Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - sus_

Sidor: [1] 2 3 ... 5
1
Tanganyikaciklider / Inlärningsfas?
« skrivet: 24 okt 2007, 21:02 »
Jag satt och kikade lite i akvariet med L. multifasciatus, och som vanligt höll hanen och honan på och grävde bort grus från sitt område. Då såg jag hur en ungfisk (från en tidigare lek) snabbt kom simmande därifrån och spottade ut grus vid sitt område. Har han/hon missförstått att gruset ska bort från "hemmet", eller tycker han/hon om att ha en massa grus? Det såg lustigt ut i alla fall.  :)

2
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 22 okt 2007, 10:47 »
Jag frågade en annan killiot, och han sade att det inte finns någon icke-hoppig killi, men att killis som känner sig trygga och nöjda (inte mobbade, gömställen o.s.v.) i sitt akvarium med största sannolikhet inte kommer hoppa ur. Han har en grupp Austrolebias nigripinnis utan täckglas nu, och möjligen kommer ena hanen hoppa eftersom han är undertryckt, men annars verkar det gå bra. Men det är en chansning.

3
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 09 okt 2007, 21:22 »
En som inte hoppar... Det var en svår fråga, jag är långt ifrån expert på alla killis (om ens någon). Alla Rivulus-arter är väldigt duktiga hoppare, så mycket vet jag. Jag kanske kan få återkomma med ett bättre svar?

4
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 09 okt 2007, 15:22 »
Ibland kommer de överens också... (är det okej att ha bilder på ickeciklider här?)

5
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 09 okt 2007, 08:46 »
Det är inte så många sorter. Före SKS-utställningen gick det hela på sparlåga (just för att jag ville vänta och se vad som fanns i Köpenhamn). Jag hade bara en hane av vad som påstods vara Fp. mirabilis mirabilis (utan lokalitet). Han finns fortfarande kvar, men jag har börjat tvivla på att det är nämnda art. Jag tycker mer att det liknar Fp. marmoratus. Inte svarar killen jag fick paret av heller.

Från Köpenhamn fick jag med mig 3+3 Aphanius mento (har kvar 2 par, 1 par stannade i Stockholm), 3+3 Austrolebias nigripinnis (har kvar 1+2 eftersom en hane dog och 1 par stannade i Stockholm) samt 1+1 Scriptaphyosemion guignardi. Dessutom hittade jag i en butik de snyggaste Limia melanogaster jag sett, så dem köpte jag ett par av (det var brist på honor där), fast de är ju inte killis.  :)

Jag besökte Bollmoras storauktion också, och dit hade Janne S tagit med sig Aphyosemion australe så det bidde ett par av dem också.  :)

6
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 08 okt 2007, 12:30 »
Jag brukar inte heller hålla på med handelsnamn. Tyvärr verkar det vara många som inte förstår vad man pratar om när man säger de vetenskapliga namnen. Min sambo förstår inte heller hur jag kan lära mig dem.  :)

Jag tittade på Occurrences under More information på australen, och där finns Cape Lopez, alt. lopez(c.), med i listan, men jag vet ju inte om den listan stämmer.

7
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 07 okt 2007, 00:42 »
Javisst är det rimligt att ett populärnamn har något med förekomst att göra. Jag menade bara att en fisk inte nödvändigtvis måste komma från det ställe som har givit namnet, i alla fall inte om fisken finns på andra ställen också. Jag  tycker att det är kul om Robins exemplar av australe verkligen är från Cape Lopez, bara för att få se hur australe därifrån ser ut.  :)
Jag hoppas att jag inte uppfattades som otrevlig med min fråga.  :embarrassed:

8
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 06 okt 2007, 16:10 »
En till killi, fast att ha denna med något sällskap är en udda tanke (för mig i alla fall).  :)

9
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 05 okt 2007, 23:16 »
Robin: Är den verkligen från Kap Lopez? Jag antar att du vet att det svenska (och andra språk också) populärnamnet för Aphyosemion australe är just Kap Lopez(-killi).

10
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 05 okt 2007, 23:01 »
Men du får ju inte gissa. Du satt ju och tittade på fisken när vi åt ikväll.  :kiss:

11
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 05 okt 2007, 19:58 »
Nej nu blir jag lite besviken. Någon borde kunna gissa på den här. Om det finns någon killi som är känd bland de ickeannuella så är det den här.

12
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 05 okt 2007, 13:29 »
Den här är i alla fall lätt, trots bildkvaliteten. Den här hanen verkar ha något emot att vara stilla, han flänger omkring i stort sett hela tiden.

13
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 05 okt 2007, 12:27 »
Och rätt svar är naturligtvis Scriptaphyosemion guignardi 'Mamou'. Hade han inte stått och tryckt bakom växter på bilden nedan så hade den bilden förmodligen varit helt okej för att visa hur han ser ut. Jag som vet vad han har för färger "live" kan ana resten av honom bakom växterna.

14
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 05 okt 2007, 10:52 »
Här kommer en bild på samma fisk (fortfarande ingen rättvisande bild), tillsammans med honan. Nu blev det lättare va?  ;)

15
Växter och andra fiskar / SV: Gissa killin
« skrivet: 04 okt 2007, 22:30 »
Nej, tyvärr. Den där bilden gör honom inte rättvisa. Han ser mycket snyggare ut i verkligheten. Mycket klarare färger, t.ex.

Sidor: [1] 2 3 ... 5