Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - doohan

Sidor: [1] 2 3 ... 21
1
Tanganyikaciklider / SV: Fiskideer till 360 liters
« skrivet: 19 apr 2019, 23:45 »
Daffodil är en vacker prinsessa som är lugn och ynglar bra. Dom skyddar ynglen bra samt att dom större ynglen assisterar föräldrarna i skyddet av dom mindre ynglen.

Ett annat förslag är cyprochromis leptosama. En vacker firre som håller till över dom andra arterna!

Julle Marlieri hade jag för många år sedan. Honan var stor och spöade hannen konstant varje gång hon såg honom, utom vid lek. Han brukade gömma sig bakom en doppvärmare eller filtret. Ibland sam hon och letade upp honom och spöande honom igen. Dom ynglade dock bra.

2
Tanganyikaciklider / SV: Xenotilapia sp. kilesa
« skrivet: 19 apr 2019, 23:43 »
En lugn art som simmar högre upp i akvariet. Kanske en vacker variant av Cyprichromis?

3
Letar artemia ägg som går att kläcka enligt glasslådemetoden! Någon som har tips?

4
Säljes / Stockholms län SV: Troffar mm
« skrivet: 20 dec 2014, 22:48 »
Schysst pris. Tyvärr lite långt att åka...

5
Ja är det någon som vet var man kan köpa bra artemia ägg som har hög kläckningsprocent och kläcks i glasslåda?

7
Easy Life FFM då!

8
Ja problem med bråkiga troffar är inte helt ovanligt tyvärr. Har haft vilda ikolor som slogs så det small i täckglasen dag som natt. Jag har mekat med inredningen när det varit som värst. Har taget bort all sten så det bara var sand kvar i akvariet. Då skapade dom revir runt innerfiltret och slogs vidare. Jag delade av min 375a med en filtermatta så dom två bråkstakarna hamnade bakom filtemattan. En timme senare när jag kom hem var den mindre hannen slaktad o väldigt död. Den stora var så slut så han vilade på botten och flämtade. Stoppade tillbaka honom med resten av gruppen dvs jag tog bort filtermattan så han kunde simma tillbaka till resten av gruppen. Efter det var han fortfarande boss i akvariet men ingen utmanade honom lika hårt som den han dödade. Vad jag vet så är det inte alltid enkelt att få ett stopp på en eller två galningar som slåss om ledarskapet. Man kan prova att antingen köra utan inredningen eller massor med sten och gömställen. Nu kommer jag själv att köra biotop akvarium istället för rena art akvarium med bara troffar. Jag anser att det ska vara mycket fisk med troffar dvs fler arter som håller till lite överallt och därmed blir det fler för bråksäcken att hålla reda på. Men slåss kommer dom alltid att göra och så länge dom inte slår ihjäl varandra är jag nöjd även om det är tråkigt att en stolle tar halva akvariet som revir....

9
Akvariet och inredning / Limma plaststag på juwelakvarium
« skrivet: 10 nov 2014, 22:46 »
Det sitter 2st plaststag mellan fram och bakrutan upptill i trä/plast ramen varav det ena har lossnat. Det håller utan det men det sitter ju där av en anledning så jag har tänkt limma tillbaka det. Någon som har förslag på vilket lim jag kan använda som inte släpper giftiga ämnen i vattnet efter det härdat-

Tack på förhand

10
Om du ska ha flera olika snäckisar så skulle jag ta en neolamp och en större variant från Altlamp t, ex Multisar och Compressiceps då dessa är så olika i utseendet och storlek.

Vill du ha massor av firar så en variant av prinsessor eller Leelupi. Jullar är trevliga och skulle kunna vara med snäckisar o prinsessor. Nu är iof akvariet bara 50cm högt annars skulle jag kunna tänka mig en fin Cyprichromis Leptosoma som är en vacker firre som håller till lite högre än de övriga...

11
Akvariet och inredning / SV: Pump / filter till nanoakvarium?
« skrivet: 14 okt 2014, 21:48 »
Tack!

12
Akvariet och inredning / Pump / filter till nanoakvarium?
« skrivet: 14 okt 2014, 20:17 »
Precis som rubriken lyder. Har ett 10L nanoakvarium utan filtrering/pump. Ingen aning om vilket filter man använder i det. Så berätta för mig!

13
Säljes / Stockholms län SV: Eheim 2252 och Eheim 2028/2128 Professional 2
« skrivet: 17 aug 2014, 18:43 »
Finns 2252 kvar?


14
Säljes / SV: Tropheus Musanga
« skrivet: 14 aug 2014, 23:15 »
Sålda antar jag?

15
Tanganyikaciklider / SV: Tropheus Tips.
« skrivet: 03 aug 2014, 21:30 »
Komplettera med ett innerfilter. Kan aldrig ha för mycket filter när man har troffar. Em powerhead med filter fungerar också bra. Kör du moduler kan du ev göra om en till en filtermodul.

Jag antar att du läst trådar om tropheus,,Annars finns det många bra trådar om dessa vackra cikliderö

Fråga på och lycka till

Sidor: [1] 2 3 ... 21