Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Fredrik89

Sidor: [1]
1
Skriv under, bort med förbudet mot äppelsnäckorna

http://www.skrivunder.com/appelsnackor

Bort med förbudet mot äppelsnäckor.
Pomacea-snäckor är tropiska snäckor, och släktet består av sex arter. En art har invaderat risodlingar i Spanien, och sedan en tid tillbaka är hela släktet belagt med spridningsförbud. Det tycker vi är fel, speciellt med tanke på att Pomacea-arten (Pomeca diffusa) vi håller i akvarium ej kan äta levande växter då dess radula (skraptunga/tand) är för svag för detta. En art som äter växter skulle vi absolut inte vilja ha i våra akvarium, även om den var tillåten! Pomeca diffusa har man hållit i akvarium länge. Den var en given invånare i många akvarium tack vare dess många olika vackra färger, att den äter alger men inte växter och att det går att kontrollera förökningen enkelt. Nu är den dock belagd med spridningsförbud, så alla års avlande och hårt arbete för att få fram färgvarianterna är påväg att gå till spillo. Senast den 28 februari 2015 ska beslutet om pomacea-förbudet i EU ses över. För att delta i namninsamlingen, fyll i namn, ort, land och mejladress (frivilligt).
Nu kör vi hårt och ser till att vi får tillbaka våra snäckor nästa år!

2
Säljes / Stockholms län Pseudotropheus socolofi
« skrivet: 12 aug 2014, 10:17 »
 Pseudotropheus socolofi säljes 20kr ST ca 15st ca 5 cm. Finns i Tyresö Stockholm.
Mobil: 0728488251.

3
Säljes / Stockholms län SV: Pseudotropheus socolofi
« skrivet: 29 jun 2014, 16:53 »
Bara hälften kvar. Nu är de ca 3-5 cm. Jag har en till kull på gång men de är inte tillräckligt stora än.

4
Säljes / Stockholms län Pseudotropheus socolofi
« skrivet: 07 jun 2014, 14:32 »
Hej! Jag har en grupp på ca 40st Pseudotropheus socolofi ca 2-4 cm varianten med svarta fenor. Jag vill ha 10kr st för dem. Jag kan skicka dem om du betalar frakten.

5
Övrigt / SV: Bygge av en akvarieodling.
« skrivet: 06 feb 2014, 14:28 »
Hej! Vad ligger drift kostnaderna på? Och blir du av med alla fiskarna du drar upp?

6
Tanganyikaciklider / SV: 180l Tanganyika - fisksammansättning?
« skrivet: 09 apr 2013, 14:38 »
Blue neon & multisar borde funka. Jag tror att du kan ha prinsessor om du inte låter dom bli för många.

7
Västafrikanska ciklider / Hemichromis lifalili
« skrivet: 07 jan 2013, 16:25 »
Någon som har erfarenheter av Hemichromis lifalili? Har sett dom tillsammans med mbunor funkar det? Några andra mer lämpliga fiskar dom kan dela akvarium med. Hur får man bäst ett lek par? Skaffa en grupp ungfiskar eller tror ni man kan skaffa en hona och hanne som vuxna?


8
Växter och andra fiskar / SV: Stopp för äppelsnäckor inom EU
« skrivet: 16 nov 2012, 09:54 »
Citera
EU-kommissionen grundar sitt beslut bl.a. på ett vetenskapligt utlåtande från Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet (EFSA). EFSA har gjort bedömningen att Pomacea utgör ett stort hot mot naturliga våtmarker och risodlingar i EU. Störst är risken för etablering i södra Europa men det är dock inte helt uteslutet att Pomacea skulle kunna överleva och etablera sig i kallare områden längre norrut i EU (inklusive Sverige). Snäckorna kan t.ex. klara låga temperaturer genom att borra ner sig i bottensediment.
Mvh Anna-Karin Kuusk
Jag är inte övertygad om att snäckorna kan överleva vintern genom att borra ner sig i dyn finns det några belägg för det?

9
Växter och andra fiskar / SV: Stopp för äppelsnäckor inom EU
« skrivet: 15 nov 2012, 20:40 »
Har hört att det finns kryphål i förbudet man kan visst ge bort ägg.
I UK så försöker akvarieföreningar att stoppa förbudet.
http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=5066

10
Växter och andra fiskar / Stopp för äppelsnäckor inom EU
« skrivet: 15 nov 2012, 15:19 »
Citera
Pomacea-snäckor, som på svenska ofta kallas äppelsnäckor, finns inte naturligt i Europa. Vissa arter är dock vanliga som prydnadsdjur i akvarier. Efter att ha kommit ut i naturen i Spanien och orsakat stor skada i spanska våtmarker har EU fattat ett nödåtgärdsbeslut för att stoppa spridningen av snäckan.
Beslutet innebär att det inte längre är tillåtet att handla med Pomacea-snäckor, byta exemplar med varandra eller hälla ut akvarievatten med snäckor i avlopp eller i miljön. Akvariebranschen bör så snart det är möjligt anpassa verksamheten efter det nya beslutet.
Rätt eller fel själv tycker jag att beslutet endast ska omfatta länder där äppelsnäckan kan tänkas överleva i naturen.
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/nyheteromdjur/nyheterdjur2012/stoppforappelsnackorinomeu.5.3c1967aa13afeea1eb88000592.html

11
Tanganyikaciklider / SV: Hur många snäckor?
« skrivet: 11 okt 2012, 11:41 »
Som sagt, hos multifaciatus är det bara om man vill begränsa antalet yngel som man kan ha för mycket snäckskal.

N.brevis räcker det inte alls med en snäcka per par, de bör ha några att välja på från början även om det slutar med att de bara väljer en till sist.

Jag har haft alla du nämnt men har inte märkt att occelatus skulle bli stressade av att ha många snäckskal. Det var i och för sig länge sedan jag hade dem så det kan jag inte uttala mig om. Spontant känns det som att det måste vara en väldig mängd snäckskal för att de skulle bli stressade. Bra mycket mer än 3 skal per fisk som jag gav som en allmän rekommendation eftersom att jag inte vet vilken art du har.

Sen fattar jag inte varför du skriver ett svar (som du fått på ciklid.se) på din egen fråga. Du måste väl veta vilken sort du har? :)

Jag har inte införskaffat några än.

12
Tanganyikaciklider / SV: Hur många snäckor?
« skrivet: 10 okt 2012, 15:55 »
Det beror väl helt på vilken art. Har du multifasciatus kan du ha hur många som helst, ju fler dess bättre, dom lever på bäddar helt fulla med snäckor. Men N.brevis däremot lever där det är gansk ont om snäckor, då är det bättre med bara en snäcka per par. occelatus t.ex är nånstans mittemellan, hannarna brukar gräva ner alla snäckor utom en till sig själv och så gräver han upp en till lämplig hona (eller två) dom kan däremot bli stressade om man har för många snäckor.

13
Tanganyikaciklider / SV: Hur många snäckor?
« skrivet: 09 okt 2012, 12:48 »
Ok då har jag inte lagt i för många.

14
Tanganyikaciklider / Hur många snäckor?
« skrivet: 07 okt 2012, 21:18 »
Hej! Jag undrar hur många snäckor man bör ha till en grupp eller ett par snäcklekare?

15
Tanganyikaciklider / SV: Tankar kring Neolamprologus Leleupi
« skrivet: 29 sep 2012, 20:53 »
Jag har inte märkt några problem med mina Neolamprologus Leleupi jag tror att aggressionen är starkt överdriven. Neolamprologus Leleupi bildar förövrigt bara par under leken.

Sidor: [1]