Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Mattias

Sidor: [1] 2 3 ... 127
1
Malawiakvarier / SV: 900 liter Malawi
« skrivet: 16 jul 2011, 11:36 »
Den bakgrunden är nog den snyggaste jag någonsin sett=) Visst är väl du kompis med Mangnus med?

2
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 11 jul 2011, 09:56 »
Härligt att se dig tillbaka Mattias! Kanon bilder på firrarna och kul att se nya bilder på karet också. Blev ju hur lyckat som helst med den där planschen. Vore kul att se det i verkligheten någon gång.

Tåck Håe. Är du i Stockholm är du välkommen. Har din demasonigrupp överlevt. De som du köpte av mig?

Kan bara stämma i lovsången: kul Mattias att Du "hittade vägen tillbaka", det är nog flera som har saknat Dig här på sajten! Ditt kar är en pärla! Ha det gott!
Mvh, Andrej.

Kan bara stämma i lovsången: kul Mattias att Du "hittade vägen tillbaka", det är nog flera som har saknat Dig här på sajten! Ditt kar är en pärla! Ha det gott!
Mvh, Andrej.


Tack andrej.

3
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 10 jul 2011, 14:16 »
Tack Stefan. Ja, det är tre moduler och en bakgrunds affisch. Jag hittatde en bild som en fransk fotograf tagit på en undervattensklippa. Gick till ett tryckri och gjorde en förstoring. Kosta ca 600-700kr om jag minns rätt.

Stenbumlingen som synes på vänster sida köptes från akvarieleasing för en femhundring men det var den värd=)

Fasen va snyggt akvarium :eek: Tur du kom tillbaka, så vi fick se dessa bilder  :)

Tack, det var roligt att höra. Går det bra med dina rubiner och allt vad du nu har?

4
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 10 jul 2011, 13:52 »
slänger in 2 st bilder på mitt 720l. Har en rätt stor grupp demasoni i här med.

5
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 10 jul 2011, 10:38 »
Tack Christoffer. Nej den är inte jättevanlig. Men en mkt snygg art som man kan ha med de mesta tror jag.

6
Akvariet och inredning / SV: Att starta en odlingslokal
« skrivet: 10 jul 2011, 00:46 »
Ser ut att bli fint. där kommer du att få det roligt i ditt odlings paradis=) Saknar din gamla lokal lite. det var kul att komma dit ibland.

Antar att du saknar att få ha ett ställe som du hade men detta kommer väl kompensera för det. He he...

7
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 10 jul 2011, 00:29 »
Fiskarna ser fina ut Mattias, du sköter dom bra =) Så icolan kan vara så pass tjurig, där ser man, jag som trodde det var en hyffsat snäll kille.

Tack, försöker mata så det inte blir för stora men inte heller för lite så de svälter=)
Incolan är snäll för det mesta men om en hona är intreserad så blir han en annan=)
Blev riktigt chockad när han gav sig på en fullvuxen Fulliborni Katale hane och lyckades med att skrämma honom med.


Har du foton på Incolan Mattias?

Riktigt snygga foton på både rubinerna och nkandan.


Tack. Jag försökte inte fota honom ikväll men här är en lite bortvänd bild på honom Stefan.

8
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 09 jul 2011, 23:28 »
Deelay: Här är en bild på en ungfisk av P. Nkanda. Han har fått sig en omgång som man ser på bilden. Det är nämligen en Mylochromis Incola som försöker leka och han anser att ca 70% av ett 720L akvarium tillhör honom.

9
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 09 jul 2011, 22:58 »
Ok, det var längesen jag tog bilder på mina fiskar men här är en ifrån ikväll. Rubin hane som inte uppskattar besök i hans revir=) Jävligt roligt att fota o sen pula lite i ps.

10
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 09 jul 2011, 22:16 »
Det låter bra det, jag tror det kommer bli en skoj fiskhöst =) Kommer en troffe lotteri senare med en grupp VF ndole red som vinst plus en del andra roliga happenings =) Sen invigning av nya lokalen med italienskt småtugg med lite gott dricka, det får du inte missa =)


Ok, vad har vi för datum på detta eller är det inte bestämt än?

11
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 09 jul 2011, 20:46 »
Hallo Mattias, det var inte igår man såg dig =) Du får posta lite bilder på din alster.Hej på dig med! Ja, det var inte igår. Har läst lite här på sistonde och projektet på akvarieleasing låter skit spännande. Jag har inte alls lagt av med fiskarna. Har bara inte varit på nätet så mycket=) Men nu har jag fått lust igen tror jag.

Visst kan jag ta lite bilder med. Men skulle gärna gå en kurs i fiskfoto hos dig. Köpte en extern blixt och sändare till min cannon men har aldrig testat den grejen än.


Synd att du bor så långt bort, hade gärna köpt ett par yngel till. Kan ju alltid hoppas på yngel själv annars.


Ja, det hade du gärna fått. Men det tar sin tid att dra upp dessa fiskar. Men den som väntar på något gott som det heter....=)

Du kommer säkert att få yngel på dem. Min erfarenhet är att det är en fisk man kan ha med nästan alla malawi. Den kan vara tuff om det behövs men den mobbar inga fredliga arter. Men när det är lek på gång blir de griniga men det blir ju alla=)

12
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 09 jul 2011, 13:53 »
Protomelas fenestratus-Nkanda som sakta men säkert börja färgaFina fiskar Christoffer. De P. Fenestratus Nkanda du har  härstammar från de VF jag köpte ifrån akvarieleasing för ett antal år sedan=)

Jag har ett gäng hemma med. Alltså ungfiskar från mina VF. Måste säga att ynglen överträffar de VF jag köpte. Mkt snyggare långa fenor och väldigt fina kropps propoptioner. Mina har också börjat färga ut fint. Har för mig att handels namnet på dessa är "Yellow Belly"


13
Malawiakvarier / SV: 450L Malawi
« skrivet: 06 maj 2011, 19:57 »
Ja, det där var inte dåligt. En fantastiskt snygg fisk och ett fint foto med. Det är mkt svårare att ta bra bilder utan extern blixt. Snyggt! 1/15 slutar tid? Jag brukar köra 1/100 när jag fotar utan blixt...

14
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 10 apr 2011, 15:28 »
Ser ut att kunna vara A. stuardgranti Ussisia eller A. Stuardgranti "Blue Neon". Det är svårt att se färgerna rätt då du fotat med blixt framifrån.

Hej!Fick tag på detta VF-par via Sala - Örebro.Men i min iver så glömde jag bort artnamnet.Kan man få lite hjälp av Auloncara-proffsen??M.v.h  t.b

15
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 10 apr 2011, 14:55 »
jag matar bara med Aquatic Nature. Min hane har också blivit bättre men den har inte alls sin fulla potensial. Skall se hur han blir efter det.

Ah nu förstår jag vad du menar. Det är som en parasit. Det har jag också haft på en del firrar jag hade förut..bland annat på en fryeri hane. De kanske är känsligare för dom?

Det går säkert bra att "rena" fiskarna i Aquafuran. Jag lät min vara och efter en tid försvann det successivt...men helt borta var det aldrig.

Matar du med vitlök i fodret..t ex räkmix eller NLS?

Sidor: [1] 2 3 ... 127