Ciklider.se

Ihoplänkade händelser

 • Akvariets Dag Malmö: 17 okt 2008 - 19 okt 2008

Författare Ämne:  Akvariets Dag 2008  (läst 1533 gånger)

0 medlemmar och 1 gäst tittar på detta ämne.

Utloggad Micke

 • Administratör
 • Antal inlägg: 8182
 • Michael Persson
  • Visa profil
  • http://www.ciklider.se
Akvariets Dag 2008
« skrivet: 11 apr 2008, 11:28 »
Förra året fick Akvariets Dag ställas in på grund av för få anmälningar. I år görs ett ett nytt försök den 17-19 oktober, och Malmö Akvarieförening står som arrangörer.

Mer information efterhand.
Mvh Micke

www.ciklider.se - www.riftlakes.com
Afrikanska Ciklider: Malawi - Tanganyika - Viktoria - Västafrika

www.kullafotografen.se
Blogg - fotogalleri

Utloggad Micke

 • Administratör
 • Antal inlägg: 8182
 • Michael Persson
  • Visa profil
  • http://www.ciklider.se
SV: Akvariets Dag 2008
« Svar #1 skrivet: 12 aug 2008, 20:00 »
Kkort presentation om föredragen (från SARF's hemsida):

Kristian Adolfsson "Längs Rio Negro" ett reseföredrag från en resa sju "Maffare" gjorde för en del år sedan. Kristian höll detta föredrag under helgen då Guardians of catfish höll sitt 20 års jubileum, föredraget kommer dock att omarbetas lite så det blir mindre mal och mer vanlig fisk. Kristian är akvarist sedan 25 år tillbaka,och har hållning och odling av Corydoras som specialintresse.

Jesper Flygare "Vietnam i microformat" reseföredrag från Vietnam, från Jespers senaste resa. En mycket underhållande person att lyssna till. Jesper har tidigare varit runt på några ställen i Sverige och hållit reseskildringsföredrag. Jesper jobbar som akvarie-ansvarig på Malmö Museer sedan sex år tillbaka. Jesper håller på med lite all möjlig fisk, framförallt odling är hans stora intresse. Förkärleken ligger nog främst hos Betta, Apistogramma samt olika Gobi-arter.

Ronny Lundkvist "Två små ungfödare från Tobago" Ronny är nog den svensk näst efter Sven O Kullander som varit ute på flest fångstäventyr. Ronny är ungfödar-specialist och med en stor förtjusning för Mollys. Han har medverkat med ett stort antal artiklar till div. tidskifter varav fler än 30 ggr. utomlands (Datz,TFH mfl) samt massvis med gånger i Sarf-Aktuellt och Akvariet.
Ronny är en mycket rolig föredragshållare att lynnsa till, som gärna berättar en hel del kultur och historia, varvat mellan fiskbilderna.

Joel Björnsson "Rovfiskjar i akvarium" Joel är i dag verksam hos Akvarieleasing i Malmö. Tidigare jobbade han hos Simontorp, där han i huvudsak fungerade som deras fiskdoktor. Joel stötte där på en hel del udda, konstiga, rovgiriga fiskar som han tillsammns med sin bror har funnit en viss förkärlek för, vilket han kommer att berätta om.

Mogens Juhl "Akvariefisk i trädgården" Mogens tillhör en av dem som för drygt 30 år sedan startade SKS, fortfarande är han en av föreningens absoluta eldsjälar. Mogens håller en del av sin fisk ute i trädgården under sommarhalvåret, där odlar han också en del levande foder till fisken.
Två gånger har Mogens begett sig till Afrika på rena Fångstresor, för att fånga killifisk.

Claus Kristensen "Fra River Kwai til Amazonas-Akvarieplanter i natur och kultur" Claus kommer att berätta om resor efter växter från afrika och amazoas. Som nog alla känner till så har Claus tidigare varit VD för Tropica, och givetvis är han en av de rätta att höra ett växtföredrag ifrån.

Albin  Ekenberg alias Endymion "Viktoriaciklider i akvarium" Albin är mera känd som endymion på ciklid.se samt zoopet.com. Han mottog för några år sedan ett av NCS stipendier pga sin hållning av viktoriaciklider. Albin har idag en mycket stor samling av dessa, och det är nog honom vi ska tacka att de fortfarande finns kvar i den svenska akvariehobbyn.
Mvh Micke

www.ciklider.se - www.riftlakes.com
Afrikanska Ciklider: Malawi - Tanganyika - Viktoria - Västafrika

www.kullafotografen.se
Blogg - fotogalleri

Utloggad daniel_i_malmö

 • Registrerad
 • Antal inlägg: 36
  • Visa profil
SV: Akvariets Dag 2008
« Svar #2 skrivet: 27 aug 2008, 21:45 »
Anmälningarna till Akvariets Dag börjar rulla in!

Detta kommer bli ett kanonarrangemang med många bra föredragshållare, Nordisk landskamp i akvariekunskap, utdelning av Akvariets Oscar mm.

Missa inte kringarrangemangen:
guidad tur till Köpenhamns bästa akvarieaffärer på fredagen, guidad tur till Malmös bästa akvarieaffärer på lördag morgon, stor supé med god mat och dryck och trevligt mingel på lördagskvällen.

Arrangemanget hålls i Rönneholmsgården, en 1700-tals herrgård mitt i Malmö centrum.

Mer info på MAFs hemsida:
http://www.malmoakvarieforening.se/akvariets-dag-2008.aspx

Micke nämner i sitt inlägg att Akvariets Dag ställdes in förra året. Det ska nog mest ses som ett olycksfall i arbetet. Akvariets Dag är ett årligt Nordiskt arrangemang har arrangerats varje år de senaste decennierna av olika nordiska akvarieföreningar i samarbete med Sveriges Akvarieföreningars Riksförbund. I år har Malmö för första gången på många år åter fått äran att arrangera detta arrangemang.

Alla akvarieintresserade är välkomna!