Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - jcederwall

Sidor: [1]
1
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Vita prikar på ciklider
« skrivet: 02 nov 2015, 22:02 »
Hej nu är jag här igen. Det är någonting som gör att mina ciklider mår dåligt. Innan sommar fick jag någonting som snabbt dödade alla mina fiskar. De fick små enstaka vita prikar. Det kunde vara på fenen, kroppen eller till och med örgonen. Bara en eller 2 vita prikar. Men sen slutade de äta, de drog ihop fenorna. Sedan kom genomskildig bajs och döden.   Jag förlårade nästan alla fisk. Många på en gång. Ser tidigare diskussion.

Efter sommar så rensade hela tanken, scrubbaed ut allt och cirkulerade om och om igen allt sand/grus. Byt filter material osv. Sedan satt jag tillbaka de få fiskar som fanns kvar. Efter en vecka introducerade jag 5 nya ciklider. Nu börjar det men vita prikar. Vad missar jag. Jag har försökt med ich medicine men det känns inte som ich. Hjälp kan det vara parasite och i så fall vad och viktigaste hur blir jag av med det för alltid!!  :huh: jag har bilder men vet ej hur jag lägga upp de.

2
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Väldigt sjuka fiskar
« skrivet: 26 mar 2015, 09:12 »
Hjälp vad är det mina ciklider har!!!  Det började med en som jag trodde inte åt för att hon tuggade.  Nu har det gott FORT.  Jag har förlårat 6 fiskar.

De äter inte, är inaktiva,  Den som dog först simmade konstigt - typ "viftade på svansen" istället för att simma.  Jag har en bild av en av fiskarna men vet ej hur jag lägga upp den.  Det ser nästan ut som mögel eller att de har skrapat upp sig.  Fjällor ser skadat i vissa stället och jag vet inte om det har att göra med att de har skrapat upp sig eller om de andra fiskar ger sig på de sjuka fiskar.  Men mina fiskar mår ingen bra alls!!!!

Det är troligtvis på grund av en för stor vatten byta och temperatur ändring, och jag vet att det är helt mitt fel, men finns det någonting jag kan göra för att inte de alla ska dö. 

Jag köpt och medicine mot vita pricksjukan och vridet upp temperaturen.  Men jag är inte säkert att det är vita pricksjukan.  Det har gått så FORT!!  Hjälp


Sidor: [1]