Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Yonaz

Sidor: [1] 2
1
Akvariet och inredning / SV: Mitt 1600 l kar
« skrivet: 25 apr 2007, 14:07 »
Det går bara bra med karet! Bestämde mig för en Sydamerikansk monsterbiotop vilket jag inte ångrar! Dock hade säkert Västafrika eller kanske rovmalawi varit kul också  :)

Just nu går följande firrar i karet  :evil:
6 st Cichlasoma festae (Röd terrorciklid, 6-10 cm)
4 Aequidens rivulatus (Guldsömciklid, 6-10 cm)
1 Osteoglossum bicirrhosum (Arowana, 12 cm)
1 Crenicichla proteus (Gäddciklid, 18 cm)
1 Ctenolucius hujeta (Sötvattensbarracuda, 12 cm)
1 Leiarius marmoratus (Marmorerad leopardmal, 40 cm)
1 Glyptoperichthys gibbiceps (Segelfenspleco, 40 cm)

Åsså en bild (teknik är gömd efter det att bilden togs)

2
Akvariet och inredning / SV: Mitt 1600 l kar
« skrivet: 23 feb 2007, 09:37 »
Jo det är riktigt snyggt med modulerna! Känns otroligt kul att så småningom få stoppa ned fisk i detta kar!

3
Akvariet och inredning / SV: Mitt 1600 l kar
« skrivet: 22 feb 2007, 10:48 »
Igår kväll jobbade jag med att ta bort all sand (ca 50 l!) ur karet. Började också försöka få bot modulerna så jag ska kunna lägga på mer silikon. De satt dock VÄLDIGT hårt och jag fick endast bort en modul...

Tog dock lite bilder...

En av två filtermoduler, ca 20 l vardera


Moduler limmade fast i botten


Hörnet där filterutrymmet finns

4
Akvariet och inredning / SV: Mitt 1600 l kar
« skrivet: 21 feb 2007, 11:53 »
Ska försöka ta några bilder på karet. Har ett par hemma(sitter på jobbet nu) där man ser hur vi drar det på skidor ute i snön hehe  :)

5
Akvariet och inredning / SV: Mitt 1600 l kar
« skrivet: 21 feb 2007, 10:51 »
Det kommer bli otroligt svårt att bestämma sig för någon biotop! Det finns så många roliga firrar där ute. MEn en västafrika biotop med stora ciklider och massa annat smått och gott skulle smaka mumma :)

6
Akvariet och inredning / Mitt 1600 l kar
« skrivet: 21 feb 2007, 09:53 »
Känns som en dröm blivit sann!

Fick igår ett erbjudande jag inte kunde tacka nej till! SLU skulle KASTA BORT!!! ett 1600 liter stort akvarium och om jag hämtade det innan kl 16.00 igår skulle jag få ta det helt gratis! Åkte genast dit och mycket riktigt stod där ett kar med måtten 220x90x80 och bara väntade på mig I karet finns också längst hela bakdelens långsida samt hela ena kortsidan vad som såg ut som BTN moduler!!!!! Måste vara värda 10.000 spänn bara de!

Åkte iväg och hyrde den största släpvagn jag kunde hitta och fick hjälp av en traktor att lasta upp det på släpen. Fraktade det sedan hem till Bjurholm där det uppstod lite problem, dörren är nämligen för liten och hallen dessutom för kort för att kunna vända och vrida karet. Så jag fick lov att ta hjälp av alla jag känner och flytta karet ut i en lada...

Undrar om silikonet håller om jag förvarar akvariet där nu i vinter och sedan till sommaren öppnar upp någon vägg eller liknande så jag får in karet i huset

Sen vill jag också ha lite hjälp med fiskval också! Allt har ju kommit så snabbt nu så jag har inte hunnit fundera så mycket men följande är några av alternativen jag funderat på:

Bräckvatten alt 1: Tigerfiskar, lite clariasmalar, eldålar och knivfiskar...

Bräckvatten alt 2: Halva karet fyllt och sedan slänger jag i slamkrypare, sprutfisk och kanske lite annat roligt också...

Rovmalawi: Fusco, tyrranochromis och kanske några mumsiga små mbunas

SA: Stora malar och några större ciklider...

Västafrika: Fengäddor, knivfisk och synodontismalar med massa mindre ciklider.

Svenskt: Rovkar med svenska fiskar typ abborre och gädda.

Sedan har ni säkert massa bättre ideer också, så skriv gärna in några rader här!!!!

