Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Pixiu

Sidor: [1]
1
Första ciklidakvariet / Starta akvarium, söker tips!
« skrivet: 30 jan 2014, 02:10 »
Hej!  ;D

Jag är nybörjare när det gäller akvaristik. Jag hade tidigare kampfiskar i olika omgångar men känner nu att det är dags för något större.
Jag är fortfarande i planeringsstadiet och har inte bestämt något än men har flera ideer om vad jag söker. Frågan är bara, hur jag ska gå till väga för att få det jag önskar. Jag har alltid gillat ciklider av olika slag - än har jag ingen direkt favorit. Att söka mig emot dessa fiskar kändes som en bra start. Jag är väldigt förtjust i malawigruppen än så länge, deras färger lockar mig och vad jag förstått är dem relativt enkla för nybörjaren fast kräver större literantal än 100?

Jag planerar att skaffa ett 100-200liters akvarium, det beror på vad för fiskar jag tillslut lutar mest emot. Jag tittar aktivt runt på marknaden och jämför priser osv, men jag vet redan nu att jag helst vill ha ett akvarium som är minst 100cm långt och ungefär 50cm högt.  Så det är ungefär storleken jag har att röra mig med just nu. 

Förutom ciklider har jag verkligen fastnat för black ghost knivfiskar, om det ens är möjligt att jag skaffar en sån fisk vet jag inte. Men jag undrar, är det någon som vet om ciklider och black ghosts ens skulle gå ihop? Jag tycker det är väldigt svårt att hitta info om detta. Jag är också väldigt förtjust i scalare och jag är rätt säker på att jag tillslut vill ha en mal av något slag. Fick rekommendationen att ha bottenlevande fiskar och tillslut någon form av algätare, tyckte det lät logiskt.

Jag känner att alla viljor och utbudet fiskar gör mig väldigt förvirrad, jag har ingen riktig aning om vart jag ska börja söka och hur jag ska hitta rätt. Därför vänder jag mig till er. Denna text blev kanske i det längsta laget, men då har ni iallafall en bild om vad jag söker.

Vad rekommenderar ni för nybörjarciklider, gärna färggranna? Kan dessa ciklider passa ihop med en black ghost? och kan jag på något sätt få in malar och bottenlevande fiskar i mitt undervattensparadis?

Tack så hemskt mycket för svar!


Sidor: [1]