Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - olaj

Sidor: [1] 2
1
Då kan jag passa på att tipsa om att jag ger 15% på allt i shopen hela Juli ut (info om rabatten finns på förstasidan på www.ojzoo.se )
Detta gäller givetvis även NLS och priset för t.ex en spann Cichlid Formula blir då 722,50:- mot ordinarie 850:-.....  ;)

Erbjudandet gäller endast så långt våra lager räcker.

Mvh
Ola

2
Köpes / Västmanlands län SV: NLS Cichlid Formula
« skrivet: 09 jul 2013, 10:06 »
Har någon en burk eller påse NLS Cichlid Formula att avvara för en summa? Det verkar vara antingen lång leveranstid eller skyhög fraktkostnad för en burk mat från de flesta återförsäljarna just nu. Undrar om det är leveransproblem i farten?
Vi har hemma på lager, alla storlekar utom 2270g spann. Frakt 54:- med posten, det är vad dom tar upp till 1kg, 89:- upp till 2 kg. Förskottsbetalar du eller väljer postförskott och vi hinner få iväg det innan 16.30 så har du ditt foder redan nästa dag, förutsatt att det inte är helgdag.
www.ojzoo.se
Mvh
Ola

3
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Vilken NLS?
« skrivet: 14 jan 2013, 14:53 »
Jag handla NLS oss Ola bra pris och trevlig, kunnig person. Hör av mig snart behöver mer NLS
Du är så välkommen så, bara hojta till, jag har nyss fått hem en ny laddning.

4
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Vilken NLS?
« skrivet: 12 jan 2013, 20:44 »
Kanon...tackar! Är enda skillnaden mellan cichlid formula  och cichlid community formula att ena är flytande å den andra sjunkande?

Båda är sjunkande, det är i princip ingen skillnad på Cichlid Forumula och Community Formula av någon anledning, men till dina fiskar så är det som Laestander säger bäst med Cichlid Formula eller Thera A, det är mer av en smaksak vilken du väljer. Upprepad matning med Thera A kan ge en lätt vitlöksdoft från karet pga högre tillsats vitlök i denna variant.

PS, det är jag som driver OJZOO, välkommen med din beställning eller fråga om det är något mer du undrar över.
 /Ola J

5
som sagt är det redan bättre pris i dag och jag handlar mycket från utlandet tex av kevin på feedmyfish. han kör kampanjer med 10 % rabatt via mejl redan idag så jag tror inte det spelar nån roll å gnälla för dom kunder som handlar där har ni redan tappat utan rabbaten. Sen är det klart att man spar lite till om det blir 10% konstant och som enskild vill man ju ha bästa pris och kvalite på den vara man köper. Utlandet eller ej spelar mindre roll tror jag tyvärr.
Visst är det lite gnäll, men det jag menade ur min/vår (läs andra svenska butiker) synvinkel är att vi pga många omständigheter, inte har en suck att få behålla våra kunder från olika föreningar. De svenska generalagenterna har väldigt höga kostnader för bl.a foder som jordbruksverket lägger på dom, därför är foder dyrare i Sverige. Alltså är butikernas marginaler också betydligt lägre, jag kan av förklarliga skäl inte gå in på mina marginaler, men jag kan försäkra er om att jag i många fall inte tjänar många tior på en fiskmatsburk efter att ni fått era rabatter! Kommer ni dessutom över gränsen för fraktfri leverans, ja då är det ingen bra affär för mig heller, men det struntar jag i eftersom jag i första hand gör detta för att det är roligt ,då akvariefisk är min stora hobby.  Orsaken till att jag överhuvudtaget ger någon som helst rabatt är som sagt att jag brinner för akvariehobbyn och faktiskt föreningsliv, såsom NCS.  Då tycker jag det är ganska snett att NCS som organisation går in och signar upp butiker utanför norden som t.ex Feedmyfish.

Klart att jag handlar där det är billigast jag med, ofta från Tyskland, England, Kina, USA osv, men oftast stöttar jag våra svenska butiker.

6
Idag blev det klart att även Feedmyfish är en rabattbutik. Bli medlem nu och få 10% på allt de säljer.
http://www.feedmyfish.co.uk/

NLS, Waterlife är några av produkterna.

