Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - yatzy77

Sidor: 1 [2] 3 4 5
16
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Sjuka demasoni
« skrivet: 01 okt 2010, 12:11 »
Jag har/hade rättare sagt 15 st och många gömställen. Vet inte vad de åt tidigare, inköpta från akvarieteknik utan att mellanlanda i affären. Byter vatten varje vecka, sist blev det lite längre dock. Akvariet har varit igång sen mitten av maj. Kanske jag har lite dålig ytcirkulation, ska köpa en cirk.pump snart.

17
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Sjuka demasoni
« skrivet: 01 okt 2010, 10:31 »
Hjälp mig snälla! Mina demasoni dör! De är lite slöa och står och flämtar vid ytan. Magen sväller lite och är kanske lite mörkare på undersidan(?) sen försvinner fiskarna ner under stenarna (eller om de blir piggare för jag skiljer dem inte från varandra) ett tag. Nästa dag hittar jag dem döda på botten. de (3st hittills) har hål rakt in i magen utan att verka vara ätna på av de andra fiskarna. Vad är det? Vad gör jag åt det? Detta har börjat sista dagarna och jag har inte gjort något annorlunda förutom att vid sista vattenbytet före detta började tillsatte jag bikarbonat för att höja Kh. De som dött är mina 3 största dessutom.

Jag har även 10 golden som verkar helt oberörda och pigga. Har mätt vattenvärden som är ok. Haft Demasoni ca 1 månad och golden ca 3 mån. Matar med räkmix en gång per dag. Akvariet är på 540 liter och så har jag ett 100 liters yngelakvarium som är upptaget just nu av 10 goldenyngel ca 1 cm, så karantän är lite svårt.
Tack på förhand för hjälpen.
/Kicki

18
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: tomt akvarium
« skrivet: 27 aug 2010, 20:39 »
Tack!
Nåt mystiskt var det för jag blev nästan lurad när jag flyttade henne den här gången också. Hon ser inte "tuggande" ut när jag nyss flyttat henne, men nu syns det igen. Minns bara inte riktigt när jag först såg att hon tuggade, men det visar sig.
Har en till hona som tuggar (tror jag). Inte lika tydligt men jag är ganska säker. Kul! Frågan är bara var jag ska göra av henne när det är dags? Hon kommer att tugga minst en vecka längre än den första. Kan man lämna kvar första honan med ynglen och sätta i den andra utan att hon äter upp ynglen. Försvarar första honan sina yngel eller äter hon/ den andra upp dem tro?
Kanske yngelkasse ett par dagar och sen direkt tillbaka när hon spottat? Vet att många tömmer sina honor, men jag tror man ska veta vad man gör innan man gör det, och det gör inte jag.  :)

19
Teknik / SV: Egen bakgrund av polyester
« skrivet: 27 aug 2010, 20:29 »
Jag tycker det är jätteintressant och spännande att se samspelet. Ingen verkar ta kontroll än, snarare en Golden som går in och bryter när två stycken jagat varandra en stund. Han jagar iväg en av dem sen simmar han lugnt iväg och gör annat igen. Skulle kunna sitta hur länge som helst och titta på dem.  :)

Däremot skulle jag behöva få fast de två malar jag har på ca 12-15 cm. Jag har haft dem hos mig i sommar och ska lämna tillbaka dem nu när mina föräldrar tar in guldfisk ur dammen. Men med den här bakgrunden så är håven hopplös. Förslag?

20
Teknik / SV: Egen bakgrund av polyester
« skrivet: 26 aug 2010, 22:40 »
Ja, kanske. Gott om gömställen finns då!
Har just släppt i 15 st demasoni. Jättefina fiskar och hur kul är det inte att studera deras utforskande av akvariet, "revirdiskussioner" och (tror jag) lekbeteende?
De cirklar runt varandra, både de som jag tror är hane/hane och hane/hona. Flera gånger har jag sett fiskar lägga sig lite på sidan vid en annan fisk och vibrera. Det är mitt första malawiakvarium och jag är helt såld.

21
Teknik / SV: Egen bakgrund av polyester
« skrivet: 26 aug 2010, 22:06 »
Tack!
Hon gick "tiden ut" men fick spotta i karet och inga yngel klarade sig förståss.
Nu tuggar hon igen och jag har upptäckt en STOR nackdel med min bakgrund. Den är ett H-vete när man ska fånga fiskar! Tillräckligt svårt i så stort akvarium, men omöjligt när stenarna erbjuder gömställen där jag inte har en chans att få ut dem ur. Fiskarna försvinner in på ett ställe och kommer ut nån annanstans, eller stannar bakom stenarna till jag ger upp.
Har dock löst det för att fånga nyfikna golden. Riggade en fälla och väntade till den rätta fisken simmade in innan jag drog bort pinnen som höll upp öppningen. Men så enkelt går det inte med skygga/smarta malar. Någon som har en idé hur man fångar malar i "djungeln"?

