Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - andhoff

Sidor: [1]
1
Off topic / 2018
« skrivet: 31 dec 2017, 07:41 »
Jag önskar alla medlemmar Ett Riktigt Gott Nytt År! Allt bästa under hela 2018! Ha det gott Vänner!
Med vänliga hälsningar,
Andrej. :) :) :)

2
Övrigt / Det har hänt mig något som skall inte...hända
« skrivet: 19 jan 2013, 10:25 »
Det som jag upplevde förra veckan, har aldrig hänt innan, nämligen: min förra året inköpta Aquael´s okrossbara  150 W värmare, orsakade kortsluttning i säkringsskåpet och tre av mina akvarier blev totalt strömlösa! Tur var att det hände på natten (fiskarna då sover och förbrukar lite syre) och tur att jag av någon konstig anledning vaknade! Då började jag naturligtvis söka vad som orsakade kortsluttning. Ca. Kl 4.00 på morgonen hittade jag felet: det var min värmare som var orsak till "blivande katastrofen". Vi akvarister är verkligen utsatta för liknande faror. Det kan ju hända  när man är bortrest och kan inte åtgärda felet som kan ha stora negativa konsekvenser. Har det hänt Er något liknande?
Vänligen, Andrej.

3
Om ciklider.se / Det gångna året1
« skrivet: 01 jan 2013, 12:58 »
Tack Micke för det gångna året! Det är oerhört kul att vara medlem här på Din sajt! Tack för allt Ditt arbete som Du lägger på för att behaga oss som är medlemmar. Tack även Ni alla som bidrar med Era råd, tips, lösningar....hoppas att 2013 blir lika givande och inspirerande!
Vänligen,
Andrej.

4
Övrigt / Skönt att vara inloggat igen.
« skrivet: 24 jan 2012, 14:25 »
Pga. datorkrasch och sjukhus vistelse var jag länge i "utloggat" läge, därför är det väldig rolig och skönt, att vara åter igen inloggat ppå den underbara sajten. Det blr ännu roligare, när jag får ordning på min dator. :cry: Kul att vara igen med Er Vänner !
Med vänlig hälsning,
Andrej.

5
Malawiakvarier / Äntligen! På sajten-igen!
« skrivet: 01 mar 2011, 13:10 »
Efter min datorkrasch, kunde inte besöka "ciklider. se" på länge (några, lååånga veckor). Men nu...har jag fixat dator så kan jag igen kolla på alla Era vackra kar och läsa spännande inlägg med info, tips etc. Det känns gott att få hänga med Er igen.
Mvh, Andrej.

6
Jag har en del Kadango och Golden till salu. Dessa är i olika storlekar och går i ett yngel kar. Är ni/du intresserad av dessa, vänligen hör av er.
Mvh, Andrej.

7
Om ciklider.se / ciklider.se på facebook.
« skrivet: 12 okt 2010, 09:25 »
Försöker öppna konto på facebook från länken på ciklider.se och det går inte. Vad kan jag göra för att kunna logga in på facebook?
Andrej.

8
Övrigt / Äntligen..äntligen..
« skrivet: 19 mar 2010, 14:02 »
 :huh:
Äntligen efter nästan ett halv år(sic!!) fick jag bakgrund från Daniel ("Peckers"). Så nu är den sorgliga historien avslutat. Nu har jag lärd mig att inte vara så godtrogen och naiv vid ev. framtida "affärer". Tidigare har jag köpt filter och lysrör från eM. (Emelie) här på sajten och allt gick hur smidig som helst och det skall Hon få beröm för! Hoppas att ni andra som köper diverse utrustning, slipper besvikelsen och förstörda nerver, vilket jag misslyckades med. Ha det gott!
Vänligen, Andrej.
 

9
Hej ciklid Vänner!
Nu är vi här en del medlemmar på den underbara sajten som administreras av Micke. Tycker Ni inte att det vore riktig kul och (schysst mot Micke) att vi som är medlemmar här, blir även ALLIHOPPA, SPONSORER[/?! Nu är det ju så att Micke lägger väldig mycket av sin fritidtid på att driva/uppdatera sajten och därmed tillfredställa oss: vår törst efter kunskap etc. Dessutom tillkommer alla andra kostnader för att driva "ciklider.se". Jag tycker inte att en hundring är betungande för någon,som tycker om, att hålla på med vår underbara hobbyn, eller hur? Personligen, så tycker jag att det blev någon klent gensvar på Tímo´s uppmaning, därför tillåter jag mig att "slänga handsken" en gång till...med risken att bli utskälld...men den risken tar jag gärna...SÅÅ, Vänner ! Bli generösa och bli sponsorer!! Tack för Er tid, ha det gott och ta hand om varandra!
Vänligen, Andrej.

