Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Peckers

Sidor: 1 ... 80 81 [82]
1216
Varför inte sätta slimline bak och så en filtermodul på var långsida som detta bifogade 720L kar? Blir lite fyrkantigt med filterfack i ett så stort kar och jag tror du tröttnar på det i längden.1217
Första ciklidakvariet / SV: Frågor om allt möjligt...
« skrivet: 08 dec 2007, 06:52 »
Hur många fiskar har du allt som allt av varje sort och vilka mått har karet?

1218
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 06 dec 2007, 18:31 »
Är de någon mer som har denna snygga fisk? 

Den är en av mina favoriter.

Pseudotropheus elongatus chewere.

Pseudotropheus elongatus chewere är något som jag kollat på dock inte kommit iväg o köpt mig några ännu tyvärr, och nu ligger man hemma i nån febersjukdom knappt man orkar mata alla fiskar.

De Venustus som syns på bilderna ser väldigt små ut ungdjur ålder? Eller är det bara jag som är van att de växer så de knakar, mina får vid 3cm längd ca 1mån gå i 720 eller 540 tillsammans med syskon som är vuxna och då tar det ca 8mån till 15-20cm

Synd jag inte har en kamera så jag kan fota lite, fick min stulen i somras lite jobbigt

1219
Diskutera artiklar / SV: Fossorochromis rostratus
« skrivet: 03 dec 2007, 01:08 »
hur stor är den på fotot. den ser ut att väga 25 kg.

Jag mätte den faktiskt som hastigast med linjal då jag stoppa ner den i karet den låg viserligen i håven men 26cm fick jag den till. Rätt feta saker som käkar mycket och allt verkar det som. På bilden ovan är den precis isatt och rädd o färglös nu har den hittat sin plats i karet och färgat ut snyggt i svart och blått.

1220
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 02 dec 2007, 23:08 »
ere pajkastning =)
 Kör en rostratus hemmifrån Erik Ö i Nacka. Det verkar vara sällsynt med helt svartblåa som man kan se bilder på ifrån sjön.

Odlad variant? Har bara VF Och den hanen som färgar är satinsvart med metallicblåfjäll. Skulle vara kul om nån i närheten hade lust att komma över o fota lite har ju trots allt lite udda fisk.

Slänger upp en bild på kungen också.

1221
Akvariet och inredning / SV: Uppställning av alurams akvarium
« skrivet: 02 dec 2007, 18:49 »
Ocean ger inte ut nån garanti om det förekommer nått mellan kar och ställning. Alltså karet direkt på ställningen är vad som gäller.

1222
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Salt i vattnet
« skrivet: 02 dec 2007, 17:57 »
Jag kan tyvärr inte riktigt hålla med om detta, finns som sagt de som säger både det ena och det andra och jag kan bara tala utifrån egen erfarenhet. Hade i slutet på förra året en jobbig mögelsjukdom som dödade ett antal av mina fiskar i det ena 720L karet jag testade med allt men det som funkade var när jag tillsatte salt fiskarna kom på fötter igen o allt försvann efter bara ett par dagar. Körde sen salt vid varje vattenbyte ca 1dl, och i rovkaret går detta åt då det förekommer sår lite titt som tätt o blir det sår blir de oftast stora. Slutade salta i somras då jag läste om att saltar man jämt ska de bli imuna mot det och när de verkligen behöver salt så händer inget. Efter bara nån vecka syntes skillnad på fiskarna sår som uppkom läkte inte alls lika snabbt hade problem vid byten att ögon kunde bli grummliga, körde sedan med salt igen och allt har varit perfekt. Kan ju också vara olika vatten kvallitet från plats till plats som avgör med så det bästa är nog att testa sig fram som jag gjort o sen inte säga att så här ska det vara och allt annat är fel. För mig funkar det kanon.

1223
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Fina Fisken ??
« skrivet: 02 dec 2007, 17:44 »
Varför inte göra egen räkmix? De fiskar du har som du skriver om i andr tråden vill nog ha 50/50 ungefär 1kg räkor 1kg ärtor lite astaxin kanske några pellets (blötlägg först) Mixa till smet o frys i iskuber eller i plastpåsar. Billigast o du vet vad det innehåller.

Sedan så kompletterar du o kanske matar räkmix 4-5 dagar i veckan de andra med pellets eller flingor eller nått annat kraftfoder, Mbuna ciklider vill ha mat varje dag men skäm inte bort dem då de lär sig o tigga. Rovisar kan man lätt hoppa över att mata nån dag men skulle inte göra det med Mbuna.

1224
Malawiciklider / SV: Tja ny på Malawi
« skrivet: 02 dec 2007, 09:28 »
Testat de flesta sorter och märken Aquarellen funkar men blir som sagt sunkig jag kör sen en tid enbart Power-Glo lite dyrare rör men den ger ett behagligt naturligt sken i karet och lyfter fram blåa och röda färger fint.

