Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Tratofonowitch

Sidor: [1] 2
1
Malawiciklider / SV: Tips på fiskar i 200 l akvarium
« skrivet: 04 apr 2011, 17:34 »
Tack för tipset. Men övriga fiskar jag tänkt mej så är det ingen fara och ha 1+5?

nej då

2
Malawiciklider / SV: Tips på fiskar i 200 l akvarium
« skrivet: 04 apr 2011, 09:22 »
generellt går dom flästa mbunas ihop, i alla fall dom du kikat på.
hongi och golden simmar fint i 200l vatten, men för cobolten kan det kanske möjligtvis eventuellt vara lite lite lite litet för. men jag tror inte det skall vara några problem, den är hyfsat anpassningsbar ändå. dock borde du kanske dra ner på antalet av dom. 1+2 cobolter skulle vara bättre i den storleken på kar. vilken art du börjar med bestämmer du själv.
:)

3
oops.. hade helt glömt bort den här tråden. nåväl.. rengjorde filtret och körde ett till vattenbyte i förrgår, verkar ha gjort susen så här långt i alla fall..

4
Just nu går det ett par brevisar samt 4 ungdjur av N.Brichardi .. Går det o ha i något mer i fiskväg? ^^

har du två par av n.brichardi? i så fall kan det bli knepigt med mer fisk,

5
Malawiciklider / SV: Jävla hongi
« skrivet: 20 mar 2011, 21:42 »
grymt färgstark hongi! skyggt

6
nepp, akvariet är inte nystartat, har haft det igång i ca 1 år. igår gjorde jag 35%'s vattenbyte igen så vi får se vad det leder till...
borde jag kanske rengöra filtret?

7
Malawiciklider / SV: Ny i gamet..
« skrivet: 19 mar 2011, 12:07 »
Alla ciklider lever inte i stim, mbunas gör det inte.
Men många ciklider i en balja gör att du inte får så mycket problem med aggressioner, så jag skulle rekommendera dig att stoppa i mer fisk innan du dom börjar jaga ihjäl varandra, för när en aggresiv hane tar över baljan så kan han jaga ihjäl dom andra.
Och det går ganska fort.Janne
måste fått nåt om bakfoten i så fall, kan ju inte annat än att lita på det akvariebutiken säger... alltid lär man sig något
:)

8
har du rötter i akvariet?
nej, inga rötter, bara sten, btn och sand

9
det som befinner sig i den nu är tre prinsessor och två malar som sagt. har två innerfilter och hyfsad cirkulation, så om det vore 'svävande' alger skulle nog dom slukats av filtren vid det här laget.
det där med sanden eller nån sten som färgar tror jag mer på.. en av stenarna är ganska bruk i sig själv faktiskt, skulle kanske kunna vara den i så fall. men innan jag börjar byta ut sten skulle jag vilja ha fler råd så man inte gör nåt i onödan
;)

10
haj,
visste inte vilken kategori jag skulle ställa denna fråga i men eftersom det gäller ett tangannyikakar dundrar jag på här..
det är som så att vattnet i min burk blir lätt brunfärgat, det kan räcka med ett dygn efter 30%-40%'s vattenbyte så är vattnet brunaktigt igen. har bara fem fiskar där i, varav två är malar, så jag tvivlar grovt på att det är fisken som ställer till det. nån som vet vad problemet kan vara?

11
Malawiciklider / SV: Ny i gamet..
« skrivet: 18 mar 2011, 20:17 »
vill inte verka motvals men jag skulle säga att fisken trivs bättre med fler av varje sort, eftersom dom lever i stim i naturen.. men precis som deelay säger, ibaldn funkar det med få av varje sort och ibland inte..  kan ju variera från art till art.

12
Malawiciklider / SV: Ny i gamet..
« skrivet: 18 mar 2011, 19:35 »
grymt snyggt kan jag ju säga! rågillar växterna mot bakgunden! ;)

13
å fan, lycka till då! vilka arter blir det ?

14
n.brichardi är min personliga favorit, riktigt härlig fisk, om du inte haft den tidigare tycker jag du skall prova den. i en 150 burk kan du nog blanda n.brichardi med tex snäcklekare eller nån julidochromis om du har tur..

15
Tanganyikaciklider / SV: Hjälp mig - vad heter arten?
« skrivet: 16 mar 2011, 20:21 »
skulle tippa på en dåligt färgad xenotilapia bathyphilus, dock inte säker..

Sidor: [1] 2