Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Yonaz

Sidor: [1]
1
Akvariet och inredning / Mitt 1600 l kar
« skrivet: 21 feb 2007, 09:53 »
Känns som en dröm blivit sann!

Fick igår ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till! SLU skulle KASTA BORT!!! ett 1600 liter stort akvarium och om jag hämtade det innan kl 16.00 igår skulle jag få ta det helt gratis! Åkte genast dit och mycket riktigt stod där ett kar med måtten 220x90x80 och bara väntade på mig I karet finns också längst hela bakdelens långsida samt hela ena kortsidan vad som såg ut som BTN moduler!!!!! Måste vara värda 10.000 spänn bara de!

Åkte iväg och hyrde den största släpvagn jag kunde hitta och fick hjälp av en traktor att lasta upp det på släpen. Fraktade det sedan hem till Bjurholm där det uppstod lite problem, dörren är nämligen för liten och hallen dessutom för kort för att kunna vända och vrida karet. Så jag fick lov att ta hjälp av alla jag känner och flytta karet ut i en lada...

Undrar om silikonet håller om jag förvarar akvariet där nu i vinter och sedan till sommaren öppnar upp någon vägg eller liknande så jag får in karet i huset

Sen vill jag också ha lite hjälp med fiskval också! Allt har ju kommit så snabbt nu så jag har inte hunnit fundera så mycket men följande är några av alternativen jag funderat på:

Bräckvatten alt 1: Tigerfiskar, lite clariasmalar, eldålar och knivfiskar...

Bräckvatten alt 2: Halva karet fyllt och sedan slänger jag i slamkrypare, sprutfisk och kanske lite annat roligt också...

Rovmalawi: Fusco, tyrranochromis och kanske några mumsiga små mbunas

SA: Stora malar och några större ciklider...

Västafrika: Fengäddor, knivfisk och synodontismalar med massa mindre ciklider.

Svenskt: Rovkar med svenska fiskar typ abborre och gädda.

Sedan har ni säkert massa bättre ideer också, så skriv gärna in några rader här!!!!

2
Andra afrikanska ciklider / Pseudocrenilabrus multicolor
« skrivet: 15 feb 2007, 09:17 »
Köpte igår 2+2 Pseudocrenilabrus multicolor till mitt 47 l kar och undrar lite om det är någon annan som haft dem? Tar gärna emot info om dem (tex vattenvärden) då det finns väldigt lite info på webben.

De är iaf väldigt fina små ciklider som skimmrar vackert blått och ibland lite gult också. De är just nu bara runt 3-4 cm så de kommer säkert färga ut bättre senare  :)

3
Västafrikanska ciklider / Bilder på ditt VA kar
« skrivet: 12 feb 2007, 18:24 »
Tänkte att det kunde vara roligt med lite bilder på Västafrikanska kar... Lägger upp mitt 240 liters kar med bla Juvelciklid, fjärilsfiskar, fengäddor och månfiskar.


4
Västafrikanska ciklider / Bräckvattensakvariet
« skrivet: 05 feb 2007, 17:57 »
Om någon är intresserade av bräckvattensfiskar så rekomenderar jag http://www.brackvattensakvariet.tk där massvis med arter finns besrivna!


Sidor: [1]