Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - TutenStain

Sidor: [1] 2
1
Säljes / Västra Götalands län Odlingsakvarium i ställning
« skrivet: 19 feb 2017, 14:00 »
Jag lägger nu tyvärr ner min odling på grund av tidsbrist.

Det som säljs är två sorters akvarium med eller utan ställning.

Ställning 1.
6 st helglasakvarium i rejält tilltaget glas med måtten 53x40x60 (lxhxd) i en hemmabyggd massiv träställning. Samtliga akvarium har filterfack med medföljande filtermaterial. Alla akvarium är dessutom borrade i botten för att möjliggöra halvautomatisk/automatisk vattenbyte om önskas. Dessa är dock lätta att täppa igen om det inte anses som fördelaktigt. De flesta är i fint skick förutom att ena akvariet är lite kantstött, dock givetvis så är alla, och har alltid varit, läckagefria. Följer med filtermatta till alla akvarier.

Pris: 250kr styck. Ställning kan ges gratis om du vill ha den samt monterar ner den (givet att alla akvarium säljs först)Ställning 2.
12 st helglasakvarium med måtten 85x25x45 (lxhxd) i aluminiumställning. Samtliga akvarium har smarta filterfack med “inbyggt” stöd för bottenfilter. Dessa akvarium var Kents gamla odlingsakvarium från Nols Ciklidhobby.  Alla akvarier är borrade uppe i kanten för att möjliggöra halvautomatisk/automatisk vattenbyte om önskas. Går dock att använda de utan den funktionaliteten om önskas. Följer med filtermatta till de flesta akvarier samt ett antal bottenfilter.

Pris: 125kr styck. Ställningen är brukbar men vit nedmontering kan saker och ting lätt gå isär. Dock skall det vara lätt att skaffa nya delar om det sker. Ställningen kan ges gratis om önskas givet att alla akvarium är sålda först.

Alla akvarier finns i Skövde. LED-list ingår ej som syns i bilderna. Hör av er för mer info.

2
Malawiciklider / Fisk ID
« skrivet: 13 aug 2011, 13:58 »


Fått fisk av någon, dock så vet varken han eller jag vad det är får någon sort. Kan det vara någon Tramitichromis? Ev Tramitichromis intermedius?

3
Säljes / Filtermatta grov [3 styck]
« skrivet: 03 aug 2011, 16:58 »
Jag säljer 3 styck 50x50x3 cm grova filtermattor. De är helt nya, oanvända. Filtermattorna var köpta för mitt projekt men det blev ändrade planer. Köptes från PWSS.

Pris: 225kr för alla tre + ev frakt (ca 65kr)4
Säljes / n.livingstonii yngel 4-7cm
« skrivet: 19 jul 2011, 21:23 »
Har 3 kullar av n.livingstonii där jag skulle vilja bli av med några. Skulle gissa på att de är över 100 så valmöjligheten är ganska stor :)

Pris:
*15kr styck.
*Vid köp av 10 styck eller mer blir priset 10kr styck.
*Vid köp av ännu mer är priset diskuterbart.

Kan ev ordna transport till Göteborg.

Lite äldre bild på de:

5
Köpes / Rovmalawi köpes
« skrivet: 01 apr 2011, 21:03 »
Tänkte utöka beståndet lite så jag är efter lite rovmalawi. Allt från yngel till vuxna, VF till odlade. Allt är av intresse. Intressant vore dock fiskar från rhamphochromis eller tyrannochromis släktet och champsochromis spilorhynchus.

Allt är av intresse och jag är inte omöjlig. Hör av Er!

OBS runt Skövde eller Göteborg.

6
Malawiciklider / Honor som jagar hanar...
« skrivet: 13 mar 2011, 17:42 »
...är tråkigt!

Först så har vi min champsochromis spilorhynchus hona som är på alla hela tiden. Inte nog med att hanen vägrar färga och trycker vid ett hörn hela tiden pga honan utan att honan även jagar alla andra i karet (undentag d.kiwingi hanen och n.livingstonii hanen).

Sedan kommer vi till F1 tyrannochromis nigriventer som jag har. Har 2+1 men honan kör sitt eget race jagar hanarna hela tiden. Vart flera mun mot mun fighter där hanarna har fått ge sig.

Som tur dock är att alla fiskar mår bra och är friska.

t.nigriventer hanen i fight:


Honan som jagar hela tiden:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=4BJ9KANaPio" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=4BJ9KANaPio</a>

7
Övrigt / Samåka till Nol (Göteborg)
« skrivet: 04 okt 2010, 15:03 »
Hej jag undrar om någon är med på att åka ner till Nol? Jag kan tänka mig att betala upp till ¾ av bensin priset. Anledningen varför jag frågar är att jag ska köpa en ställning av Kent i Nol och jag behöver hyra ett släp/mini lastbil för att få plats med allt. En lastbil kommer kosta mig runt 3500kr vilket jag inte är beredd att betala. Hyra släp vill jag men jag har tyvärr ingen krok på bilen. Om du har krok och känner dig manad så hör av dig. Kan bli riktigt trevligt också tror jag  ;D.

