Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - daniel_i_malmö

Sidor: [1] 2 3
1
Stor akvarieauktion i Malmö söndag 5 mars!
Missa inte chansen att fynda och sälja allt akvarierelaterat!

Räkna med riktigt fina fynd, men även en del rariteter som drar i väg i pris när köparna bjuder över varandra. Precis som det ska vara på auktion. Förutom auktion finns det möjlighet att sälja och köpa saker till fast pris. Auktionen är också ett kul sätt att träffa andra akvarieintresserade!

Förhandsanmälningen av auktionsgods har nu öppnat. Nya poster tillkommer kontinuerligt fram till auktionsstart. Efterhand som förhandsanmälningarna kommer in finner du dem listade på vår hemsida: http://www.malmoakvarieforening.se/auktioner/auktionstillfallen/2017-03-05-auktion-malmo/forhandsanmalt-auktionsgods-2017-03-05.aspx

Korta fakta om auktionen:

Inträde: 30 kr. Gratis för medlemmar i MAF.
Inlämning av auktionsgods: 09.00-11.00. Kom i tid!
Auktionsstart: ca 11.30. Försäljning av gods till fast pris öppnar tidigare.
Lokal: Oxie församlingshem, Oxie kyrkoväg 214. Stadsbuss 32 stannar utanför. Oxie pågatågsstation ligger på gångavstånd. Goda parkeringsmöjligheter.
Det kommer att finnas fika och varm korv att köpa på auktionen. Ta med kontanter!

Alla akvarieintresserade är välkomna både som säljare och köpare.
Du behöver inte vara medlem i MAF.

Som vanligt måste allt försäljningsgods förhandsregistreras. Förhandsregistreringen görs på Malmö Akvarieförenings hemsida, och den har öppnat nu.

Mer information om auktionen hittar du här: http://www.malmoakvarieforening.se/auktioner/auktionstillfallen/2017-03-05-auktion-malmo.aspx

Information om hur det går till att sälja på våra auktioner hittar du här: http://www.malmoakvarieforening.se/auktioner/salja-pa-auktion.aspx

Sedan fortsätter våren med intressanta föredrag varje månad om bland annat kampfiskar (mars) och saltvattensakvarium (april). Besök hemma hos killispecialisterna Alf & Anita 12 mars. Blekingetur där vi besöker fina anläggningar med bland annat guppy, rockor och ciklider 22 april. Besök hos Sandby ciklidhobby och ägaren Lasses stora trädgårdsdamm 11 maj. Utflykt till Köpenhamns bästa affärer för trädgårdsdammar 20 maj. Nya föredrag, kräftskiva, auktion och tysklandsresa till hösten. Häng med!

2
Kul att se bilder från utställningen. På söndag 5 mars är det akvarieauktion i Malmö!

3
Auktionen är på SÖNDAG 6 mars och inget annat!

4
Auktion 6 mars!

På söndag 6 mars går MAFs stora vårauktion av stapeln. Missa inte chansen att fynda och sälja allt akvarierelaterat!

Räkna med riktigt fina fynd, men även en del rariteter som drar i väg i pris när köparna bjuder över varandra. Precis som det ska vara på auktion. Förutom auktion finns det möjlighet att sälja och köpa saker till fast pris. Auktionen är också ett kul sätt att träffa andra akvarieintresserade!

Förhandsanmälningen av auktionsgods har nu öppnat. Nya poster tillkommer kontinuerligt fram till auktionsstart. Efterhand som förhandsanmälningarna kommer in finner du dem listade på vår hemsida här.

Korta fakta om auktionen:

Inträde: 30 kr. Gratis för medlemmar i MAF.
Inlämning av auktionsgods: 09.00-11.00. Kom i tid!
Auktionsstart: ca 11.30. Försäljning av gods till fast pris börjar tidigast i samband med auktionsstart.
Lokal: Oxie församlingshem, Oxie kyrkoväg 214. Stadsbuss 32 stannar utanför. Oxie pågatågsstation ligger på gångavstånd. Goda parkeringsmöjligheter.
Det kommer att finnas fika och varm korv att köpa på auktionen.

Alla akvarieintresserade är välkomna både som säljare och köpare.
Du behöver inte vara medlem i MAF.


Nytt för denna gång är att det endast kommer att vara levande djur på själva auktionen. Det kommer precis som tidigare auktioner finnas ett fastprisbord där allt möjligt akvarierelaterat kan säljas till ett fast pris.

Som vanligt måste allt försäljningsgods förhandsregistreras. Förhandsregistreringen görs på Malmö Akvarieförenings hemsida, och den har öppnat nu.

Mer information om auktionen hittar du här.

Information om hur det går till att sälja på våra auktioner hittar du här.

5
Redan närmare 300 förhandsanmälda auktionsposter!

Det brukar anmälas mängder av poster i sista stund, men om du tänker sälja rekommenderar vi dig att anmäla dina poster så tidigt som möjligt för att öka intresset för dem.

