Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Jocke

Sidor: [1] 2
1
Västafrikanska ciklider / God hygien!
« skrivet: 22 mar 2007, 22:15 »
Svarade nyss Robin i ett spörsmål avseende taeniatusvariant, där jag avslutade med frågan om fiskens härkomst var från Tjeckien.

Tjeckien ja.... har precis avslutat två månaders antibiotikakur pga. Fiskturberkulos (Mycobacterium marinum).Inge sköj.Har pysslat en del med Apistgramma arter varav många vanligare sorter odlas i stor skala i just Tjeckien. Då även många P taeniatus sorter odlas där sammantaget med att man tidigare har fått kritik för att sprida MB-smittad fisk vill jag bara tipsa om att vaska av nävarna både före och efter ett dyk i karen.Är även storsnusare och vill bespara fisken nikotin i vattnet.
En å annan kallsup med nykläckt artemia kittlar dödsskönt i kistan (ref. Baloo),det får vara någon gräns på baskeluskskräcken!

2
Måste tyvärr meddela att denna sort ej tillhör ADHD-abborrarna i stoppljusfärgskalan.Det är som att jämföra Piccaso med hötorgskonst!
Skämt åsido, även här tror jag det är fråga om en Nigeria morph (ev.röd).Är från Tjecko eller?

3
De bidde en jättekull! Peppar,peppar men just nu funkar det skapligt hemma varför ett P taeniatus "Nigeria Red" kull har kläckts i samma kar, hann dock skilja på dem.I skrytkaret i vardagsrummet pågår ett parallelldrama med stolta Steatocranus irveini föräldrar mot resten av världen.Tack och lov så är karet välbefolkat så aggressionerna sprids.

Med detta sagt, så behövs dokusåpor? För det är väl nu som en del kan/brukar "skita sig" likväl som i dessa program ;) (Ursäkta ordvalet)..

Men sköj e´de´!

4
Västafrikanska ciklider / Superbok till superpris!
« skrivet: 13 mar 2007, 22:03 »
Vill tipsa om att IT-bokhandeln www.stevensimpsonbooks.com nu
säljer Antons Lambojs bok "The cichlid fishes of West Afrika" för sketna 12.95 GBP (engelska pund). Även boken "Fauna of Cameroon volume 2.The genus Aphyosemion Myers" för 19.95 GBP.Den senare som behandlar killies från samma område är kanske inte uppdaterad avs. lat.artbeteckningar(full fart inom det området) men kan ju inspirera ändå.Frakt tillkommer,kanske gå ihop några?

Obs! Har inte handlat ifrån denna butik själv, men kan ju vara värt att prova då ingen skall behöva välja bort A.Lambojs bok pga. priset.Verkar ha en hel del annat läsvärt också.

5
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Easy Life
« skrivet: 05 mar 2007, 18:35 »
Självklart skall man inte ha övertro till något preparat överhuvudtaget. Utan grundkursen i god akvaristik står man sig ändå slätt. Dock så tror jag att många "sjukdomar" bottnar i stress, fel vattenvärden, dålig hygien m.m. Och just där tror jag att detta medlets funktion ligger, dvs. en stabilisering av dessa och en reduktion av belastande ämnen. Klarar det hälften av vad man lovar räcker det gott för mig. Har två liter kvar på min första femma....

6
Hittade kanonfina stooora VF Paletter på Tropisk Akvariefiskimport i Gbg + ett P. taenatus ( ospec.) par i högen för 69:- stycket! Palettcikliden kan tyckas vara allt för "basic" för många men är trots allt en vacker fisk och en klassiker som har inneburit inkörsporten till hobbyn för ciklidister.

(Ena paret lekte efter en vecka så nu får det göras plats för F1 slynglar)

7
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Easy Life
« skrivet: 04 mar 2007, 20:53 »
Nämnde denna produkten under Västafrikanska ciklider. Har tidigare aldrig pulat med vattenberedningsmedel förutom höjning alt. sänkning av ph & hårdhet samt täta, regelbundna vattenbyten. Aquasafe och co.
har varit något för "slöjstjärtspöbeln".

Efter att ha haft strul med VF fisk från Västafrika i form av klibbande fenor,aptitlöshet m.m och klent resultat med medicinering råkade jag på Easy Life vid ett besök i Nol.Medlet lovde guld & gröna skogar och jag hade tidigare läst om det på ett antal sidor på nätet.Dags att testa friskvård istället för sjukvård....Resultat kanon! (känns dock lite utelämnande att förlita sig för mycket på en enskild produkt).Finns b.la hos Kent i Nol, Zoomässan Kungsbacka, PWSS,ciklidcentret Dk

8
Yesbox Kaj.P, "Nangen" är göööra grann! Litet tips från glad amatör:

Vet att du kör Easy Life beredningsmedel till en del fisk enl. din egen utsago. Kör det på dessa och avakta medvetet med sedvanligt vattenbyte ca 14dgr, i kombination med tung matning av svarta mygglarver av bra kvalisort! Då händer det grejor!

