Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - sus_

Sidor: [1]
1
Tanganyikaciklider / Inlärningsfas?
« skrivet: 24 okt 2007, 21:02 »
Jag satt och kikade lite i akvariet med L. multifasciatus, och som vanligt höll hanen och honan på och grävde bort grus från sitt område. Då såg jag hur en ungfisk (från en tidigare lek) snabbt kom simmande därifrån och spottade ut grus vid sitt område. Har han/hon missförstått att gruset ska bort från "hemmet", eller tycker han/hon om att ha en massa grus? Det såg lustigt ut i alla fall.  :)

2
Växter och andra fiskar / Gissa killin
« skrivet: 03 okt 2007, 19:53 »
Någon som kan gissa vilken killi detta är? Det borde inte vara några problem.  :)

3
Västafrikanska ciklider / Hemichromis igen
« skrivet: 05 jun 2007, 16:12 »
Hej!

Nu tänkte jag tjata lite om mina Hemichromis guttatus igen  :)
I början av april lekte paret för femte gången, och nu har de lärt sig att behålla ynglen. Dessa växer fint, men jag undrar hur länge de kan vara kvar hos sina föräldrar. Finns det någon gräns?

4
Om ciklider.se / Ett till fel
« skrivet: 27 feb 2007, 22:15 »
Det verkar som om en bild har blivit borttappad, närmare bestämt första fotot på Pseudotropheus flavus i densammas artbeskrivning. Jag ser bara ett svart, lodrätt streck som jag antar är ramen runt ickebilden?

5
Övrigt / Nu har den kommit!
« skrivet: 23 feb 2007, 19:07 »
Ikväll är jag ganska glad, för nu är den här hos mig: The Cichlid Fishes of Western Africa. Jag beställde den från Tyskland i lördags. Enda smolket i bägaren är att jag har en omtenta imorgon.

6
Om ciklider.se / Felaktig länk
« skrivet: 08 feb 2007, 17:41 »
Jag satt och kollade på Malawiarter här på sidan, och klickade på Melanochromis johannii och fick då ett 404-meddelande. Då testade jag att ta bort ett i från johannii i adressen (så den blev http://www.ciklider.se/malawi/melanochromis_johanni.shtml) och då fick jag fram artbeskrivningen. Ville bara säga det, så att det kan rättas till.

7
Tanganyikaciklider / Snäckskalslekare och vetenskapliga namn?
« skrivet: 08 feb 2007, 15:21 »
Jag har sett att det verkar vara lite rörigt med vilken familj en del av snäckskalslekarna tillhör, som t.ex. arten multifasciatus. I Tanganyikaavdelningen här står det <Lamprologus>, på NSC står Lamprologus (d.v.s. utan <>) liksom på Zoopet, och kollar man Fishbase heter den Neolamprologus. Är det någon som vet vad dessa arter är för något? Som en parentes undrar jag vad <> betyder.

8
Västafrikanska ciklider / Hemichromis guttatus-lek
« skrivet: 05 feb 2007, 09:36 »
Jag skrev i en annan tråd att mina Hemichromis guttatus har lekt, så här tänkte jag berätta om utvecklingen. Jag upptäckte äggen i lördags, så de kan ha lekt redan under fredagen (var inte hemma när ljuset var tänt hos dem, så jag kunde se något). Jag visste att det var på gång, så som hanen har hållit på och försökt imponera på honan.

Igår kunde jag se prickar (ögonen, antar jag) i äggen, och honan är allmänt förbannad på allt som rör sig i närheten. Det är så kul att kunna se hur äggen utvecklas, att det går så snabbt.

Sidor: [1]