Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - yatzy77

Sidor: [1] 2 3 ... 5
1
Första ciklidakvariet / SV: En fiskart till
« skrivet: 08 dec 2010, 18:43 »
Tänkte just lägga till att de också är intressanta (trewavasae alltså) Passar de som liten grupp (1+3)? Kan man ha redtop hane och OB-honor? Eller finns honorna samma färg som hanarna? Är de svåra att få tag i?

2
Första ciklidakvariet / SV: En fiskart till
« skrivet: 08 dec 2010, 18:32 »
Jag är mest sugen på en helblå art, och ju mer jag kollar är förståss Callainos utesluten då båda har samma "tidigare handelsnamn" också.
Tror det blir en grupp Socolofi, typ 10 st. Är de känsliga?
Intressant med "northern blue". Hur ser honorna ut? Hittar inte något om dem. Jag tycker mest om när båda kön är lika varandra, eller varsin läcker färg så att säga. Inte "oanseligt bruna".

3
Första ciklidakvariet / En fiskart till
« skrivet: 08 dec 2010, 17:20 »
Jag har startat mitt första malawiakvarium för ca 6 månader sedan, 540 liter. I karet går nu 10 st vuxna "golden" + 6 yngel tillsammans med 10 "rödzebra" och 3 malar. Hade 15 st "Demasoni" men av någon, för mig okänd, anledning dog hela bunten  :huh:
Nu funderar jag vad jag ska ha istället, för några nya demasoni känner jag inte att jag vill ha... Läste sen mer och mer att de var känsliga på både det ena och andra sättet. Jag matar med egen räkmix vilket kanske var anledningen att det dog....?
Nu till frågan:
Jag skulle vilja ha blå hanar till mina rödzebror, men får inte tag i dem så jag tittade på "callainos". Men den kan korsa sig med rödzebran, eller??? I vissa böcker är rödzebran Metriaclima, i andra Pseudotropheus. Vilket är rätt? Skulle iallafall vilja ha en vacker blå fisk, kanske socolofi?
Andra förslag som passar ihop med mina fiskar (och mig)?

4
Malawiciklider / SV: fiskval
« skrivet: 09 okt 2010, 17:24 »
Då gör jag det. Tack för hjälpen!

5
Malawiciklider / SV: fiskval
« skrivet: 08 okt 2010, 14:11 »
Idag har jag beställt 8 honor och 2 hanar, röda allihopa. De kommer om 1-3 veckor. Har en kvarliggande beställning på 3 blå hanar när han får tag i dem. Ska jag köpa några honor till de blå hanarna också menar du?

Gott om gömställen har jag, därför vet jag inte säkert hur många demasoni som är kvar. De är för skygga. Någon tipsade om större grus/små stenar som ett rös för att yngel ska gömma sig, så det blir nåt sånt snart också.

6
Malawiciklider / SV: fiskval
« skrivet: 08 okt 2010, 12:25 »
Okej, då kan jag beställa de nu direkt. Tack. Förresten, kan de rosa hanarna komma tillbaka när de blå bildat revir eller är det kört för dem så att säga?

7
Malawiciklider / SV: Kullersten från Plantagen i ett malawikar?
« skrivet: 07 okt 2010, 16:32 »
Jag råkade ramla över min frigolitskiva som jag har i botten när jag var på glasmästeriet för att köpa täckglas. De har frigolit mellan glasskivorna vid leverans. Fick det jag ville helt gratis. 1 cm tjock frigolit och sen sand över. Mina malawis har inte grävt ner till det ännu.

8
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Sjuka demasoni
« skrivet: 07 okt 2010, 12:22 »
Okej, tack för hjälpen.

9
Malawiciklider / fiskval
« skrivet: 07 okt 2010, 12:20 »
Hej
Jag har nystartat mitt första malawiakvarium på 540 liter i maj i år. Jag har fn 10 golden, 3 ansistrusmalar och 12 demasoni (3 har dött av okänd anledning, kanske förstoppning). Har beställt 10 st rödzebra varav 3 blå hanar, men de vekrar inte gå få tag på just nu. Jag beställde dem redan i juni, men "fiskhandlaren" har inte fått tag i dem. Mina demasoni är ganska "skygga" och inte blev det bättre av att vara färre. Läste att mer fisk gör dem mindre skygga.
Nu till min fråga: Kan jag köpa rödzebra med tex 2 röda/rosa hanar och sen sätta in blå hanar när jag får tag i dem? Eller är det bättre att sätta i hela gruppen samtidigt?

10
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Sjuka demasoni
« skrivet: 04 okt 2010, 17:32 »
Det är samma fisk ur olika vinklar. :) Just nu är alla pigga. Frågade på fiskaffären där jag köpt dessa angående maten. Han sa att de matar med granulat på akvariecenter. Köpte supervit granulat och ska gå över till det. Är det nåt jag ska tänka på vid matbyte? Kan jag mata med både och för att golden ska få räkmix eller ska jag köra bara supervit?

11
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Sjuka demasoni
« skrivet: 03 okt 2010, 21:47 »
Okej, jag ska fara och köpa medicin imorgon.
Idag har jag sett alla så ingen fler har dött iallafall. De har inte fått mat heller i och för sig. Nyss fick de dock lite för mina golden är såååå hungriga. Demasonisarna får ändå bara lite rester  :)

12
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Sjuka demasoni
« skrivet: 03 okt 2010, 00:20 »
Är det buksot de har? Trodde buken skulle vara mer svullen, men jag vet ju inte. Tillbaka till flingfoder då.... Men är  inte räkmix det som sägs vara bäst för nästan alla fiskar? Jag har ju golden också, som slukar allt som kommer i deras väg. Även yngel... De verkar helt opåverkade av allt detta och mår väl även bra av flingfoder?

13
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Sjuka demasoni
« skrivet: 02 okt 2010, 18:08 »
Nu är det en som beter sig konstigt/är slö igen. Den står vid termometern och är slö. Magen är lite svullen (se bilder). Kan den vara förstoppad? Den verkar inte vara så svullen att bukvattensot stämmer in. När jag släppte den (tappade ut den) "försvann den in i mängden" och nu ser jag ingen som är slö.
PS. jag är inte så bra på att fota så det blev i håven och taskig kvalitet. DS

14
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Sjuka demasoni
« skrivet: 01 okt 2010, 17:12 »
saltet är för att stärka slemhinnorna.., var det så?
Hur mycket ska jag sätta i och vilken typ av salt? Vanligt som man köper i butik eller? 540-liters akvarium har jag.
Just nu ser jag alla kvarvarande 12 och alla ser pigga och alerta ut. Kan saltet vara skadligt för de "friska" fiskarna?

15
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Sjuka demasoni
« skrivet: 01 okt 2010, 15:11 »
Vad ska jag göra för att inte alla ska bli sjuka/dö?
Just nu kan jag se 10 st som alla ser pigga ut, jag har många gömställen så de två som inte syns nu kan bara gömma sig, eller så är de borta. Bytt 50 % vatten och rengjort filtrena idag. Täta vattenbyten? Medicin?

Sidor: [1] 2 3 ... 5