Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Frisken

Sidor: [1] 2 3 ... 36
1
Malawiciklider / SV: jättetjock hongi
« skrivet: 22 aug 2013, 15:03 »
En jättetjock Hongi! ;)

2
Tanganyikaciklider / SV: Blandning av Tropehus
« skrivet: 16 aug 2013, 12:52 »
Inte kvar inom hobbyn men har erfarenhet av det här med att blanda troffar. Ibland funkar det, ibland inte. Jag hade en grupp Ilangi och valde att lägga i en grupp Duboisi där. Olika bakteriaflora, gissar jag på, gjorde att alla Duboisi strök med relativt snabbt medan Ilangin klarade sig. Jag skrev om det då det hände och det visade sig att fler hade samma erfarenhet.

Ville bara skriva detta och upplysa om att den risken finns. Kan vara värt att investera i en burk till istället :)

4
Nås idag av den mycket glädjande nyheten att den fisk som överlevt, samt FX5:an, hamnat i goda händer och att Mika fick riktigt, riktigt, dåligt betalt för det. Om han inte får själva akvariet sålt för en rimlig peng går han back och det känns helrätt. Att blåsa folk, förhala och ljuga, så att säljaren till slut måste sänka sitt redan billiga pris till peanuts ska INTE få löna sig.

Ett osålt och otympligt, halvtrasigt, 720 kvar för bortforsling till soptippen vore det allra bästa men det är skönt att fiskarna hittat till ett bra hem.

5
Tror inte Mika bara genom att lura akvarister och bilfolk dragit på sig en skuld till Kronofogden på "millen" utan antagligen har han låtit bli att/inte kunnat betala för material och andra leverantörer då han drev sitt KB tidigare. Det är min gissning i alla fall.

Det i sin tur leder väl till att man tänker "Äh allt är ändå kört så det är bara att gasa" kan jag tänka mig... har ingen aning egentligen och vill inte veta. Jag sover gott om nätterna för egen del, det räcker långt.

6
Tittar man litet närmare på annonsen ser man att båda akvarierna ser ut att vara i perfekt skick. Vilket spär på tesen att precis allt Mika säger är lögn. Var inte akvarierna spruckna och alla fiskar döda? För övrigt ser det ut som det är mindre Malawi som simmar runt i 300-burken. Pettrisarna går förhoppningsvis i den stora.

Nåväl, varför bryr man sig egentligen. En bedragare av många, trixet ligger i att försöka hålla sig ifrån dem själv.

Men det är svårt att inte bry sig när en akvarist blir blåst. Särskilt på så otroliga fina burkar och fiskar.  Ok om nåt barn blir blåst på ett 54 liters Aquael med några guppies i. Men det här är något helt annat.

Akvarierna var i bra skick, inte topp men "Bra". 720-liters har en skada som Mika även skickat en bild på och JA det simmar Malawi i 300-liters på bilden. Mika la ner mina Ilangi (+lite andra tanganyika) i det stora akvariet och flyttade över sina Malawi (om han nu betalt för dessa, det vet man ju inte).

Allt detta är ju egentligen helt ointressant i det stora hela men skitsamma. Men för att svara på dina frågor tidigare...

Jag tycker INTE Mika agerat OK (förstår inte hur du får det till det) och JO jag polisanmälde vilket jag också skrivit i tråden.

7
Jag tror inte de tär sant att han sållt ill någon här. det gör han bara för att komma under huden på dig.
Eller så år det en ikantiv medlem som inte läst tråden.

Fytudsn vilket beteende. Trodde du kunde släpps allt nu i och med att du fck 5000 i vinst. Men icke, den god Mika passar på att looba in lite extra salt som träffar dina ögon.

Har anmält annonsen btw.

Sålt eller inte... Det är hans prylar efter vår uppgörelse och annonsen är inte olaglig så vitt jag kan se. Blir inte ledsen om han får svårt att sälja prylarna såklart men kommer inte gråta mig till sömns om han lyckas eller har lyckats heller. Att jag valde att posta länken här var för att en medlem på sidan PM:ade mig frågan "Är inte detta ditt" och jag tyckte det var värt 10 sekunder att besöka ciklider.se och uppdatera om läget.