6
Den 11 oktober är det äntligen dags för ännu en av Malmö Akvarieförenings stora auktioner!

Det blir alltid hundratals poster med såväl fina fyndpriser som ovanliga rariteter där budgivarna trissar varandra till oanade höjder. Precis som det ska vara på en auktion!

Passa på att sälja ditt överskott av fiskar, räkor eller andra akvarie-djur och växter. Leta igenom dina gömmor efter akvarietillbehör du inte längre behöver. Förutom auktion går det också att sälja och köpa till fast pris.

Missa inte detta trevliga tillfälla ett fynda och träffa likasinnande!

Plats: Oxie församlingshem, Oxie kyrkoväg 214b.  Goda parkeringsmöjligheter. Stadsbuss 32 stannar utanför auktionslokalen. Pågatåg stannar vid Oxie station, ca 10 minuters gångväg från auktionslokalen.

Tid: Inlämning av auktionsgods: 09:00-11:00. Auktion: ca 11:30-17:00.

Entré: 30 kr. Gratis för MAF-medlemmar. Passa på att bli medlem på plats!

OBS 1: Glöm inte kontanter, det går inte att handla med kort.

OBS 2: Allt försäljningsgods skall förhandsregistreras på MAFs hemsida. Där kan du också se vad andra förhandsregistrerat.

Mer info:
1. MAFs hemsida: www.malmoakvarieforening.se
2. MAF på Facebook: www.facebook.com/malmoakvarieforening
3. Lista med förhandsanmält auktionsgods
4. Utförligare information om auktionen
5. Viktig information för dig som vill sälja på MAFs auktioner

Det kommer att finnas försäljning av fika och varm korv på auktionen.

Alla akvarieintresserade är välkomna!

Du behöver inte vara medlem i MAF för att köpa eller sälja på våra auktioner.

Anmäl dig till MAFs e-postnyhetsbrev här!

7
Torsdag 9 april kommer Dan från Dankoi.dk till Malmö Akvarieförening för att hålla ett föredrag om trädgårdsdammar, koi och allt annat som hör till. Kom och bli inspirerad. Kanske är det dags att gräva en damm eller åtminstone ha en liten tunna på balkongen?

Våra föredrag är öppna för alla akvarieintresserade. Du är välkommen även om du ännu inte är medlem i MAF. Inträdet är gratis.

Våren hos MAF fortsätter sedan i ett intensivt tempo:
25 april: Fånga levandefoder och plocka rötter i naturen.
14 maj: Ingen mindre än NCS ordförande Joakim Asterhed (känd här på forumet som Banderad) kommer till Malmö Akvarieförening och håller ett föredrag och visar bilder om Tanganyikaciklider.
16 maj: Vi gör vår årliga tur till Köpenhamns bästa affärer för trädgårdsdammar.

Alla akvarieintresserade är välkomna!

Kommande program våren 2015

Våra föredrag är öppna för alla akvarieintresserade. Inträdet är fritt och du är välkommen även om du ännu inte är medlem i MAF. Förutom föredrag har vi på alla möten akvariefrågesport där vinnaren får presentkort i en akvarieaffär, lotteri med fina priser, fika och allmänt trevligt akvariesnack. MAF är mötesplatsen för dig som vill inspireras och utveckla akvariehobbyn under lättsamma och sociala former. Varmt välkommen!

9 april. Månadsmöte: Trädgårdsdammar, koifisk och allt som hör till

Dan från Dankoi håller ett föredrag om trädgårdsdammar, koi och allt annat som hör till. Kom och låt dig bli inspirerad. Kanske är det dags att gräva en damm eller åtminstone ha en liten tunna på balkongen?

25 april. Friluftstur med MAF

Vi plockar rötter, fångar levandefoder och grillar i naturen. Vi fångar myglarver och vattenloppor som blir utmärkt levandefoder till fiskarna. Vi åker ut till en torvmosse för att plocka fina rötter till våra akvarium. Vi ha besökt denna mosse ett antal gånger genom åren och där finns mängder av rötter i alla möjliga storlekar och former som fungerar fint i akvarium. Vi har som tidigare år tillstånd av torvbrytningsbolaget att plocka de rötter de gräver upp ur mossen så de ligger lätt åtkomliga i högar. Bara att välja och vraka! OBS. Förhandsanmälan krävs. Anmäl dig på något av våra möten eller direkt till någon i styrelsen. Häng med på kul friluftstur!

14 maj. Månadsmöte: Tanganyikaciklider

Joakim Asterhed, ordförande i Nordiska Ciklidsällskapet, håller föredrag och bildvisning kring de fascinerande cikliderna från Tanganyikasjön.

16 maj. Dammtur

Vi besöker Köpenhamnsområdets bästa butiker med inriktning på trädgårdsdammar. Några av de butiker vi brukar besöka varje år är Superkoi, Vand i Haven, Dankoi och Neonfisken. Exakt program bestäms utifrån deltagarnas önskemål. OBS. Förhandsanmälan krävs. Anmäl dig på något av våra möten eller direkt till någon i styrelsen.

