle bli för rörigt om folk kom efter att föredragen har börjat och började leta efter en plats. Därför har vi inget insläpp efter att ett föredrag har startat. Om då 50 st skulle dyka upp för att registrera sig kl. 08.45 så kommer inte alla dessa att hinna registreras utan de som kommer sist får då avstå från föredraget. Därför kom i tid.
På söndag förmiddag startar programmet 09.30 och då öppnar registreringen 08.30.

Boende på Partille Vandrarhem
Incheckningen är här mellan 17.00-19.00. Om du inte kan komma då så meddela undertecknad så får vi fixa det åt er. Frukosten ingår i det pris som ni har betalt, däremot inte sänglinne (80 kr), underlakan/handuk (20 kr) och dessutom måste ni själva städa upp i rummet efter er. Sänglinnen, lakan, handduk etc. kan ni ha med er själva eller välja att hyra av vandrarhemmet när ni checkar in.

Boende på Apple hotell
Det går att checka in på hotellet dygnet runt, men självklart är det bättre om ni gör det så tidigt som möjligt. Hotellet ligger ju också väldigt nära möteslokalen.

Allmänna kommunikationer:
På denna sida har vi lagt in information om hur man med bil hittar till de olika lokalen samt boendena samt hur de allmänna kommunikationerna fungerar.

Parkering:
På samma sida finns också viktig information om parkeringssituationen för de som kommer med bil. Tänk på att samåka i möjligaste mån.

Minibuss:
Vi har hyrt en minibuss som kostnadsfritt kan transportera en del av de som bor på vandrarhemmet och hotellet till/från möteslokalen.
Det gäller dessa tider:
Fredag:
Tur 1: 18.00-19.00 hämtning från vandrarhem/hotell
Tur 2: Ca. 23.00 från möteslokalen till vandrarhem/hotell
Lördag:
Tur. 3: 08.30-10.00 hämtning från vandrarhem/hotell
Tur. 4: 17.45-18.15 från möteslokalen till vandrarhem/hotell
Tur. 5: 18.45-19.15 hämtning från vandrarhem/hotell
Tur. 6: ca. 23.00 från möteslokalen till vandrarhem/hotell
Söndag:
Tur. 7: 08.30-09.30 hämtning från vandrarhem/hotell
Tur. 8: 13.30-14.00 från möteslokalen till vandrarhem/hotell
Om du vill boka plats i minibussen så måste du förhandsboka. Maila till undertecknad absolut senast den 26/3 och ange vilken/vilka turer du vill åka med. Så kommer vi att sätta ihop en turlista utefter hur många som anmäler sig och denna kommer vi att maila ut den 29/3. OBS – utan förhandsbokning ingen plats i bussen.

Affärsbesök:
På denna sida har vi angett en lista över en del bra akvarieaffärer som ni kan besöka i samband med Akvariehelgen.

Lotterivinster:
Vi kommer att flera lotterier under helgen. Vinsterna till dessa har skänkts av givmilda företag inom branschen och du hittar en lista på dessa på denna sida.

Vi ses

Göteborgs ciklidgrupp genom
Kjell Fohrman
kjell@fohrman.se


4
Nedanstående information om Akvariehelgen har skickats ut till alla som har anmält sig - just in case massutskicket inte har nått fram till alla så lägger jag det här också:

1/ Återbud från Chris Lukhaup.
Tyvärr har Chris tvingats lämna återbud och vi har därför ändrat om lite i programmet. Uwe ”tar över” Chris räkföredrag (Uwe är minst lika duktig på räkor som Chris) och Mikael ”tar över” Chris Indonesien/Sulawesi-föredrag även om Mikael kommer att ta upp lite även om fiskarna på dessa ställen. Ny som föredragshållare blir den välkände österrikaren Anton Lamboj (han har hållit föredrag tidigare i Sverige, samt skrivit många artiklar i Ciklibladet) som ”tar över” Uwes föredrag om västafrikanska ciklider. I det stora hela så är nog detta program minst lika bra som det vi hade tidigare, men vi har självklart förståelse för om någon blir besviken över att Chris inte kan komma. Därför OM någon vill hoppa av Akvariehelgen/Ciklidstämman pga detta så är det Ok, men skicka då omedelbart ett mail om detta till undertecknad. Samma gäller för om någon vill byta till ett annat miniföredrag pga ändringen.
Det nya programmet kan du se nedan och det finns även med som en bifogad fil.

