Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - jackson

Sidor: [1]
1
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Kolfilter eller ej?
« skrivet: 19 feb 2012, 20:52 »
Har ett fluvalfilter som jag tog bort kolfiltret i när jag gjorde rent det sist. På sista tiden har tre av mina golden dött. Undrar om det har med detta att göra. Vi har egen brunn o testerna ser bra ut som jag gjort. Bytte ut ca 1/4 del av vattnet i dag o en av fiskarna ser slö ut o är mörk nästan grön i ansiktet. Borde jag köpa nytt kolfilter? Fick höra att det ej behövdes.

2
Akvariet och inredning / Fluval 405 kolfilter eller ej?
« skrivet: 23 maj 2011, 21:27 »
Var inne o pratade med min lokala akvariehandlare där jag köpt mitt ytterfilter (Fluval 405) o där sa de att jag inte behövde ha kolfiltret i om det inte var något problem med vattnet eller fiskarna. Någon som har erfarenhet av detta ytterfilter o hur sköter ni det?

3
Första ciklidakvariet / Hur mycket mat?
« skrivet: 19 maj 2011, 08:35 »
Har nu 22 st malawiciklider i mitt 250 liters. 10 röd zebra o 12 golden. Undrar lite hur mycket mat man bör ge dem. Är livrädd för att nitritvärdet ska bli för högt så jag har gett dem en liten bit räkmix varje kväll eller lite pellets. Allt har blivit uppätet. Finns det någon rekommendation om hur mycket de behöver? De verkar så hungriga hela tiden, men det är å andra sidan vår hankatt här hemma också. :)  Kan äta hur mycket som helst.
Har även beställt NLS på ebay. Tänkte testa det också.

4
Första ciklidakvariet / Vilket foder?
« skrivet: 06 maj 2011, 20:12 »
Undrar lite om vad man bör mata malawicilkider som Golden o Röd zebra med?
Har kört med flingfoder o även små kulor som heter granugreen. Har läst här på forumet om räkmix, levande foder mm. Är det nödvändigt för att de ska må bra eller funkar det jag använder? Eller finns det något annat som rekommenderas?
Sen undrar jag hur ofta man bör mata dem? Har fått lite olika tips om det.

5
Första ciklidakvariet / Btn slimline montering?
« skrivet: 06 apr 2011, 21:06 »
Nu börjar det närma sig. Akvariet är omsiliconat o väntar på att fyllas med vatten. Har precis beställt Btn slimline bakgrund o undrar lite hur jag ska montera det hela.  Har köpt en fluval 405 ytterfilterpump o undrar lite om man kan lägga slangarna till o från pumpen bakom bakgrunden. Har läst lite om det här, men vet inte om det funkar till slimline. Någon som har några tips?
Sen undrar jag om man borde fylla o tömma akvariet några gånger med tanke på lukten av siliconet?

6
Första ciklidakvariet / Kompisar till Golden?
« skrivet: 31 mar 2011, 21:14 »
Har fortfarande inte inte startat upp mitt 300 liters men det ska siliconas i helgen. Undrar vilka Malawis som skulle passa ihop med mina Golden som jag har nu?
Skulle vara kul med lite olika färger.

7
Första ciklidakvariet / Nya silikonfogar?
« skrivet: 14 mar 2011, 22:08 »
Har fått ett 300 liters akvarium där silikonfogarna är mjuka o fina, men släpper lite i kanterna på vissa ställen. Man kan alltså få in nageln lite under på vissa ställen. Har fyllt upp det i garaget o det har stått där hela helgen utan något läckage. Bör jag silikona om det?

8
Första ciklidakvariet / Rötter i ciklidakvarium?
« skrivet: 11 mar 2011, 22:34 »
Läste precis att det inte är så bra med rötter i ett ciklidakvarium för att det sänker ph-värdet. Stämmer det? Hur är det med lavastenar? Håller på o ska inreda ett 300 liters. Vad ska man välja för att få lite gömställen?

9
Akvariet och inredning / Pump till 300 L?
« skrivet: 02 mar 2011, 20:17 »
Hej!
Är nybörjare i detta ämne. Har ett 70 liters akvarium med 3 Golden ciklider, men ska starta upp ett 300 liters. Har ingen pump till detta o undrar därför vilken typ av pump man bör välja. Vill ha en bra o tyst pump till ett rimligt pris. Någon som kan rekommendera något bra?
Har även en fråga angående blandning av Malawiciklider. Vilka typer funkar att blanda o hur många kan man ha i ett 300 liters?
Tack på förhand. Jeanette

Sidor: [1]