Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - aaddie

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10
31
Malawiakvarier / Nypresentation av 325 l inbyggnadskar
« skrivet: 03 feb 2011, 21:31 »
Då är det dags för en nypresentation av mitt 325 liter inbyggnadskar som jag presenterade i januari/februari förra året. Den gamla presentationen finns här. Där beskrivs även inbyggnaden i mera detalj för dom som är intresserad.

Mycket har hänt; Alla fiskar, växter, BTN modul, sprängsten och Eheim pumpen har åkt ur eller dött, och nya invånare har flyttat in. En Fluval FX5 som ser till att det blir mycket bättre flöde och filtrering än innan. Mina Demasoni dödade varan i tur och ordning, och mina White lips verkade inte heller trivas så gott i sällskapet eller ev. i denna storleken av kar. Dessutom tyckte jag aldrig BTN modulen blev så naturtrogen som jag hoppades. Så det blev en kostsam lärdom. Men jag tror jag har lyckas mycket bättre denna gången, i alla fall känns det mer harmonisk än så länge. Jag satsar enbart på mbunas och någon enstaka aulonocaras i detta kar numera.

Jag gillar minimalismen i karet men vissa saker ska fixas när våren kommer; ska samla mycket mer sten så jag kan fylla upp även på vänster kant och upp mot bak- och sidorutan båda till vänster och höger. Dessutom samla småsten som ska spridas över sanden för lite mer naturtroget intryck. Men annars är jag nöjd med resultatet. Fiskarna älskar stenhögen till höger och dom gräver flitigt under alla stenar som ni kan se på bilden och videon. Det finns mer grottor där än det ser ut som eftersom sanden faktisk är rätt så djup där (karet är ju 65 cm på höjden, men bara ca. 45 cm är synligt från rummet).

Så här kommer lite nyckelfakta, bilder och video från mitt "nya" kar:

Mått
125x40x65 (lxdxh)

Inredning
Rådasand M 0,33 mm och Jula blästersand
Sten från naturen

Pump/filter
Fluval FX5 inställd på 3500 l/h

Belysning
1 st Hagen Power Glo
1 st Phillips Aquarelle

Invånare
Pseudotropheus sp. "acei"
Labidochromis caeruleus (Golden)
Melanochromis cyaneorhabdos (Maingano)
Aulunocara "fire fish"<a href="http://www.youtube.com/watch?v=JGkCDJFyP3U" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=JGkCDJFyP3U</a>

32
Akvariet och inredning / SV: Akut pumpproblem!!
« skrivet: 29 jan 2011, 15:36 »
Fluval FX5 stannar två minuter varje dygn för att få ut luft ur systemet, men det beskriver låter ju som en stor överdrift och borde inte vara rätt.

33
Teknik / SV: Hjälp med lysrör
« skrivet: 22 jan 2011, 11:45 »
Grolux sylvania du har antar jag?
Ja.

Jeg ska prova att ta en bild med/utan gro-lux tänd i kväll så du får se skillnaden, men jeg tycker gro-luxen gir en extra varme ihop med ljuset från power-glo som jag gillar och blir fin på röda fiskar.

34
Teknik / SV: Hjälp med lysrör
« skrivet: 21 jan 2011, 14:51 »
Hittade en gammal bild.


35
Teknik / SV: Hjälp med lysrör
« skrivet: 21 jan 2011, 14:50 »
Jag kör gro-lux ihop med power-glo på ditt gamla kar och tycker resultatet liknar det du eftersträvar. Jag kan ta en bild när jag kommer hem.

36
Akvariet och inredning / SV: Ramakvarium på bänk
« skrivet: 18 jan 2011, 23:27 »
Roger, din bänk är riktig snygg och ger mig helt klart inspiration. Innan hoppades jag på att komma undan utan att bygga, men när jag så din lösning med Ikea skåp så ser man ju en möjlig enkel väg i att bygga själv.

Funderar i så fall på att sätta ihop 3 skåp som du gjort, mdf under och direkt på sidan, sedan en bänkskiva på toppen, kanske med alulist. Eventuellt måttbeställa bänkskivor även till sidorna för att släppa måla :)

Det borde borde väl gå att få in dessa benen på något sätt, eller vet du om någon annan lösning?

http://www.ikea.com/se/sv/catalog/products/80134190

Hittade även dessa, så det borde gå att lösa snyggt:

http://www.smarthem.se/3425/p/stodben/stodben-4061/

37
Akvariet och inredning / SV: Ramakvarium på bänk
« skrivet: 18 jan 2011, 20:30 »
Kan du inte ta ställbara fötter från t.e.x ett skrotat kylskåp,panna eller kanske från din alu-ställning o borra in dom i fötterna på bänken så att du får ställbara fötter? Mille
Hmmm, du, det var en jäkla god ide. Inte funderat på alls. Hur sitter dom fast på aluställningen? Är det en skruv under som man kan skrua loss? Isåfall är det ju lätt.

