Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - primelady

Sidor: [1]
1
Växter och andra fiskar / SV: Vilken Synodontis?
« skrivet: 03 dec 2013, 18:42 »
Nej, Troffarna är i så fall mycket tuffare mot de sex hästnosarna som de ibland jagar ihärdigt men bryr sig inte nämnvärt om malarna. Har även två Ancistrus som hittills klarar sig bra.

2
Växter och andra fiskar / SV: Vilken Synodontis?
« skrivet: 02 dec 2013, 22:34 »
I forumet på "Planet Catfish" tyckte någon att det var olämpligt att ha dom med Troffar då fenorna ser lite luggslitna ut men så har dom sett ut hela tiden. Har i alla inte blivit värre utan det ser ganska lugnt ut så jag provar ett tag till .... Dom får väl lära sig var hannarna har revir annars får de flyttas till lugnare sällskap!

3
Växter och andra fiskar / SV: Vilken Synodontis?
« skrivet: 02 dec 2013, 20:19 »
Fick hjälp på "PlanetCatfish" ;D Det är en långsträckt pansarmal "Megalechis thoracata" och alls ingen Synodontis .... Verkar ändå trivas med Troffarna och Hästnosarna även om akvariet blev lite mindre biotopriktigt (malen kommer från Sydamerka) för vad det nu är värt  :huh:

4
Växter och andra fiskar / Vilken Synodontis?
« skrivet: 02 dec 2013, 17:35 »
Köpte dessa två malar på auktion för en månad sedan. De såldes som Synodontis men
jag blir tveksam om detta är rätt :huh: Är det någon som har en aning om vilken art det är - ca 14 cm långa och dagaktiva. Dessutom tycker jag de skiljer sig bl a på huvudformen - är det  överhuvudtaget samma art? De går i ett Tanganyika-kar tillsammans med Troffar och Hästnosar och har acklimatiserat sig bra.

5
Företagsannonser och lagerlistor / Stockholms län SV: NLS ULTRA RED
« skrivet: 22 okt 2013, 23:00 »
Jo, i och för sig får man kanske bättre effekt på helröda fiskar men även Kasakalawe har ju rött pigment i färgen på vissa kroppsdelar ....

6
Företagsannonser och lagerlistor / Stockholms län SV: NLS ULTRA RED
« skrivet: 20 okt 2013, 20:29 »
Har testat NLS Ultra Red 3 veckor på min grupp Tropheus Moorii (Kasakalawe) och märker ingen dramatisk skillnad än. Kanske den gula färgen hos vissa individer drar en aning mer åt orange men det kanske är inbillning  ;) "Vanliga" NLS färgar, enligt min uppfattning, alldeles utmärkt så det är väl tveksamt om denna variant tillför något väsentligt ...

7
En gammal tråd men nu har jag testat Dajana Spirulina&Chlorella flingor ca 6 mån. Fungerar förträffligt och äts med förtjusning av två olika troffegrupper (Duboisi och Kasakalawe). Matar i övrigt med NLS som basfoder med räkmix ibland.

Sidor: [1]