 Skämt åsido: Pelvicachromisarna kan vara onödigt omständiga i sin uppvaktning innan lek, lätt en vecka varför jag har kommit på mig
själv med att sabba densamma med övernitiska vattenbyten med medföljande skiftande vattenvärden.Dock så krävs låga värden avs. slaggämnen och där kommer Easy Life in. Svarta mygg av bra kvalité (även frysta) kickar igång hela processen.Good Luck!

9
Västafrikanska ciklider / SV: Lejonhuvudsciklider
« skrivet: 31 jan 2007, 19:36 »
Christian, Du är hjärtligt välkommen till Trollhättan för och lätta på trycket i mitt kar med lejonhuvud då det just nu trängs tre kullar tillsammans med föräldradjuren. Vill även tipsa om att Herkules hade Gula Kongotetror hemma för 29:- st. sist jag var där (lämnade väl några kvar...)kanonsnyggt alternativ till den "vanliga" Kongotetran.

10
Har hänt en del efter sista inventeringen så nu det dax för nulägesrapport!

Laguppställningen är följande:

Pelvicachromis taeniatus "Klugei"
Pelvicachromis taeniatus "Lobe"
Pelvicachromis taeniatus "Nange"
Pelvicachromis taeniatus "Nigeria red"
Pelvicachromis taeniatus "Molive"
Pelvicachromis taeniatus "Wouri"

Pelvicachromis subocellatus "Matadi"
Pelvicachromis spec. "Blue fin"

Steatocranus tinanti
Seatocranus bleheri
Seatocranus casuarius (allt för många.....).

Tror det var alles i skrivande stund.

11
Västafrikanska ciklider / SV: Taeniatus-variant?
« skrivet: 14 jan 2007, 20:26 »
Ser ut som en ung hane av "Nigeria red" typen. Har sett vissa skillnader hos olika individer av denna sort men då det hävdas att typen kan/är ett resultat av selektiv odling i fångenskap så finns väl ett visst "spann".

Tack förresten för din fortsatta lobbying av denna (märkligt nog) avkrok i ciklidhobbyn.

Fridens!
Jocke

12
Västafrikanska ciklider / Länktips VA ciklider
« skrivet: 20 jul 2006, 22:59 »
Glömde nämna sidan enl. nedan. Inte uppdaterad på länge men mycket information om både VA och SA, dessutom snabbsurfad.

www.thekrib.com

Ha det bra!
Jocke (sitter och kikar på en svärm P taeniatus "molive" 2 dgr frisimmande.)

13
Västafrikanska ciklider / Länktips VA ciklider
« skrivet: 20 jul 2006, 22:54 »
Här är en grossistsida med dräggel lista från USA. (tyvärr en bit bort...).

www.rehobothaquatics.com

14
Västafrikanska ciklider / Bautapaletter!
« skrivet: 20 jul 2006, 22:48 »
Äntligen semester! Tog en sväng till Borås djurpark med familjen för att besöka våra släktingar i Aphuset. Medan sonen kikade på Svartapor och Orangutanger kunde jag beskåda en grupp kromosompaletter (P pulcher) med hanar i storlek som en Rödzebra, och jättegranna honor stora som ordinära hanar. Kan vara lätt att glömma "Urpaletten" i jakten på nya  rariteter men visst är det ändå en av de vackraste Pelvicachromisarna.
 
Självklart besöktes Borås zoologiska som skulle haft S. tinanti & P taeniatus "Dehane". Tinantin var ett enda udda djur Och taeniatushannen gick och klämde... synd.

PS. Efterlyser Pelvicachromis signatus hanar! (har fyra honor) Sökt med ljus och fackla men det är tufft denna årstiden.

15
Var en sväng söderut idag och hamnade på zoomässan, Kungsbacka.Söker du en ny P.humilis "Fria II" hona så fanns det några kvar. Inspirerad av dina (Mickes) fina bilder på Benitochromis ufermanni så därför fick ett sådant par följa med hem. Fanns även ett par andra arter av B.

Skall även försöka återanskaffa P. spec. subocellatus "moanda" ( tappat den men jag vet vart nya gömmer sig...).En art/lokalitet med en alldaglig hane men med en hona i otroligt vackert gnistrande lekfärger.

Fridens!
Jocke

Sidor: [1] 2