Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - eM.

Sidor: [1] 2
1
Malawiciklider / Korsningsrisk
« skrivet: 23 feb 2010, 22:15 »
Finns det ingen korsningsrisk mellan Aulonocaror och Copadichromis azureus?

2
Teknikdiskussioner / Dykhus.
« skrivet: 07 feb 2010, 16:38 »
Är det någon här på forumet som dyker/fotar och kan rekomendera dykhus till systemkamera som inte är svindyrt, men som inte går sönder? Behöver inte klara av så djupt eftersom vi ska snorkla.

3
Övrigt / Finn flera finnar.
« skrivet: 13 jan 2010, 12:50 »
Eftersom jag  ligger hemma och har väldigt tråkigt så kom jag på att det skulle vara roligt att veta hur många finnar, finländare, finska människor det finns på detta forum? :laugh:

4
Akvariet och inredning / Specialbygge?
« skrivet: 11 jan 2010, 15:02 »
Vad finns det för olika företag i Sthlms-området eller närheten som bygger akvarium enligt privat kundens behov? Med inredning och allt..
Någon här på forumet som har ett specialdesignat akvarium? Är mkt tacksam för tips och råd..

5
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Hjälp! Sjukdom?
« skrivet: 19 dec 2009, 16:07 »
Bara för några dagar sen skrev jag att bara 2 fiskar dött för mig på hela tiden jag haft mina akvarium. Nu är det tyvärr en till som håller på att lämna in och det värsta av allt är att det är en av mina Rubin hanar. Ingen annan fisk verkar som tur sjuk.
Jag märkte redan i förrgår kväll att han var lite  slö, men jag tänkte att det kanske inte var så allvarligt då han bara hade dragit sig undan och stod mer stilla i ett hörn. Vanligtvis är han en av de tuffare i karet. Igår var han fortfarande slö men var i alla fall ute och simmade. Färgerna såg bra ut och jag kunde inte se något ovanligt på utsidan. Jag gjorde ett vattenbyte och la i lite bikarbonat för att se om det skulle göra någon skillnad, men imorse när jag klev upp så låg han bara stilla på botten. Fortfarande inget yttre synligt. Satte över honom i ett eget kar med vatten från akvariet, och lite salt i. Men han har bara blivit sämre och nu har färgerna bleknat och det har kommit lite svarta streck på fenorna. Han rör sig inte mycket och bara ligger på botten. Någon som vet vad det kan vara? Har jag gjort fel? Vad kandet vara?

6
Malawiciklider / Cynotilapia sp. "lion"
« skrivet: 10 dec 2009, 13:59 »
Är det någon som har erfarenhet av denna fisk? (Cynotilapia sp. "lion") Hittar inte så mycket info om den. Hur är den i temperamentet? Gräver den? osv.

7
Malawiciklider / Placidochromis electra
« skrivet: 20 okt 2009, 21:52 »
Har en Placidochromis electra som först var väldigt lugn och snäll, sen plötsligt i början på förra veckan hade han ihjäl sin hona. Så fick jag hem två nya rätt unga Electra 6-7cm i helgen som han nu också håller på att bita ihjäl. Någon som vet varför han gör så här? Trodde att Electran var en väldigt lugn fisk efter vad man läst om den. Någon annan som har erfarenheter av den? Just nu är han bråkigast i karet då dom andra är väldigt lugna.

8
Akvariet och inredning / Inbyggda filter
« skrivet: 10 sep 2009, 20:05 »
Ni som har byggt in filter i muduler hur har ni gjort och hur ofta måste ni rengöra filtret och pumpen samt byta ut filtermaterialet?

9
Akvariet och inredning / 180L och 70L
« skrivet: 09 sep 2009, 18:39 »
Idag gick man till jobbet ovetandes, nu är man ett 180L kar rikare.
Tittade i tidningen imorse och hittade ett 180L Juwel Rio i nyskick för en otroligt billig peng och slog till. De bodde inte långt ifrån så karet står redan hemma.
På tisdag ska jag åka och hämta ett 70L nytt Juwel rekord som skall bli yngelkar med vad som ska vara i 180L har jag inte en aning. Någon som har förslag?

10
Bilddiskussioner / Bilder på akvarier.
« skrivet: 08 sep 2009, 19:14 »
Eftersom det finns en ''nya bilder'' tråd som är full med bilder på fiskar tycker jag att det skulle vara roligt om det fanns en samlad tråd med bara bilder på hela akvarier.

Så shoot.. nu vill jag se massor av fina kar.

11
Teknikdiskussioner / Vad använder ni för kamera?
« skrivet: 22 aug 2009, 16:34 »
Tänkte att det kunde vara roligt att veta vad alla som fotar anväder sig av för utrustning.

Jag själv har en Canon 5D Mark II som jag är jätte nöjd med.

12
Malawiciklider / Flytt av tuggande hona.
« skrivet: 09 aug 2009, 09:10 »
En av mina Maingano tuggar och dom andra stressar henne väldigt mycket. Jag har inte hunnit få mitt yngelkar än så jag har inte möjlighet att flytta henne dit. Har en kompis som har ett tomt 10L akvarium som jag får låna, men funkar det att lägga henne i ett så litet så länge hon tuggar? Akvariet har dessutom ingen filterrengöring utan bara syresättning. Honan är ca 5cm.

13
Akvariet och inredning / Yngelkar?
« skrivet: 27 jul 2009, 10:04 »
Jag undrar om ett kar med måtten 61 x 31 x 42 cm fungerarar som yngelkar till Malawi eller är det för litet? Har ett hörn i huset som ett kar i den storleken skulle passa perfekt i och jag hoppas någon gång få lite yngel av mitt gäng i 300L. Känner att jag har abstinens efter ett kar till.

14
Tanganyikaciklider / Vad för fisk i ett 110L?
« skrivet: 13 jul 2009, 15:48 »
Jag och en vän håller på att fundera på vad hon skulle kunna lägga i sitt 110L kar. Efter att jag skaffade ciklider blev hon intresserad och eftersom hon inte har så stort kar går ju Malawi bort, men nu undrar vi vad ni skulle rekomendera för Tanganyika i ett kar av den storleken och hur många av varje art? Får gärna vara lite färgglada fiskar.

15
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Matning under resa.
« skrivet: 07 jul 2009, 22:28 »
Jag ska åka bort tors-lörd och undrar hur jag ska göra med matningen då. Måste jag ha någon som åker hem till oss och matar? Klarar dom sig eller ska jag ge såndära tabletter som man kan köpa som håller en helg? Jag kommer att ge mat på torsdag morgon innan vi åker och sen kan jag ge igen på söndag morgon.

Sidor: [1] 2