Jag är ju en av dessa svenska rabattbutiker som ger 10% på allt foder till NCS-medlemmar. Om man tar in utländska butiker som ger 10% på priser som av konkurrensskäl och skatteskäl redan är lägre än de jag ligger på(om vi nu tar NLS och t.ex Tropical som exempel) så har jag inte en chans att konkurrera med dessa! Jättetrevligt med bra rabatter för medlemmar, men om det blir verklighet så kommer jag att ta en allvarlig funderare på att hoppa av som rabattbutik och kanske även som medlem när det blir dags att förnya nästa gång.
Detta skrev jag rent spontant och som ett inlägg i den här debatten, jag får som sagt tänka över detta, men ville gärna delge er en synpunkt från en av era rabattbutiker.

Mvh
Ola Johannesson
www.ojzoo.se
Medlem 646 i NCS (sedan 1000 år tillbaka dessutom....)

7
Säljes / Ciklider & Malar
« skrivet: 12 sep 2011, 11:28 »
MALAR
Hypancistrus L-401 3 cm 140:-
Hypancistrus L-201 3 cm 140:-
Hypancistrus L-066 10-12 cm 2500:- samlat
Hypancistrus L-066 3-4 cm 140:-
Hypancistrus L-136a 5-7 cm 1500:- samlat
Leporacanthicus galaxias L-007 3-5 cm 150:-
Panaque sp. L-397 3-4 cm 250:-
Panaque sp. LDA-01 3-4 cm 175:-
Ancistrus sp. L-089 3-4 cm 75:-
Ancistrus sp. L-144 3-4 cm 50:-
Ancistrus sp. L-181 3-6 cm 75:-
Ancistrus sp. L-183 3-4 cm 100:-
Ancistrus sp. Super Rot 3-4 cm 50:-
Ancistrus sp. ”Rot/Schwarz” 3-4 cm 35:-
Ancistrus Slöj, brun 3-6 cm 100:-
Peckoltia vittata L-015 3-4 cm 100:-
Tatia perugiae 3-4 cm 50:-
Rinoloricaria lancelota ”Peru” 5-7 cm 50:-
Hemiancistrus sabaji 1 styck VF! 12-13 cm 350:-
Aspidoras cf Rochai 2 cm 40:-

CIKLIDER
Heros ”Red Shoulder” F1 6-10 cm 40:-
Heriychtys carpintis ”Texas” 1 XXXL-hane 200:-
Heriychtys carpintis ”Texas” 1 M-hane 100:-
Protomelas virgatus ”Gome” 4-5 cm 60:-
Fossorochromis rostratus 3-5 cm 50:-
Cynotilapia afra ”Cobue” 4-6 cm 40:-

Maila eller pm, ola@transten.se

8
Akvariet och inredning / SV: Att starta en odlingslokal
« skrivet: 29 aug 2011, 14:50 »

9
Akvariet och inredning / SV: Att starta en odlingslokal
« skrivet: 29 aug 2011, 09:50 »
Tjusigt värre Delay  :), men jag är fortfarande nyfiken på din lösning med genomföringarna i karet  ;).

10
Akvariet och inredning / SV: Att starta en odlingslokal
« skrivet: 26 aug 2011, 09:21 »
Vad använder du för genomföringar? Kan du inte ta några bilder på hur dom ser ut? Själv kör jag med förskruvningar med gummipackning för elrör, men dom har gått upp hiskeligt i pris nu när jag behöver fler! :shocked:

11
Pga några avhopp har nu planerna ändrat sig sedan jag bumpade upp tråden! Vi som är kvar nu kommer att köra till Duisburg i några minibussar istället. Så nu stänger anmälningsfönstret.....(om ni vill med nu så får ni fixa bussar och inkvartering själva).

12
Bumpar tråden eftersom sommaren nu verkar vara slut och alla ciklidister förhoppningsvis tagit sig till datorerna igen.

Det är minst sagt hög tid att anmäla er till resan nu om ni vill följa med, det finns i dagsläget 3-4 platser kvar och ni behöver bestämma er senast onsdag kväll (17/8!!).

Läs reseupplägget i första inlägget för all info om tider, priser mm.

Maila till ola@transten.se eller ännu hellre, ring 0418-402831 om du är intresserad av att få en av platserna.

Mvh
Ola J, Ciklidvännerna i Malmö 

13
Tanganyikaciklider / SV: leptosama, sjudom eller morph? (Film)
« skrivet: 15 jul 2011, 21:56 »
Det är förmodligen så att den hoppat upp i täckglaset och fått en blodutgjutning i käken, denna lägger sig oftast efter några dagar. Detta har inträffat många gånger på i princip alla "featherfins" jag haft genom åren, det hände mig ofta att de hoppade som galningar när ljuset tändes eller släcktes i lokalen.