2/ Fototävlingen
Som ni kan läsa om på hemsidan för Akvariehelgen kommer vi att ha en fototävling/utställning under helgen. Det har tyvärr kommit in väldigt få tävlingsbidrag till denna och vi skjuter därför upp deadline för inskick av tävlingsbidrag en vecka (från 28/2 till den 6/3). Läs mer om denna tävling med jättefina priser på denna sida (http://www.akvariehelg.se/fototavling/) och skicka in ett bidrag.

3/ Vegetarisk mat
Om någon av deltagarna har några specifika krav på maten under helgen (vegetarisk, allergier etc.) så skicka omgående ett mail till undertecknad om vad som gäller för dig så skall vi göra vårt bästa för att lösa detta.

Vi ser fram emot att träffa er alla på Akvariehelgen

För mötesarrangörerna
Kjell Fohrman
kjell@fohrman.sePROGRAM:
Fredag 30/3
19.00 Middag (pizzabuffé) samt Nordiska mästerskapet i akvariekunskap
Lördag 31/3
09.00 Registreringen öppnar
10.00 Inledning
10.10 Ad Konings – Nyheter från Malawisjön (föredraget hålls på engelska)
11.10 Fika
11.40 Miniföredrag:
a) Mikael Håkansson – Vanliga och ovanliga fiskar och skaldjur i Indonesien.
b) Lasse Forsberg – Hur man startar ett Nanosaltvattensakvarium
c) Viktor Sundberg - Kamerateknik och bildkomposition - bli en bättre fiskfotograf.
12.25 Lunch samt lotteridragning
13.50 Uwe Werner – Hur man håller och odlar sötvattensräkor och andra skaldjur (föredraget hålls på engelska)
14.50 David Rejdemyhr – NCS i ett nötskal
15.20 Fika samt lotteridragning
15.50 Mikael Håkansson – Kan vildfångad fisk vara bra för miljön?
16.50 Joel Malmström – Akvarieinredning med hjälp av ”Back to Nature”
18.00 NCS årsmöte
19.30 Middagsbankett samt visning av Ivan Mikoljis fantastiska undervattensfilm ”Undervattensmiljöer i Venezuela”.
Söndag 1/4
09.30 Anton Lamboj – Ciklider från Kongos flodsystem (föredraget hålls på engelska)
10.35 Miniföredrag:
a) Ad Konings – Tanganyikaciklider från Pemba i Kongo (föredraget hålls på engelska)
b) Uwe Werner – Bisarra malar från Sydamerika (föredraget hålls på engelska)
c) Ola Svensson - Rapport från forskningsfronten: Artbildning i Afrikas stora sjöar.
11.20 Fika
11.50 Ivan Mikolji – Akvariefiskar från Venezuela (föredraget hålls på engelska)
13.20 Avslutning samt lotteridragning

5
OBS FULLBOKAT; OBS FULLBOKAT; OBS FULLBOKAT; OBS FULLBOKAT

Intresset för Akvariehelgen har överträffat alla förväntningar och det är nu redan fullbokat.
Dock så finns det 2 möjligheter
1/ Vi har vi några enstaka platser(3 st) kvar till söndagen. Om du är intresserad av att enbart komma på söndagen så maila till kjell@fohrman.se och anmäl ditt intresse.
2/ Det kan mycket väl komma in några avbokningar från någon som redan anmält sig (t.ex. pga sjukdom) och vi sätter därför upp en kölista som vi sedan tar i turordning om det skulle komma in några avbokningar. Om du vill sättas upp på en sådan kölista så maila kjell@fohrman.se
OBS att Kjell Fohrman kommer att vara bortrest fr.o.m. den 6-11/2 och därför då inte kan svara på mail – men ni läggs in i turordning efter när mailen kommer in.