8
Det var inget dåligt 720 heller. Ser ut som ett ganska nytt Diversa med skåp och lock.

Men, men, bra om han säljer, då kan ju den lilla grisen betala av på de övriga 10 000 han är skyldig Frisken.

Nej just ja, Frisken tyckte ju det var ok att Mika - "Hela Finlands stolthet" blåste honom på de pengarna.

Frisken, jag tycker inte du ska spela med i Mikas lek med SMS osv. Han tror nog själv att han är värsta vinnaren. Jag antar att du aldrig polisanmälde?

Hur menar du att jag tycker det var OK? Och varför antar du att jag aldrig polisanmälde? Spela med... jag svarade "Snygg jobbat" (huruvida det var ärligt menat, bittert och/eller ironiskt får ligga hos betraktaren) och har inga avsikter att hålla på med något spel.

9
720 samt 300 med Ilangi mm. 720-liters syns till höger på bilden. Strax efter jag postade annonsen kom ett textmeddelande från småskojaren himself med exakt dessa ord:

Och sålt vart det oxå :)
Till en på ciklider.se :)

Jag: Snyggt jobbat!

Tack!

10
Det är det.

11
http://www.blocket.se/stockholm/Akvarium_300L_med_Malawi_46935543.htm?ca=11&w=2

Man kanske skulle slå till? Undrar om det är okej att jag betalar efter hämtning? :)

13
Jaja, tur att du inte spelade bort dina 5000 då hade det nog inte känts lika skoj.

Nä det är ALLTID roligare att vinna än förlora MEN jag går alltid in med inställningen att x antal satsade kronor betyder lika många satsade kronor på förlustkontot. Går inte att räkna med vinst då man spelar poker. Hade jag åkt ut innan priserna började betalas ut hade jag ändå haft en sjukt trevlig helg med PAF på Åland. Om någon som läser detta lirar poker är deras PPC-helg (Paf Poker Challenge) som jag lirat två år i rad (förra året kammade jag noll) kanske den trevligaste liveturneringen som fin(n)s(k). :)

Till sist: Skulle inte benämna Mika som äckligt slipad. Han är en småskojare som hade tur att göra affärer med en blåögd person utan tålamod som släppte prylarna trots varningssignaler för att få till ett snabbt avslut. Fatta prylen att blåsa någon på akvarieprylar och fisk?! Hahahaha - loooooooser.....

14
Den "gode" vinner i alla fall i längden. Mitt "desperata" förslag om att nöja mig med 5000 kr ledde till att jag kom iväg till Åland i helgen för att spela en pokerturnering där jag med en sjundeplats av 80 deltagare kunde casha ut €960. Hade inte åkt om jag inte fått in de pengarna då jag inte ansåg att jag hade råd att köpa in för €220 just nu. De 5000 kronorna var som en "bonus"...

Sen får folk tycka vad de vill om att jag gick med på den dealen. Det var mina prylar och mitt mående till sist som fick styra och jag ville släppa det här. Mika är som sagt antagligen "bränd i branschen" och får svårt att tjäna genom vidareförsäljning. Gör han det ändå skiter jag fullständigt i det. Hoppas bara folk minns den här tråden och varningen så att ingen går i samma fälla som jag.


15
vilka pengar? du har väl inte fått några pengar eller?  ;)

Hehe, jo jag har ju faktiskt det. Förstår hur du tänker men jag är bara glad att få ett slut på det här. Han kom billigt undan i dubbel bemärkelse men det handlar om mitt "mående" och jag hade satt upp en mental gräns att får jag åtminstone ut 5000 kr så kan jag släppa det här. Det är inte bra att gå och harva i tankarna utan man måste kunna gå vidare och det höll på att gå över till ren besatthet att han inte skulle komma undan utan att betala lite åtminstone. Jag började så smått överväga att tacka ja till något av de erbjudande om hjälp jag har fått av mer eller mindre ljusskygga människor MEN hela tiden ändå resonerat mig fram till att det skulle antagligen bara göra mig än mer olycklig. Mika hade nog tur att det var mig han jiddrade med MEN SOM SAGT - nu är detta historia för min del.

Kommer smyga in på detta forum ibland ändå då jag gillar Tanganyika och Malawiciklider och gillar att kolla era bilder och presentationer.

Ha det bra alla!

Sidor: [1] 2 3 ... 36