Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Bosse G

Sidor: [1] 2 3 ... 15
1
N brichardi kommer eventuellt att ta över karet och yngel är hopplöst att bli av med. Leleupin kan bli ganska elaka och kan också ta över ganska mycket utrymme om du har otur. Cylindricus får också mycket ungar och är också jäkligt aggressiv när dom lekt.
Om du vill ha en mix mellan brichardi och cylindricus så se om du kan få tag på Neolamprologus buescheri istället.  Får få ungar per kull och är lätt att avyttra när dom växt upp. Dessutom otroligt snygga.
Då känns det som att du har en fin mix i karet som har stora möjligheter att fungera.
Sedan kommer det nog att vara fullt. Om du inte gillar fisksoppa förstås. Men det är ju svårt att inte få påssjuka när man kommer till en butik.  :)

2
Det eller compressiceps kommer att funka bra

3
Hade nog skippat macropsen. Dom kan bli jäkligt störiga i den sammansättningen. Men en del individer kan vara ganska lugna. Se om du kan hitta C stappersii istället. Betydligt lugnare och faktiskt snyggare i verkligheten

4
Det är nog bara caudopunctatus som skulle fungera i dom måtten.  En liten grupp Tanganicodus irsacae skulle nog också kunna fungera. Nigripinnis och alla cyprochromisar kräver mer plats och höjd på akvariet om du skall få något nöje av dom. Xenotilapian kommer tyvärr inte ens på frågan. När den blir rädd rusar den blint en 50-60 cm och kommer att knäcka nacken mot rutorna på sikt.

5
Tanganyikaciklider / SV: nytt 126 liters akvarie och nytt bråk
« skrivet: 10 okt 2014, 22:31 »
Han försöker eventuellt försvara alla snäckor som ligger ihop. skapar du två väl avdelade områden kan han eventuellt nöja sig med en mindre hög

6
Tanganyikaciklider / SV: nytt 126 liters akvarie och nytt bråk
« skrivet: 08 okt 2014, 09:57 »
Bygg en "gärdsgård" med stenar mellan snäckorna så att dom inte ser varandra hela tiden. Tänkte du ha i Jullar skall du nog ha en rejäl hög med tunna skifferskivor i ett av dom bakre hörnen.

7
Akvariet och inredning / SV: Filterbös
« skrivet: 05 okt 2014, 18:22 »
står ju bostadsort Göteborg så det kan ju gå fortare

8
Akvariet och inredning / SV: Filterbös
« skrivet: 05 okt 2014, 10:59 »
klarar du av att ta dig till Kungälv kan du få filtermedia som varit igång ett år

9
Hej
Beror väl på vad det är för yngel du har men för dom flesta fiskar räcker 24 grader mer än väl.
En doppvärmare i ett litet yngelkar (under 100L) kan snabbt bli för varmt om doppvärmaren spårar ur. Då har du garanterat inga yngel kvar. Ett tips om man sätter i en doppvärmare är att alltid sätta i den och låta den "acklimatisera" sig (15 min) innan man sätter i kontakten. Annars kan termostaten lätt läsa fel och då kan den köra på och koka fisksoppa. Har hört folk säga att det har jag aldrig gjort och det fungerar bra. Ungefär som att köra ut i en korsning där det inte brukar komma bilar :-)

10
Första ciklidakvariet / SV: Behöver hjälp!
« skrivet: 07 sep 2014, 13:18 »
Ungefär som att ha renar och antiloper i samma inhägnad. Gör dig av med den ena sorten och utgå från den andra när du köper nya fiskar

11
har först blå filtermatta och sedan biobollar efter det. Fungerar perfekt i mitt kar. Har kunnat dra ner på vattenbytenas storlek utan att få nitrit. Byter 20% 2 ggr/vecka och det fungerar perfekt. Biobollarna tar hand om nitriten och mattan tar i princip all lös skit. Skulle det behövas så stoppar jag i en petflaska med filtervadd i och ett litet pumphuvud på toppen ett par timmar så är det kristallklart igen. Brukar hända om jag skall plocka upp tuggande honor eller rumstera om i stenhögarna.

12
Tanganyikaciklider / SV: Ingen lek av mina Tropheus
« skrivet: 03 sep 2014, 10:25 »
Ta fram ett förstoringsglas http://www.clasohlson.com/se/Förstoringsglas/Pr347928000 eller ändå hellre en lupp och vänd dom upp och ner och könsbestäm dom. Det allra säkraste sättet för könsbestämning är dock att vända på fisken och kontrollera könsöppningens storlek. Hanens är mindre och mer avgränsad. Skillnaden kan vara mycket svår att se om fisken aldrig har lekt. Men det går om man jämför. Förutsätter dock att dom är könsmogna. Annars är det ändå svårare

13
Du kan utan problem ha en omsättning av vattnet med 10 ggr akvariets storlek/h. Filterkapaciteten räcker men det handlar ju om att hålla skiten cirkulerande tills den åker in i filtret.  Kolla på ebay på wavemakers. Kostar en bråkdel mot butik. Att kvaliten skulle vara sämre har jag svårt att tro. Det är ju samma som säljs i butik fast 3-4 ggr dyrare.

14
Malawiciklider / SV: Namn på Malawi!
« skrivet: 01 sep 2014, 09:29 »
Ser ut som någon Aulonocara. Enda sättet att vara säker är att fråga där du köpte dom.

15
Malawiciklider / SV: Malawi Ciklider med andra fiskar?!
« skrivet: 01 sep 2014, 09:28 »
Ungefär lika spännande som att ha kameler i en djurpark ihop med älgar. Dom dödar inte varandra men hör ju inte ihop.

Sidor: [1] 2 3 ... 15