6
Fram t.o.m. idag så har totalt 111 personer anmält sig (och betalt) till akvariehelgen. Det innebär också att ytterligare bara 19 ytterligare kan anmäla sig

Ni hittar listan över vilka som anmält sig om ni går in på hemsidan http://www.akvariehelg.se/ och där går in på > anmälan/priser i menyn och sedan där klickar på > anmälda

Viktig info:
Några av rumsalternativen för akvariehelgen är snart fullbokade, dubbelrum på vandrarhem är redan fullbokat.
Några av miniföredragen är snart fullbokade och ett av föredragen (Lasse Forsbergs Nanoföredrag) är redan fullbokat.

Självklart kommer det att finnas andra rumsalternativ kvar och även andra miniföredrag, men om du inte vill riskera att just det miniföredrag du vill lyssna på försvinner som alternativ, eller om det boendealternativ du var intresserad av blir fullbokat så anmäl dig och betala mycket snart.
Så snart vissa alternativ är fullbokade så stryker vi dem på hemsidan - www.akvariehelg.se

7
Fram t.o.m. idag så har totalt 106 personer anmält sig (och betalt) till akvariehelgen.

Ni hittar listan över vilka som anmält sig om ni går in på hemsidan http://www.akvariehelg.se/ och där går in på > anmälan/priser i menyn och sedan där klickar på > anmälda

Viktig info:
Några av rumsalternativen för akvariehelgen är snart fullbokade, dubbelrum på vandrarhem är redan fullbokat.
Några av miniföredragen är snart fullbokade och ett av föredragen (Lasse Forsbergs Nanoföredrag) är redan fullbokat.

Självklart kommer det att finnas andra rumsalternativ kvar och även andra miniföredrag, men om du inte vill riskera att just det miniföredrag du vill lyssna på försvinner som alternativ, eller om det boendealternativ du var intresserad av blir fullbokat så anmäl dig och betala mycket snart.
Så snart vissa alternativ är fullbokade så stryker vi dem på hemsidan - www.akvariehelg.se

8
Fram t.o.m. idag så har totalt 104 personer anmält sig (och betalt) till akvariehelgen.

Ni hittar listan över vilka som anmält sig om ni går in på hemsidan http://www.akvariehelg.se/ och där går in på > anmälan/priser i menyn och sedan där klickar på > anmälda

Viktig info:
Några av rumsalternativen för akvariehelgen är snart fullbokade, dubbelrum på vandrarhem är redan fullbokat.
Några av miniföredragen är snart fullbokade och ett av föredragen (Lasse Forsbergs Nanoföredrag) är redan fullbokat.

Självklart kommer det att finnas andra rumsalternativ kvar och även andra miniföredrag, men om du inte vill riskera att just det miniföredrag du vill lyssna på försvinner som alternativ, eller om det boendealternativ du var intresserad av blir fullbokat så anmäl dig och betala mycket snart.
Så snart vissa alternativ är fullbokade så stryker vi dem på hemsidan - www.akvariehelg.se

9
Nu fler än 100 anmälda.

Ja nu är det tresiffrigt - för fram t.o.m. idag så har nu totalt 101 personer anmält sig (och betalt) till akvariehelgen.

Ni hittar listan över vilka som anmält sig om ni går in på hemsidan http://www.akvariehelg.se/ och där går in på > anmälan/priser i menyn och sedan där klickar på > anmälda

Viktig info:
Några av rumsalternativen för akvariehelgen är snart fullbokade, dubbelrum på vandrarhem är redan fullbokat.
Några av miniföredragen är snart fullbokade och ett av föredragen (Lasse Forsbergs Nanoföredrag) är redan fullbokat.

