Afrikanska ciklider > Tanganyikaciklider

 Tanganyika ciklider

(1/1)

Mariam:
Nykomling här som undrar över ifall det finns chans att yngel kan klara sig i ett kar med A. calvus (eller comprecisseps), N. brichardi och leleupi? Calvus egna yngel borde väl komma undan eller?

Sen detta med Tanganyika och aggressiviteten. Har kollat på så många klipp nu på dessa arter och jag kan inte se att de skulle vara så gräsligt aggressiva. Har haft Malawi tidigare och där jagades och bråkades det hejvilt, så det slog i rutorna emellanåt. Tycker inte att Tanganyika alls visar samma aggression, men kan ha missat något.

Slutligen undrar jag över hur jag ska introducera fiskarna. Tänkte börja med en liten grupp åt gången och låta den gå ett bra tag för att se att allt fungerar bra. Vilken kan vara bäst att börja med? Tänker att brichardi kanske är den snällaste och därav bäst att starta med eller?

Niklas:
Har du kört Malawi tidigare så ä det nog inga problem skillnaden ä väll att många tanganyika ä revir hävdade till skillnad mot Malawi.  Den snällaste av de arter du nämner ä nog calvusen men tror inte det gör någon större sexuel skillnad vilken art du börjar med

Mariam:
Har hört mig för lite nu och brichardi får i vilket fall som helst flytta in senast. Tänker att jag kanske skaffar ett gäng på 5-6 stycken halvstora (osäker på storleken här från säljaren) calvus eller comprecisseps till mitt 450 l, så får de gå där med de ancistrus och synodontis i ett par månader till jag ser att allt är ok innan ny fisk ev flyttar in. Hoppas nu detta går vägen.

Navigering

[0] Meddelandeindex

Gå till fullversion