Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - jackson

Sidor: [1] 2
1
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Kolfilter eller ej?
« skrivet: 19 feb 2012, 20:52 »
Har ett fluvalfilter som jag tog bort kolfiltret i när jag gjorde rent det sist. På sista tiden har tre av mina golden dött. Undrar om det har med detta att göra. Vi har egen brunn o testerna ser bra ut som jag gjort. Bytte ut ca 1/4 del av vattnet i dag o en av fiskarna ser slö ut o är mörk nästan grön i ansiktet. Borde jag köpa nytt kolfilter? Fick höra att det ej behövdes.

2
Akvariet och inredning / Fluval 405 kolfilter eller ej?
« skrivet: 23 maj 2011, 21:27 »
Var inne o pratade med min lokala akvariehandlare där jag köpt mitt ytterfilter (Fluval 405) o där sa de att jag inte behövde ha kolfiltret i om det inte var något problem med vattnet eller fiskarna. Någon som har erfarenhet av detta ytterfilter o hur sköter ni det?

3
Första ciklidakvariet / SV: Hur mycket mat?
« skrivet: 19 maj 2011, 15:16 »
Tack för snabba svar. Bra att få reda på att man ska handmata för det visste inte jag. Har bara slängt i några småbitar. Det ska jag testa i kväll.

4
Första ciklidakvariet / SV: Hur mycket mat?
« skrivet: 19 maj 2011, 10:12 »
Hur mycket räkmix ger du? 2 kvadratcetimeter mer eller mindre?

5
Första ciklidakvariet / Hur mycket mat?
« skrivet: 19 maj 2011, 08:35 »
Har nu 22 st malawiciklider i mitt 250 liters. 10 röd zebra o 12 golden. Undrar lite hur mycket mat man bör ge dem. Är livrädd för att nitritvärdet ska bli för högt så jag har gett dem en liten bit räkmix varje kväll eller lite pellets. Allt har blivit uppätet. Finns det någon rekommendation om hur mycket de behöver? De verkar så hungriga hela tiden, men det är å andra sidan vår hankatt här hemma också. :)  Kan äta hur mycket som helst.
Har även beställt NLS på ebay. Tänkte testa det också.

6
Första ciklidakvariet / SV: Vilket foder?
« skrivet: 08 maj 2011, 08:51 »
Tack för tipsen. Ska nog testa NLS. Har hittat en återförsäljare här i Trollhättan där jag bor så det blir perfekt. Verkar inte finnas överallt va?
Är räkmix känsligt för transport eller bör det förvaras kallt? Såg en annons på Tradera om det. Känner att jag inte vill lägga tid på att göra det själv. Men det kanske är själva grejen att göra det själv för att det är billigt, eller är det ett bra tillskott?

7
Första ciklidakvariet / Vilket foder?
« skrivet: 06 maj 2011, 20:12 »
Undrar lite om vad man bör mata malawicilkider som Golden o Röd zebra med?
Har kört med flingfoder o även små kulor som heter granugreen. Har läst här på forumet om räkmix, levande foder mm. Är det nödvändigt för att de ska må bra eller funkar det jag använder? Eller finns det något annat som rekommenderas?
Sen undrar jag hur ofta man bör mata dem? Har fått lite olika tips om det.

8
Första ciklidakvariet / SV: Btn slimline montering?
« skrivet: 07 apr 2011, 08:41 »
Tack!
Perfekt med lite tips. Jag har köpt lite mer slimline än vad som går åt till baksidan så det ser ju ut som bra lösningar att bygga in det hela. Eftersom jag är nybörjare på det hela så har jag dålig koll på pumpar. I mitt nuvarande akvarium har jag ett innerfilter. Filtermodul? Är det en färdig lösning eller något jag måste bygga?

9
Första ciklidakvariet / Btn slimline montering?
« skrivet: 06 apr 2011, 21:06 »
Nu börjar det närma sig. Akvariet är omsiliconat o väntar på att fyllas med vatten. Har precis beställt Btn slimline bakgrund o undrar lite hur jag ska montera det hela.  Har köpt en fluval 405 ytterfilterpump o undrar lite om man kan lägga slangarna till o från pumpen bakom bakgrunden. Har läst lite om det här, men vet inte om det funkar till slimline. Någon som har några tips?
Sen undrar jag om man borde fylla o tömma akvariet några gånger med tanke på lukten av siliconet?

10
Första ciklidakvariet / SV: Kompisar till Golden?
« skrivet: 02 apr 2011, 19:20 »
Perfekt. Jag bor söder om Trollhättan så det är inte långt alls. Får nog ta mig en tur dit. :)

11
Första ciklidakvariet / SV: Kompisar till Golden?
« skrivet: 01 apr 2011, 17:53 »
Tusen tack för tipsen. Ska bli så roligt när allt är på plats. Perfekt när man kan få råd av er experter.

12
Första ciklidakvariet / SV: Kompisar till Golden?
« skrivet: 31 mar 2011, 22:09 »
Bor i Trollhättan. Har lite dålig koll. Hur tar jag reda på om det finns odlare här i närheten?

13
Första ciklidakvariet / SV: Kompisar till Golden?
« skrivet: 31 mar 2011, 21:34 »
Ja det kan bli fina kombinationer. Kollade just in hur de ser ut. Tack för tipset. Har dålig koll på vilka som trivs ihop. Får hoppas att de finns i akvarieaffären här hemma.

14
Första ciklidakvariet / Kompisar till Golden?
« skrivet: 31 mar 2011, 21:14 »
Har fortfarande inte inte startat upp mitt 300 liters men det ska siliconas i helgen. Undrar vilka Malawis som skulle passa ihop med mina Golden som jag har nu?
Skulle vara kul med lite olika färger.

15
Första ciklidakvariet / SV: Nya silikonfogar?
« skrivet: 20 mar 2011, 18:47 »
Nu är silikonet inköpt. Det blev casco glassilikon. Det står på att det funkar till akvarium. Köpte två tuber så nu ska här jobbas. Tror ni att det räcker med två tuber till ett 300 liters?
Är nybörjare inom detta området så det ska bli spännande när det är klart. Kommer nog att fråga om råd senare angående fisksorter som kan passa ihop med de Golden som jag redan har. Men tror att de får anpassa sig ett tag först innan det blir nya familjemedlemmar. :)

Sidor: [1] 2