10
Varning! En mycket tråkigt historia!
Härmed vill jag varna alla att göra affärer genom att köpa utannonserat utrustning från Daniel Nilsson alias "peckers" här på "ciklider.se" Här kommer en liten beskrivning av min stora besvikelsen. Den 25.09.09 köpte jag utannonserad av honom bakgrund för 400;-skr + 100:- frakt. Idag den. 04.02.10 har jag inte fått varken bakgrunden eller mina 500:- kr som jag bad honom att återbetala på mitt bankkontot! Hela den historien är väldigt ledsammt, ty jag har råkat ut för det, för första gång i mitt liv och jag hoppas att ingen utav är medlemmar kommer att råka ut för det. Jag tänker inte att skänka dessa pengar till Daniel, för det bättre att skänka dessa pengar till Haiti offer. Jag känner mig kränkt, blåst etc. M.a.o det känns inte alls bra! Bodde jag närmare Finspång, så skulle jag åka dit och hämta mina pengar. För mig framstår han som en skojare och bedaragare (jag står för det vad jag säger!). Jag har kontaktat honom flera gånger om att han skall förklara mig, vad är det som händer. Han har inte svarat och tydligen, han undviker mig, så att jag känner att mina 500:- kr är lååång borta. Konsekvenser av det är att jag kommer att bojkota alla produkter av "Aquaterra" som han företräder. Dessutom kommer jag att kontakta detta producenter ang. samarbete med Daniel Nilsson. Har ni några frågor och funderingar, så hänvisar jag till mitt konto på "ciklider.se" Nu har jag inte redovisat alla detaljer, ty det skulle ta alltför lång tid, men p.g.a. hans beteende har jag fortfarande oinredd akvarium som jag har köpt från en annan medlem här på "ciklider.se" I övrigt så önskar jag ingen annan att uppleva det som jag har upplevt i samband med s.k. "affären" med Daniel Nilsson. För mig framstår han som ett stoooort skämt! Vänligen beakta mina varningar! Hämtar ni inte fysiskt köpta av honom artiklar, så glömm det att han skickar dessa. Tack för att Ni gav er tid att läsa mitt inlägg. Obs. Jag står för mina ord, ty jag är en mycket ärlig person och gör alltid rätt för mig!
Med vänlig hälsning,
Andrej.

11
Akvariet och inredning / Hur mycket sand i karet?
« skrivet: 21 aug 2009, 10:07 »
 Jag har i mitt 720 liters helglas kar ca. 35 kg blästersand och jag ser att på vissa ställe man ser botten, då fiskar "gör om" sandbotten. Undrar om jag skall lägga i mer sand i karet eller låta bli. Obs. jag har inga naturliga stenar i mitt kar. Dessa ersattes med byn. moduler. Efter alla rapporter om spruckna akvarier, blev jag väldig tveksamm ang. ökning av sandmängden i mitt kar. Hur mycket sand har Ni i era akvarier? Obs, jag är ingen nybörjare när det gäller akvaristik, men det är första gång som jag äger 720 liters kar, som är helt limmat i glas. Tack på förhand för Era svar. Ha det gott alla!
Vänligen, Andrej.

12
Om ciklider.se / Ciklider.se - spännande och livsfarlig...
« skrivet: 19 jun 2009, 10:29 »
Hej Vänner.
Jag är ung (medlem ;D) här på sajten och i mitt tycke så är den mycket spännande och samtidig mycket "farlig". Spännande därför att: här finns så mycket kunskap, fina bilder, goda råd,förklaringar,hjälp etc. Vad som gör att sidan är så livsfarlig :evil:? Ja, tiden rinner bara i väg! Det är så givande och intressant att vara medlem här att varje gång öppnar jag Ciklider.se, så kan det gå hur mycket tid som helst , innan jag sliter migg från dator. Tur att man har vuxna och utflugna barn, så att man kan "offra" lite tid på att läsa alla givande inlägg, artiklar, svar etc. Tack för att Ni finns och gör livet lite lättare för en som älskar ciklider! Stor tack till Micke för att han driver sajten och levererar fina bilder och goda råd! Jag önskar Er alla lycka till med det fina hobbyn! Ha det gott alla och trevlig Midsommar firande!
Med vänlig hälsning,
Andrej.

13
Hej Ciklid Vänner.
I natt fick jag yngeln från ett par Röd juvelciklider. Föräldrar finns i stora akvarium (720 l) och yngeln har jag flyttat till "lilla" akvarium på 20 liter. Förra gången har jag mist all yngeln pga. något som inte stämde. När skall jag börja mata dessa småtingar?Jag har ett litet filter, som är anpassad till just sådant litet kar, men jag märkte att H.lifallilis yngeln kämpar hårt vid botten, ty det är relativ stark ström. Nu bytte jag filter mot luftpump och det är betydlig lugnare i karet , så att yngeln simmar fritt, utan att den behöver kämpa.Yngeln från Röd zebra och Hongi röd hade inga som helst problem med filtret, men dem är betydlig större när dem kläcks. Jag hoppas att denna gång lyckas jag med dessa småtingar. Snälla kom med goda råd angående just denna yngeln. Tack på förhand! Ha det gott Vänner!
Vänligen,
Andrej.

14
Första ciklidakvariet / Röd juvelciklid-hur räddar jag ungar?
« skrivet: 28 dec 2008, 13:07 »
Hej ciklid Vänner.
Jag har ett par juvelciklider som leker. Honan har redan lagt rom som blev befruktad och hon plockade romen.Efter att yngeln kläcks skall jag låta gå yngeln separat i yngelnakvariet eller med honan? Förra kull gick förlorad pga. min okunskap! Jag är nybörjare när det gäller afrikanska ciklider. Skall jag ha också finkornig sand i yngelkaret? Skall jag mata ungar med cyklop, artemia,bosmider? Yngeln från Röd juvelciklid är mikroskopisk i jämförelse med andra ciklider. Tacksam för all hjälp som jag kan få! God fortsättning och Gott Nytt År till Er Alla!
Med vänlig hälsning,
Andrej.

Sidor: [1]