Jag inser att detta är inte är så lätt att ordna, men man kommer ingen vart om man inte försöker  ;)

Jag bor i Skövde.

8
Övrigt / Mitt projekt '5A' - Ung Företagsverksamhet
« skrivet: 20 sep 2010, 20:11 »
Äntligen har jag dragit igång på riktigt. Kallar det för projekt 5A. Har även uppdaterad sidan – www.5aciklidhobby.se där du kan läsa lite om vad som pågår just nu. Kommer vara intressanta 10 månader som projektet ska utföras på. Hoppas jag kan inspirera några.

För er som inte vet vad jag pratar om så kan ni läsa min förra tråd - http://www.ciklider.se/forum/index.php?topic=5836.0

9
Akvariet och inredning / Hur mycket silikon 540L?
« skrivet: 17 sep 2010, 21:52 »
Snappade upp ett 540 möbel akvarium för 1000kr. Karet är i oväntat bra skick (inga repor etc) men silikonet är sisådär. Hur många flaskor silikon behövs för att limma om den? Tänkte köra med Perennator AQ201 Transparent silikon 310ml. Har aldrig limmat om ett alu kar (eller ett vanligt kar för den delen), men det borde väl räcka med att skrapa/skära bort silikonet innanför akvariet och sedan bara applicera nytt?

10
Övrigt / Pontulf
« skrivet: 14 sep 2010, 19:47 »
"Det privata meddelandet kunde inte skickas till 'Pontulf', då dennes inkorg är full."

Var god och töm din inkorg så jag kan skicka meddelande  :1eye:

11
Malawiciklider / Odla fiskar som UF?
« skrivet: 03 sep 2010, 19:54 »
Blev tyvärr ganska mycket text  :embarrassed:

Går nu tredje året på gymnasiet och vi har fått möjligheten att delta i Ung Foretagsamhet (UF). Det går ut på att man under ett år ska skapa och driva ett företag. Låter väldigt intressant och jag tror personligen att det kommer ge mig mycket kunskap så självklart så vill jag delta.

Har bollat lite och har kommit på några saker. Men hur jag än gör så kommer idéen odla fiskar fram först. Jag brinner för fiskar, så det skulle vara extra kul att kunna prova på ”odlings” delen av hobbyn. Tänkte mest på Malawi.

Nu till själva frågan:
Är det möjligt? Hur mycket startkapital behövs? Går det göra utan att gå i förlust? Hur många kar behövs? Har några ”kontakter” i några zoo affärer, går det få in fiskarna till dem?

Jag vet att konkurrensen är hård och jag är inte ute att tjänapengar, bara det går jämt ut. Gör detta mest för att det skulle vara kul och nyttigt att få erfarenhet från arbetslivet.

Tack på förhand.

12
Teknik / Minsta BTN för pump?
« skrivet: 30 aug 2010, 10:45 »
Jag skulle gärna vilja har lite extra cirkulation i mitt kar så jag tänkte stoppa dit en extra cirkulationspump. Jag är dålig på det dära med moduler så jag undrar vilken är den minsta modulen man kan rymma en cirkulationspump bakom? Tänkte fästa den vid ena kortsidan. 

Tack.

13
Varför och hur förhindrar jag det och vad kommer resultatet att bli? Ruvar andra dagen.med


14
Malawiciklider / Oförklarligt..
« skrivet: 05 aug 2010, 17:54 »
Ser ni vad som har växt runt munnen på min dimidiochromis compressiceps?Verkar vara en mystisk "sjukdom" som drabbar väldigt många ägare av denna fisk. Var nere vid nol och 25% av hans dimidiochromis compressiceps hade likadana bölder. Han hade ingen aning vad det var. Var nere vid Djurmagaszinet i Jönköping då de också säljer fisken. Samma bölder på många av deras dimidiochromis compressiceps och de visste inte vad det var. Och nu..nu har det drabbat mig. Vad i sjutsingen är detta? Är annars en väldit fin art men blir otroligt ful med sådana bölder....

15
Malawiciklider / Leker av sig för ofta
« skrivet: 21 maj 2010, 16:46 »
Har ett litet "problem" då två honor har börjat ruva idag igen. Tömde de för knapt 5 dagar sedan. Är orolig att de blir väldigt smala då de inte har hunnit återhämta sig från den 3 veckors långa ruvningen.

Ska jag tömma eller ska jag låta de ruva igen?

Sidor: [1] 2