Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Christian Andersson

Sidor: [1]
1
Jag har tyvärr varken fiskar eller akvarium, var tvungen att sälja av allt när jag flyttade från Luleå i januari. Ska flytta igen den siste augusti men vet inte alls var och därför har det inte blivit att jag skaffat något akvarium än. Hoppas att jag hittar något bra jobb och boende till hösten så att jag kan investera i lite akvarium och fiskar igen.

2
Du har fått ihop en riktigt fin samling nu. Några andra som ligger på inköps/önskelistan?

3
Tanganyikaciklider / Liten ciklid till 74l akvarie
« skrivet: 21 jun 2006, 00:27 »
Jag tycker nog att multisar passar bättre i ett större kar tillsammans med andra invånare så att man får se hur de hjälps åt att skydda sitt revir. Mina gick ensamma i ett 60 liters kar så striderna uteblev, inte ens mellan multisarna inom reviret :(

Citat från: "Molehill"
Är väl inte lika lätt att få yngel av Brevis som av Multisar


Brevisar ska också vara väldigt lättodlade men jag lyckades aldrig få några yngel av dom, tyvärr. Vet inte riktigt varför det inte blev några för jag såg lekbeteende hela tiden och ibland försvann honan in i en snäcka i några dagar och man kunde se hur hon arbetade där inne men inte ett enda yngel fick jag se :(

Om du skaffar dig brevisar så tänk på att skaffa lite större snäckor då hanen och honan delar snäcka och därför kräver lite större utrymme.

Även om brevisarna anses vara snälla och veka så attackerade hanen min hand vid ett flertal tillfällen (kul beteende :)) när jag skulle göra ren frontrutan medan multisarna alltid försvann in i sina snäckor så fort man kom nära dom.

4
Tanganyikaciklider / Liten ciklid till 74l akvarie
« skrivet: 19 jun 2006, 00:05 »
Lamprologus Brevis funkar också. Jag hade mina i ett 60 liters och det gick fint. Tror nog att du skulle kunna ha två par i ett 74 liters.

Har även haft multisar i ett 60 liters akvarium. Jag hade åtta stycken (2+6) och de verkade trivas bra, fick mängder med yngel  :D

5
Om ciklider.se / Felrapportering
« skrivet: 17 maj 2006, 23:25 »
Ja nu funkar det... Tack!

6
Om ciklider.se / Felrapportering
« skrivet: 17 maj 2006, 23:06 »
Jag får upp detta meddelandet: "Endast moderatorer kan läsa ämnen i det här forumet", när jag försöker komma in på västafrikanska ciklider, växter, felrapportering och säljes. Alla andra funkar fint. Varför är det så?

Sidor: [1]