38
Akvariet och inredning / SV: Ramakvarium på bänk
« skrivet: 18 jan 2011, 18:31 »
Tyvärr visar det sig att jag behöver justerbara ben på mitt golv. Inte plant tyvärr. Jag är då inne på samma bänk som Peckers visar i sin "Nytt akvarium igen" tråd, fast storlek mindre. Den är inte 100% rätt (160x50, medan jag behöver 150x60), men det borde säkert gå att lägga på en riktig köksbänkskiva från Ikea istället. Va tror ni?

Har ni tips på andra bra bänkar tar jag gärna i mot, dock borde det inte vara köksbänkmått, det blir för högt.

39
Akvariet och inredning / Ramakvarium på bänk
« skrivet: 18 jan 2011, 15:15 »
Hej,

funderar på att byta ut min aluminiumställning med en bänk istället. Följande bänk är aktuell:

http://www.pwss.se/product.php?productid=4618&cat=719&page=2

Akvariet i fråga är en Ocean 150x60x60. Min fråga är; är det något problem att ha ett ramakvarium på en sådan bänk istället för på ställning? Ska man köra med eller utan frigolit i så fall?

Bänken har inte justerbara ben vilket kanske kan ställa till det. Får åka hem och kolla vattenpasset :)

40
Akvariet och inredning / SV: Mina Afrikanska Ciklider
« skrivet: 17 jan 2011, 11:22 »
Snygga fiskar och fina bilder Christoffer  :)
Ditto!

41
Akvariet och inredning / SV: Nytt akvariebygge "igen"
« skrivet: 17 jan 2011, 11:16 »
Som vanligt grymt öga för akvariuminteriördesign. Dags att starta eget? :)

42
Köpes / SV: Placidochromis phenochilus mdoka white lips
« skrivet: 16 jan 2011, 14:44 »
 :lipsrsealed:

43
Malawiciklider / SV: Aggressiv Pseudotropheus sp. "Acei"
« skrivet: 15 jan 2011, 10:04 »
"White tail" som Ryds skriver är denna:
http://afrikanskaciklider.se/Pseudotropheus%20sp%20acei-Ngara.html

En något mer vanlig variant är nog denna, som ofta kallas "Mary Gold":
http://www.ciklider.se/malawi/pseudotropheus_sp_acei.shtml

Jag vet inte om dessa två varianter skiljer sig med tanke på aggression, men generellt, som texten säger, är det ingen tuff art om du jämför med andra mbunas. Jag kör Mary Gold med Golden och Maingano, och det är definitivt fegisen av dessa arter.

Det är inte ovanligt att den största fisken tar kontroll i akvariet. Det är nog djungelns lag :) Tvärt om, tror jag dom flesta här på forumet gärna vill se slikt beteende, eftersom det är kul att titta på, samt att den dominante hanen oftast blir extra snygg i färger etc, parar sig med honorna, etc. Någon fisk kanske stryker med då och då om det blir för illa, och det är ju såklart inte kul.

Man brukar ofta rekommendera att ha flera fisk så aggressionen sprider sig på flere individer. Med 222l är det inget problem för dig att köpa flera fisk, kanske av en annan mbuna art. Mer färger, mer skoj :)

Det borde vara svar på 1) och 2) enligt det jag läst samt min egen erfaring. 3) har jag tyvärr inte mycket koll på, men syresättning är viktig.

Om det är en Mary Gold du har och verkligen vill bli av med den ska jag förbi Falkenberg andra helgen i februari. Jag kan ta den då :) Men jag tycker du ska behålla den.

Hoppas du stannar kvar på forumet och berättar hur det går.

44
Malawiciklider / SV: Vart köpa akvariesilicon?
« skrivet: 13 jan 2011, 19:58 »
Det går att beställa här och få det hem i brevlådan:
http://www.pwss.se/home.php?cat=56

45
Köpes / Placidochromis phenochilus mdoka white lips
« skrivet: 13 jan 2011, 18:07 »
Intresserad av att köpa en grupp med denna fisk, säg 5-7 stk. Små till mellanstora. Bör finnas i Västra Götaland/Halland/Skåne.

Posta pm el. svara i denna tråd. Tack.

Sidor: 1 2 [3] 4 5 ... 10