14
Det är återigen dags för en Tysklandsresa !
 
Förra höstens planerade resa till i Duisburg lockade alltför få resenärer varför vi blev tvungna avblåsa det hela, men vi har förhoppningen och tron på ett större intresse i år. Vi har i år ordnat en mindre buss och fått till ett bra pris på resan vid färre antal resenärer än tidigare och hoppas få ihop 17-20 glada akvarister/ciklidister på resan. Fredagen den 30 september – måndagen den 3 oktober arrangeras det i år ”Internationale Cichliden Tage” på akvariemässan i Duisburg och denna blir huvudmålet för resan. I övrigt är upplägget väldigt snarlikt tidigare års resor.

Avresa från Ystad, Landskrona och Malmö på torsdagskvällen efter normal arbetstid, den 29:e september för vidare transport till färjeläget i Trelleborg. Captains Bufe´ avnjutes under överfarten innan det är dags för några timmars sömn för att orka med fortsättningen på resan.
På fredagsmorgonen styr busschauffören oss söderut mot Duisburg. Vi hoppas hinna med tre butiker eller odlare innan vi checkar in på hotellet i Duisburg. Vilka butiker det blir är inte spikat ännu. Förslag på butiker emottages gärna.
Efter avnjuten frukostbuffe´ på lördagsmorgonen hinner vi med ett stopp hos HobbyZoo Tillman om så önskas innan vi drar vidare till mässan. Nöjda och belåtna med alla fynd på mässan åker vi de få kilometrarna till världens största zoobutik: ZooZajac, varefter vi drar tillbaka till hotellet igen.
Tidigt söndagsmorgonen börjar vi så hemfärden med att hämta upp beställd fisk innan vi styr norrut. Eventuellt hämtar vi beställd fisk på lördagskvällen eller får den levererad till hotellet. Detta för att kapa restiden några timmar på hemresan. I Puttgarden provianterar vi i någon av gränshandelsbutikerna för de sista slantarna i plånboken. Färjan över till Rödby och sedan genom Danmark via Öresundsbron för avstigning i Malmö, Landskrona och sist Ystad.

Så kommer resan se ut i stort. Eventuella önskemål om nya butiker/grossister/odlare att besöka emottages som sagt gärna.
Kostnaden är spikad till 3200:- per person om vi blir 17 resande. Vid färre antal blir det något dyrare och givetvis något billigare om vi blir fler. I priset ingår själva resan i bekväm turistbuss, två överfarter med färja varav en med övernattning i dubbelhytt och Captains Bufe´, två nätter på hotell i Duisburg med frukost samt gott sällskap av likasinnade under hela resan!

Av erfarenhet vet vi att steget från att vara intresserad till att verkligen följa med på resan ibland kan vara stort. Avhopp i sista stund innebär att övriga på resan får en dyrare resa och för att kompensera detta kommer vi ta ut en anmälningsavgift på 1000:- i slutet av juli. Skulle det visa sig att resan inte blir av betalas givetvis detta tillbaka. Resterande betalas därefter in i mitten av september.

M.v.h. Rickard Nilsson  /Ciklidvännerna i Malmö

Har du några frågor eller t.o.m. förslag på butiker/grossister/odlare att besöka i eller omkring Duisburg eller bara vill anmäla dig, kontakta någon av nedanstående.

Ordförande Leif Persson
0418-24711
040-258912 (arb.)
0706-239941
leif.041824711@telia.com

Sekreterare Rickard Nilsson
0707-658488
ovwali@hotmail.com

Kassör Peter Ljung
042-89274
0705-889274
peter.ljung@edu.kavlinge.se

Ola Johannesson
0418-59386
0418-402831 (arb.)
0708-590531
ola@transten.se
         
Några länkar till förslag på butiker:

Zoozajac, 800m2 zoo-butik!
www.zoozajac.de

UKA Aquarienbau
www.uka-aquarienbau.de

Aqua Treff, i princip självklar!
www.aqua-treff.de

HobbyZoo Tillman
www.hobbyzoo-tillmann.de

Discus Center
http://www.diskus-zierfisch-center-royal.de/
         

15
Akvariet och inredning / SV: Solfilm på glasskivan!
« skrivet: 03 mar 2011, 11:38 »
Jag har självhäftande folie i min webshop som jag använder till mina egna kar, enkelt att applicera och lika enkelt att ta bort om man inte vill ha det längre.

Titta in på http://www.ojzoo.se/epages/ojzoo_se.sf/sv_SE/?ObjectPath=/Shops/ojzoo.se/Products/6000  där kan du klicka fram färgkarta också.

Mvh
OlaJ

Sidor: [1] 2