Självklart kommer det att finnas andra rumsalternativ kvar och även andra miniföredrag, men om du inte vill riskera att just det miniföredrag du vill lyssna på försvinner som alternativ, eller om det boendealternativ du var intresserad av blir fullbokat så anmäl dig och betala mycket snart.
Så snart vissa alternativ är fullbokade så stryker vi dem på hemsidan - www.akvariehelg.se

10
Viktig info:
Nu är Lasse Forsbergs miniföredrag om Nanosaltvatten fullbokat och man kan inte längre boka sig för detta föredrag

11
det rullar på för nu är vi fler än 90 anmälda

Anmälningarna strömmar just nu in och fram t.o.m. idag så har totalt 97 personer anmält sig (och betalt) till Akvariehelgen.

Ni hittar listan över vilka som anmält sig om ni går in på hemsidan http://www.akvariehelg.se/ och där går in på > Anmälan/priser i menyn och sedan där klickar på > Anmälda

Viktig info:
Några av rumsalternativen för Akvariehelgen är snart fullbokade.
Några av miniföredragen är snart fullbokade (ett av föredragen kan ytterligare 2 anmäla sig til, ett annat 5) .

Självklart kommer det att finnas andra rumsalternativ kvar och även andra miniföredrag, men om du inte vill riskera att just det miniföredrag du ville lyssna på försvinner som alternativ, eller om det boendealternativ du var intresserad av blir fullbokat så anmäl dig och betala mycket snart.
Så snart vissa alternativ är fullbokade så stryker vi dem på hemsidan - www.akvariehelg.se

12
Nu är vi fler än 80 anmälda

Anmälningarna strömmar just nu in och fram t.o.m. idag så har totalt 87 personer anmält sig (och betalt) till Akvariehelgen.

Ni hittar listan över vilka som anmält sig om ni går in på hemsidan http://www.akvariehelg.se/ och där går in på > Anmälan/priser i menyn och sedan där klickar på > Anmälda

Viktig info:
Några av rumsalternativen för Akvariehelgen är snart fullbokade.
Några av miniföredragen är snart fullbokade (ett av föredragen kan ytterligare 2 anmäla sig til, ett annat 5) .

Självklart kommer det att finnas andra rumsalternativ kvar och även andra miniföredrag, men om du inte vill riskera att just det miniföredrag du ville lyssna på försvinner som alternativ, eller om det boendealternativ du var intresserad av blir fullbokat så anmäl dig och betala mycket snart.
Så snart vissa alternativ är fullbokade så stryker vi dem på hemsidan - www.akvariehelg.se

13
Nu är dubbelrummen på vandrarhemmet fullbokade - övriga boendeformer finns kvar

14
Nu är vi fler än 70 anmälda
Fram t.o.m. idag så har totalt 71 personer anmält sig (och betalt) till Akvariehelgen.

Ni hittar listan över vilka som anmält sig om ni går in på hemsidan http://www.akvariehelg.se/ och där går in på > Anmälan/priser i menyn och sedan där klickar på > Anmälda

Viktig info:
Några av rumsalternativen för Akvariehelgen är snart fullbokade.
Några av miniföredragen är snart fullbokade (ett av föredragen kan ytterligare 2 anmäla sig til, ett annat 5) .

Självklart kommer det att finnas andra rumsalternativ kvar och även andra miniföredrag, men om du inte vill riskera att just det miniföredrag du ville lyssna på försvinner som alternativ, eller om det boendealternativ du var intresserad av blir fullbokat så anmäl dig och betala mycket snart.
Så snart vissa alternativ är fullbokade så stryker vi dem på hemsidan - www.akvariehelg.se

15
Positiv nyhet:
Vi hade förhandsbokat relativt få hotellrum men många av de som har anmält sig har bokat just hotellrum och mest enkelrum så därför var de på väg att ta slut - dock nu har vi lyckats boka upp ytterligare en del rum till samma förmånliga pris. Så passa på inna också dessa tar slut.

Negativ nyhet:
Några av miniföredragen (säger inte vilka) har nu få platser kvar: ett bara 2 platser, ett annat 5 platser - så anmäl er snarast om ni vill välja.

Sidor: [1] 2 3