Ny auktion till hösten.

8
Tack för idag alla som kom!

Om du sålt gods på auktionen och INTE är MAF-medlem skall du ha fått ett mail av mig nyss. Om det inte kommit fram skicka ett PM till mig här.

9
OBS! Viktig information inför auktionen
Inför auktionen i morgon söndag 1 mars har vi fått in rekordmånga förhandsanmälningar av gods till försäljning. Det kommer bli en fantastisk auktion!

Ny starttid!
För att vi ska ha en chans att avsluta auktionen i rimlig tid kommer vi att - i mån av möjlighet - börja auktionsutropen tidigare på dagen. Vi kommer allra tidigast börja med utrop kl 11:00. Utropen kommer senast börja kl 12:00.

Några råd inför auktionen:
Ta med kontanter!
Det går inte att handla med kort på auktionen. Ta också gärna med växel så går köpen smidigare.
Kom i tid!
Detta gäller särskilt om du har gods att sälja. Det blir köer och risk för förseningar om alla kommer med sitt gods strax före incheckningen stänger. Incheckningen av auktionsgods har öppet kl 09:00-11:00.
Packa levande gods väl!
Om det är större fiskar bör de packas en och en i påsar.
Märk upp ditt gods!
Godset ska märkas tydligt och vattenfast enligt instruktionerna på MAFs hemsida.
Skriv ut lista för incheckning!
I undantagsfall kan vi skriva ut en lista med ditt auktionsgods när du checkar in det, men det gör incheckningen långsammare.
Auktion eller fast pris?
Välj fast pris om du är osäker! Hjälp oss göra auktionen så spännande som möjligt genom att 'mindre spännande' gods säljs till fast pris.

10
Det är kontanter som gäller!

11
Nu drygt 680 poster. Ovanligt mycket ciklider i år!

12
Nu drygt 480 poster. :)

13
Nu drygt 380 förhandsanmälda poster!

Om du tänker sälja - missa inte chansen att lägga till bilder till dina poster! Erfarenheten har visat att de som har bilder på det de vill sälja får bättre betalt på auktionen. Under auktionen kommer det gå att se bild på den aktuella utropsposten på projektor, och det utropslistan kommer att finnas online med bilder.

14
Nu 315 förhandsanmälda poster. Nya poster tillkommer hela tiden!

För er som inte varit på auktion rekomenderar jag verkligen detta. Det är spännande att buda. Man kan göra fantastiska fynd om man har tur (och gärna vill ha något ingen annan vill ha). Det är minst lika spännande att sälja. Vissa poster kan budas upp ganska högt medan andra är mindre eftertraktade.

Det fasta bordet brukar erbjuda ett brett urval av enbart fynd.

Allt i allt brukar det vara en riktigt rolig heldagsaktivitet med något av julaftonskänsla för oss som gillar akvarium.

Alla akvarieintresserade är välkomna!

15
Söndagen den 1 mars är äntligen dags för Malmö Akvarieförenings stora årliga auktion för allt akvarierelaterat!

Räkna med massor av riktigt fina fynd, men även en del rariteter som drar i väg i pris när köparna bjuder över varandra. Precis som det ska vara på auktion. Förutom auktion finns det möjlighet att sälja och köpa saker till fast pris. Auktionen är också ett kul sätt att träffa andra akvarieintresserade!

Förhandsanmälningen av auktionsgods är öppen. Nya poster tillkommer kontinuerligt fram till auktionsstart. Listan över förhandsanmält gods hittar du här: http://www.malmoakvarieforening.se/auktioner/auktionstillfallen/2015-03-01-auktion-malmo/2015-03-01-forhandsanmalt-auktionsgods-malmo.aspx

Korta fakta om auktionen:
Inträde:  20 kr. Gratis för medlemmar i MAF.
Inlämning av auktionsgods: 09.00-11.00. Kom i tid!
Auktionsstart: 12.00. Försäljning av gods till fast pris kan börja innan dess i mån av möjlighet.
Lokal: Oxie församlingshem, Oxie kyrkoväg 214. Stadsbuss 32 stannar utanför. Oxie pågatågsstation ligger på gångavstånd. Goda parkeringsmöjligheter.
Det kommer att finnas fika och varm korv att köpa på auktionen.

Mer information om auktionen hittar du här: http://www.malmoakvarieforening.se/auktioner/auktionstillfallen/2015-03-01-auktion-malmo.aspx

Viktig info för dig som tänker sälja på vår auktion: http://www.malmoakvarieforening.se/auktioner/salja-pa-auktion.aspx

Du behöver inte vara medlem i MAF för att köpa och sälja på vår auktion.

Alla akvarieintresserade är välkomna!

Sidor: [1] 2 3