Vad det gäller C.Moorii så är karet på tok förlitet för 5st 540L är mer lagom till en sån grupp. Bor du i närheten kanske jag har nått du kan byta mot letar fler moorii för att komplettera min grupp.

1225
Diskutera artiklar / SV: Nimbochromis venustus
« skrivet: 02 dec 2007, 09:18 »
Har haft denna art från och till men nu skaffade jag en VF lekgrupp för 2,5år sedan från Malombe sjön alltså inte Malawi. De var vuxna redan då jag köpte dem runt 2-3år gammla utav en som odlat på dem ett tag. Vet inte om det är för att de är VF eller om det är för de kommer från Malombe sjön som de ser annorlunda ut i färgen, de är mycket ljusare i färgen och har ett klarare mönster än de som man kan se i butik och hanarna blir nästan helt blåa med en gul bred bläs. Hade 2+8 men den ena hanen växte sig större och tog så småningom över.. Stora hanar är riktigt buffliga och de är nästan omöjliga att hålla ihopp upp till ca 20cm är det ingen fara med flera hanar utan det funkar bra har just nu även en sparad F1 grupp som består utav 3+6 och där går alla hanar bra ihopp och ingen av dem har direkt visat nått agresivt beteende mot de andra.
720L funkar bra dock får man räkna med att resterande fisk i karet får stå upptryckta i ett hörn när de leker då hanen håller 1,5meter utav karet vid lek. Detta händer oxå ganska ofta då det är en väldigt lättlekt fisk, men kan man leva med det så funkar 720L bra. Bifogar en bild på min blåa hane dock är jag ingen höjdare på foto så ni får hålla till godo med denna bild

1226
Diskutera artiklar / SV: Fossorochromis rostratus
« skrivet: 20 sep 2007, 08:24 »
haft dessa gynnare Några år  ;D En utav mina favoriter men för 2år sedan gick hanen bort i gruppen och honorna fick sedan gå ensamna då jag jobbat utomlands och inte vart hemma så mycket, Nu hitta jag dock ett VF vuxet par förra veckan som jag släppte ner till dem.. Och då blev det lek på en av de gammla honorna fast med fel art  :huh: Venustus hanen  :angry: kanske kände honan att det fanns en hane där men tog fel... De är väldigt fina att se på och man kan sitta länge och studera dem... Fin artikel det där =)

1227
Malawiakvarier / SV: 720L Malawi klipprev
« skrivet: 18 sep 2007, 07:59 »
Tackar man för  :cool:

Karet har stått igång 2år och bakgrunden håller sig som ny med endast 3 Ancistrusar.
Synd bara att man har så dåliga saker att fota med skulle vara kul med ordentliga bilder  :embarrassed:

1228
Malawiakvarier / 720L Malawi klipprev
« skrivet: 16 sep 2007, 02:29 »
Akvarium: 720L Ocean med heltäckande ramp 200x60x60 cm (lxbxh)

Back to Nature Malawi 200x60 samt modulerna M och C (filtermodul) som rymmer en Aquaclear 101 3800L/tim

Lysrör Power-Glo

Sand 50% Rådasand mixad med 50% Biltema

Fiskar:
1+1 par F2 Dimidiochromis Strigatus
1+1 par  Tropheops tropheops Makakola reef
1+3 grupp Cyrtocara moorii
1+4 grupp Sciaenochromis fryeri
2+2 grupp F2 Dimidiochromis compressiceps
2+5 grupp F1 Nimbochromis Venustus + 11st ungdjur

Flera fiskar går här bara på tillväxt som t.ex Venustus samt Fryeri som skall ut i andra baljor

Bild 1: Panorama över karet.
Bild 2: Översikt åt höger.
Bild 3: Översikt åt vänster.


Har anlitat en fotograf som "skall" komma och fota lite på mina akvarium så jag kommer uppdatera med bättre bilder på de karen, ville nu lägga ut något jag tagit själv  :undecided: Bor du i närheten och är duktig och vill plåta lite tuffa arter hör av dig.

1229
Malawiciklider / SV: Ninbochromis Venustus
« skrivet: 13 sep 2007, 10:42 »
N.venustus blir ganska stor fisk så blir det nog inte så bra med en lite kar

Precis som MattiL skriver den blir väldigt STOR  ;)
Har hållt N.Venustus i många år och den VF grupp jag har i ett utav 720karen domenerar i princip hela karet hanen där är runt 24-25cm tänk då på att odlade kan växa sig ännu större i akvarium. De Ancistrusarna som går i karet är 10cm+ mindre blir käk direkt så tänk då på vad som händer med en liten Mbuna..

Venustusen är en ganska nyfiken och orädd fisk  som gillar att bita på det mesta... Men när de är små som dina går det säkert bra och har du ett mindre kar tror jag inte de växer lika fort heller  :rolleyes:

Sidor: 1 ... 80 81 [82]