7
Jag har 4 st fjärilsfiskar i mitt kar och de är otroligt roliga fiskar (får dock lite nackspärr när man ska kolla in dem hehe) De äter med glädje Dr Basselers(eller hur det stavas) flytande små kulor och ÄLSKAR levande syrsor, spindlar och allt annat som rör sig! Väldigt eget beteende som jag inte sett hos några andra fiskar jag tidigare haft. Helt klart värda att testa  :)

8
Västafrikanska ciklider / SV: Bilder på ditt VA kar
« skrivet: 15 feb 2007, 12:10 »
Å kul med fina kar! Hade velat haft lite bättre bildkvalite på mitt kar men man kan ju inte få allt här i livet  :)

Snygga kar Micke, nu hoppas vi bara få se ännu fler fina bilder på VA kar!

9
Lägger in några bilder(dålig kvalitet jag vet!) på lite fisk som jag har i mitt Västafrikakar:

Fjärilsfiskar som lurar i VA karet!


Hemichromis bimaculatus

10
Andra afrikanska ciklider / SV: Pseudocrenilabrus multicolor
« skrivet: 15 feb 2007, 09:34 »
Aha tackar, hittade dem precis själv men tack ändå :)

Ska försöka få några bra bilder på dem men har på tok för dålig kamera för att det ska bli några bra bilder...

11
Andra afrikanska ciklider / Pseudocrenilabrus multicolor
« skrivet: 15 feb 2007, 09:17 »
Köpte igår 2+2 Pseudocrenilabrus multicolor till mitt 47 l kar och undrar lite om det är någon annan som haft dem? Tar gärna emot info om dem (tex vattenvärden) då det finns väldigt lite info på webben.

De är iaf väldigt fina små ciklider som skimmrar vackert blått och ibland lite gult också. De är just nu bara runt 3-4 cm så de kommer säkert färga ut bättre senare  :)

12
Västafrikanska ciklider / Bilder på ditt VA kar
« skrivet: 12 feb 2007, 18:24 »
Tänkte att det kunde vara roligt med lite bilder på Västafrikanska kar... Lägger upp mitt 240 liters kar med bla Juvelciklid, fjärilsfiskar, fengäddor och månfiskar.


13
Västafrikanska ciklider / Bräckvattensakvariet
« skrivet: 05 feb 2007, 17:57 »
Om någon är intresserade av bräckvattensfiskar så rekomenderar jag http://www.brackvattensakvariet.tk där massvis med arter finns besrivna!


14
Precis! Det är väldigt intressant att se flera olika fiskars beteende i ett och samma kar. Liknande med bräckvattenfisk tycker jag där tex kulfiskar, ciklider, pilnäbbar, gobys mfl kommer från samma biotop men har helt olika beteenden.

Funderar på att starta upp ett palettkar framöver, får se hur det blir med den saken...

15
Fjärilsfiskarna går mycket bra med cikliderna då de huserar i olika delar av karet. Fjärilarna håller till vid ytan och gömmer sig gärna bland flytväxterna samtidigt som cikliderna är mer i mitten eller vi botten. Det brukar ju kunna vara problem med matningen av fjärilar med jag har både matat med levande syrsor och flytande torrfoder som båda ätits med aptit. Väldigt roliga firrar att titta på när de äter då de hela tiden ändrar beteende beroende på hur strömt det är och i vilken riktning mot strömmen de ligger med kroppen! Roliga firrar helt enkelt!

Månfiskarna går oerhört bra ihop med cikliderna och de övriga fiskarna. De är frdliga och väldigt snabba i undanmanövrarna så de undkommer med enkelhet de fåtal attacker cikliderna utför. De skall ju egentligen ha ett mer bräckt vatten men de verkar må bra nu också, har ca en matsked salttillsats/10 l just nu bara för att det inte skall uppstå någon svampsjukdom eller likande.

Fengäddorna är i dagsläget mycket små (ca 8-10 cm så de utgör inget hot mot någon av innevånarna i karet. Dessutom blir just senegalus inte så stora så de borde inte vara farliga för övriga fiskar vid vuxen ålder heller. Fengäddorna är mycket aktiva och ränner runt även på dagtid då ljusrampen är tänd. Mycket roligt att se dm när man slånger ned små skalade räkor och de slukar bitar som är större än deras huvuden :) hehe

Karet är helt underbart enligt mig med en stor variation av fiskar som är aktiva vid olika delar av dygnet. Dagtid simmar cikliderna runt och lyser upp karet samtidigt som man kan få se fengäddorna runt lite överallt. Nattetid har jag installerat ett månljus som går på under kvällstid och då får man se fjärilsfiskar som jagar syrsor, synodontismalar som bökar runt på botten och fengäddor på jakt efte någon liten räkrest :)

Sidor: [1] 2