Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Laestander

Sidor: [1] 2 3 ... 52
1
det kan ta en stund men annar kan man prova ändra  nått typ mata mer ett tag eller ge inte mat några dagar tätare vattenbyten osv. Då brukar man kunna få igång dom  ;) Lycka till

2
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Konstgjort Malawivatten?
« skrivet: 10 jan 2015, 20:05 »
ja underligt vi är väll bortskämd med vattnet här i Sundsvall  :)
Hoppas du får till det då tillslut

3
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Foder fråga
« skrivet: 07 jan 2015, 19:45 »
jag har stora fiskar 15-20 cm och tycker large är för stora. medium kör jag i alla kar och tycker den är bäst. sen maler jag i elektrisk pepparkvarn till dom yngsta  :)
Den är inte för stor för fiskarna men nls är ett drygt foder så det blir lätt feta fiskar med largen då dom sätter i sig mer lättare.

4
Foder - sjukdomar - akvarievatten / SV: Konstgjort Malawivatten?
« skrivet: 07 jan 2015, 19:39 »
kiselalger får man oftast vid uppstart av kar men sen när man har balans i karet är det ett minne blott. Är karet inkört ? funkar utmärkt med vanligt kranvatten man kan salta lite om man så vill , vattenbyte en gång i veckan 1/3 del.  Belysnig spelar in med hur länge har du tänt ?.
Samt mata lagom oftast matar man förmycket.
Tänker nu att du är nybörjare men har jag fel så ber jag om ursäkt.


5
Teknik / SV: För varmt i karet!
« skrivet: 18 jun 2014, 16:23 »
Har aldrig haft nån värmare i mina kar och har du värmare så stänger dom flesta ju av av sig själv om vattnet är rätt temperatur det du ställt in på, vet inte men om du har 28 grader inne och belysning och täckglas på så är det snara 30 i karet och det är för varmt för malawis. tror det blir svårt att få ner tempen under 23 grader i karet med korsdrag med en varm sommar. eller vad menar du Andy

6
Teknik / SV: För varmt i karet!
« skrivet: 12 jun 2014, 17:06 »
Inte billigaste men AC i rummet skönt för både dig och fiskarna. Har själv bergvärme och kör frikyla på övervåningen. hur bra som helst så nu blir det aggregat i rummet där fiskarna är samt i hallen. Skönt att slippa va orolig för värme när man är borta.

7
Malawiciklider / SV: Hjälp!!
« skrivet: 07 jun 2014, 20:32 »
då är det fodret för jag har också fått det med detta foder som det är mycket spirulina i.
Byter du foder kommer nog fläckarna att avta med tiden tills sist försvinna.
Själv kör jag NLS Nu som är ett ypperligt foder.

8
Malawiciklider / SV: Hjälp!!
« skrivet: 06 jun 2014, 18:58 »
kan var pigmentfläckar som fisken fått pga av att det är för mycket spirulina i fodret som du matar med. Vad Matar du med för foder ?

9
jag gör av med 4-5 hinkar per år och då blir det en del pengar så jag har kört på feedmyfish men tyckte dom såg dyrare ut nu´.

10
Håller med NlS är inte speciellt dyrt då det är rellativt drygt och öser man i som med vanliga foder blir fiskarna feta och filtrerna sätter igen. Jag matar uteslutande med NLS Och har 7 akvarium med både Malawi och troffar. Har provat många foder samt egen räkmix och köpt räkmix och för mig mådde inte firrarna särkilt bra och det dog rätt mycket fisk. men sen jag började med NLS har fiskarna fått bättre färg leker mer och nästan ingen fisk dör.

11
Malawiciklider / SV: Vilken Malawi ?
« skrivet: 24 apr 2014, 08:44 »
Stämmer också bra

12
Malawiciklider / SV: Mat mängder
« skrivet: 17 apr 2014, 22:37 »
Svårt att blanda dom arterna. har själv provat och matar du mer blir mbuna fiskarna tjocka som grisar. men du kan ju prova öka lite och testa men blir dom tjocka skulle jag tänka om lite eller skaffa ett kar till  ;D

13
Malawiciklider / SV: Mat mängder
« skrivet: 17 apr 2014, 16:02 »
Borde räcka. Antar att det är Aulonocarerna som är smala då och det kan vara så att mbuna är lite för tuffa och hungriga i deras sällskap. Eller är det alla som är smal ?

14
Malawiciklider / SV: Tömma ruvande hona?
« skrivet: 14 nov 2013, 06:53 »
En viktig grej är att man ej matar ynglen förens gulesäcken försvinner.

15
Malawiciklider / SV: Stress
« skrivet: 05 nov 2013, 21:44 »
jag har räddat några fiskar och haft dom i andra kar nån månad och matat upp dom så dom blir  pigg och kry. Men om man provar sätter tillbaka dom så blir dom hackkycklingar igen.
så nu får naturen ha sin gång för mig och dom starka blir kvar. om tur är är det inte så ofta det inträffar

Sidor: [1] 2 3 ... 52