22
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: tomt akvarium
« skrivet: 26 aug 2010, 21:58 »
Tack. Jag fick till och med fast henne, med en fälla. Kan en tuggande hona svälja sina yngel om hon blir för stressad? Provade flytta henne tidigare, men då jag fick fast henne såg det inte ut som att hon tuggade, så jag trodde att hon kanske svalt dem. Nästa dag såg hon ut som vanligt igen, eller tuggande alltså. Lurades hon eller lekte de igen direkt?
Nu är hon iallafall i lilla akvariet och tuggar.

23
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: tomt akvarium
« skrivet: 23 aug 2010, 23:07 »
Som det nu blev har jag kört akvariet utan invånare, utan vattenbyten, med pumpen igång sen 6/8. Har en tuggande golden som jag tänkte flytta över om några dagar så jag planerar byta vatten imorgon 50%.
Tror ni det funkar?

24
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: tomt akvarium
« skrivet: 05 aug 2010, 21:57 »
Och kör karet precis som vanligt. Det blir nog så. Tack!

25
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: tomt akvarium
« skrivet: 05 aug 2010, 16:06 »
Hej
Tack för tipsen hur jag sköter sen jag fått yngel!
Jag var kanske lite otydlig: 
Jag har just nu INGA fiskar/yngel i det akvariet och undrar först och främst hur jag ska sköta det till jag får yngel/tuggande hona att sätta däri. Det kan ju dröja så jag vill sköta det tomma på bästa sätt för att behålla bakteriekulturen utan att "jobba" i onödan. Är lite lat då det gäller ett tomt akvarium,men vill inte behöva starta upp det på nytt med allt det innebär då jag får en tuggande hona i framtiden.

26
Foder - sjukdomar - akvarievatten / tomt akvarium
« skrivet: 05 aug 2010, 13:43 »
Hejsan
Jag har ett nystartat 540 liters akvarium med golden och snart röd zebra i som jag (förståss) hoppas ska leka så småningom. (En golden har lekt men fick spotta i karet= inga yngel kvar).
Jag har också varit "fiskvakt" och har nu ett fisktomt inkört 100-liters akvarium. Hur ska jag "förvara" det på bästa sätt för att använda om/när jag har en ny tuggande hona? Dvs ska jag ha de fyllt med pumpen igång, tomt med bara sand kvar, eller vad är bäst? Om jag har det fyllt behöver jag ändå göra vattenbyten 1 g/vecka eller bara ett tag innan jag stoppar i honan?
/Kicki

27
Teknik / SV: Egen bakgrund av polyester
« skrivet: 28 jun 2010, 21:07 »
Idag har jag sett en golden-hona som troligen tuggar! Jippi! Har inte sett någon lek, men uppenbarligen har den ägt rum. Det måste väl innebära att de gillar akvariet, eller? Trodde det skulle dröja länge när de har kommit till nytt hem...

Det är maken som matat sista dagarna så jag vet inte om honan låtit bli att äta sista dagarna, men nu kommer hon fram och "jagar" maten utan att äta den. Gömmer sig bland stenarna övrig tid.

Syns det direkt på "hakan" att hon tuggar eller tar det någon dag? Blir det mer och mer eller? Tänkte om man kan gissa sig till när det är dags att spotta. Har inte bestämt hur jag ska lösa det, eftersom jag inte har något yngelkar (och inte hade tänkt ha det heller egentligen).

Ska försöka ta någon bild, men det är ju ÄNNU svårare att ta bilder på dessa rörliga rackare än på akvariet som var nog svårt.  ;D Kanske inte så konstigt. En applåd till alla som tar så bra bider på sina fiskar!

28
Teknik / SV: Egen bakgrund av polyester
« skrivet: 19 jun 2010, 00:25 »
Nu har jag släppt i en grupp på 10 st "golden". De gillar bakgrunden skarpt! De simmar ut och in mellan "stenarna", försvinner och dyker upp nån annanstans. De är nöjda :)

29
Teknik / SV: Egen bakgrund av polyester
« skrivet: 17 jun 2010, 10:14 »
Tack för alla snälla kommentarer!
Det värmer en total nybörjare att höra att man gör nånting rätt! Om det inte vore för denna sida skulle jag nog ha haft en plansch till bakgrund...

Så mycket kunskap och enkelt att få svar på mina frågor, helt super! Imorgon bär det av till fiskaffären. Hoppas de har det jag vill ha.

30
Teknik / SV: Egen bakgrund av polyester
« skrivet: 16 jun 2010, 21:42 »
Nu har jag flyttat om stenarna och är ganska nöjd. Inga rostiga stenar användes.

Har också släppt i 10 st 1-cm guppyyngel som vattentestare och 3 plecomalar som bodde trångt. De verkar må bra, men guppysarna blev ännu pyttigare i sitt nya "hav". De ska bort när malawisarna kommer.

Sidor: 1 [2] 3 4 5