Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - JiBe

Sidor: [1]
1
Säljes / Lavasten
« skrivet: 17 nov 2014, 12:02 »
Lavasten 10-25cm cirkus säljes för 10kr/st.
Finns i göteborg.

2
Teknik / Bättre cirkulation och filtrering i Rio 180
« skrivet: 20 aug 2014, 19:36 »
Har idag malawisar i mitt Juwel Rio 180 och kör med orginalpump och en streamer. Har problem med att det är mycket småpartiklar i vattnet och tänkte byta ut orginalpumpen (600l/h) till den som sitter i de större Juwelkaren (1000l/h) Jag funderar även på att byta ut streamern mot en extra pump. Vad skall man satsa på för pump då? Vill ha ett innerfilter och inget som står utanför burken. Kan inte så mycket om sådant här så tips emottsges tacksamt :)

3
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Golden som tappat färg
« skrivet: 15 mar 2014, 20:23 »
Upptäckte nyss att en av mina golden har tappat färg fram på nosen. Den är nästan helt vit mellan ögonen och ner till munnen. Kan inte se några andra tecken på att den skulle vara sjuk, utan den simmar omkring precis som vanligt. Någon som vet vad det kan vara?

4
Köpes / Golden, Labidochromis Caeruleus
« skrivet: 15 mar 2014, 20:11 »
Önskar köpa några golden i Göteborgsområdet. Gärna lite större exemplar.

5
Säljes / Pump Brio 4, 300-950l/h
« skrivet: 11 feb 2014, 19:24 »
En pump som är i stort sett som ny. Endast gått ett par dagar i mitt kar då den fick gå som reserv när andra pumpen lade av.

Reglerbart flöde 300-950l/h

200kr

6
Teknik / LED belysning i rör.
« skrivet: 09 feb 2014, 14:00 »
Letar efter LED rör som sätts fast med sugkopp på rutan i akvariet. Har bara hittat med blått ljus, men vill ha vitt. Någon som vet var man kan hitta sådana?
7
Övrigt / Så här ser det ut hemma hos mig
« skrivet: 04 feb 2014, 21:04 »
Har suttit och kollat igenom diverse bildtrådar och hittat en massa bilder på firrar och kar, men oftast närbilder och inte på något runt omkring. Jag blir nyfiken på hur det ser ut utanför karet också. Är en sucker för möbelakvarium och inbyggda kar. Nu har vi själva inte den bästa och snyggaste lösningen, men i ett överblivet hörn i vardagsrummet har vi ställt ett Juwel Rio. Tyvärr så var deras 240 2cm för brett så vi fick nöja oss med ett 180 :)

Här är i alla fall en bild på vårt hörne:


Så ös på nu med bilder på era designade rum :)

8
Övrigt / Bra nätbutiker?
« skrivet: 27 jan 2014, 18:57 »
Det är ju inte alltid allt finns på hemmaplan man behöver, även om man som jag bor i en stor stad som Göteborg. Så vilken/vilka nätbutiker brukar ni handla från och kan rekommendera? Nu tänker jag främst på prylar och tillbehör, inte växter och fisk.

9
Teknik / Tystgående extra innerfilter till 180 liters balja?
« skrivet: 25 jan 2014, 23:26 »
Som rubriken lyder söker jag efter en tystgående extrapump till mitt Juwel Rio 180. Som ni kanske läst i en annan tråd så har jag problem med proteinhinna och fick då tipset om ytterligare en pump på andra sidan i karet. Gjorde ett snålköp och kom hem med en 250kr Brio pump för att testa. Verkar fungera som det skall för någon hinna kommer det nog inte kunna bildas i det flåset jag nu har från båda sidor. Nackdelen var ju att den nya pumpen låter lite för mycket. Därför söker jag nu tips på tystgående pumpar. Vill ha tillbaka mitt tysta kar så när som på lite vattenskval :)  Vad har ni för erfarenheter av vad som är knäpptyst och vilken som skulle passa i mitt kar? Det här med storlekar och kapacitet är inte min starka sida, så gärna både märke och modell tas tacksamt emot.

Tusen tack på förhand

10
Teknik / Effektivt sätt att få bort alger på vattenytan?
« skrivet: 22 jan 2014, 19:46 »
Jag har ett Juwel Rio 180 med ett gäng malawisar i och är störtnöjd så när på att det kommer mer eller mindre alger (gissar att det är det) som flyter runt på ytan. Tyvärr så tar inte orginalpumpen detta bös utan jag har fått för handkraft "skopa" ut det. Det är både astråkigt och tidskrävande och undrar om det månne kan finnas något bra ytfilter eller liknande som jag skulle kunna köra när det blir för mycket? Eller skulle man kunna modifiera utblåset på pumpen på något sätt så att det blir mer fart på ytan? Nu har jag riktat det nästan så mycket uppåt som det går men det verkar inte vara tillräckligt för att röra om ytan effektivt. Kanske går det att sätta på en lite längre rörstump? Någon som har gjort något som funkar?

11
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Massa bös på vattenytan
« skrivet: 27 okt 2013, 08:35 »
Startade upp mitt malawikar för cirkus tre månader sedan och allt har flutit på bra fram tills nu. På vattenytan har jag fått någon typ av alger, som jag gissar att det är. Det ser ut som grönt fint damm som ligger över hela ytan. Någon som vet vad det är och hur man kan gå tillväga för att bli kvitt det? Jag har inga växter i karet, endast lavasten. Tog en halvkass bild med mobilen som kanske kan hjälpa

12
Jag är på väg att göra om mitt Juwel 180l sällskapsakvarium till ett malawikar istället. Nu funderar jag på hur jag skall göra för att få det så smidigt gjort som möjligt. Först får jag ju naturligtvis börja med att ta ur fisken som simmar där idag, så långt råder det inga som helst tveksamheter i alla fall :) Sedan behöver jag tömma karet helt på både vatten och inredning då jag idag inte har någon frigolit under sanden, utan måste komplettera med det för all sten som senare skall i. För att inte behöva börja om helt från början med att köra in karet på nytt efter frigolit, sand och sten kommit i, skall jag spara på en del vatten, sand eller så? Filtermaterialet som sitter i pumpen tänkte jag ju inte göra något åt, utan låta det sitta kvar, men hur länge överlever de braiga bakterierna när inte pumpen är igång? Från det att jag tömt akvariet så vet jag ju inte hur lång tid det tar inan jag fått inrett det på nytt och satt igång det. Eller räcker det att jag tar ur filterkassetterna och lägger de i en hink med vatten? Hur lång tid funkar det i så fall? Måste det vara någon cirkulation på vattnet i så fall? Angående spara vatten, vinner jag så mycket på det? Har ju inga bra behållare för en massa vatten och att köpa stora dunkar bara för att användas en gång skulle jag gärna slippa.

Tanken jag har just nu är att tömma akvariet helt, spara filtret på något sätt så att bakterierna överlever, lägga i frigoliten, tillbaka med den gamla sanden, i med sten mm, ev endast nytt vatten (om jag inte hittar något bra att spara så mycket vatten som möjligt från tömningen), i med filterkassetterna i pumpen igen, tillbaka med en del gammal fisk ifall karet behöver köras in igen. Låter detta som en bra idé, eller något som jag missat/bör ändra på? Funkar sällskapsfisk i ett malawi-inrett kar tills det är inkört igen, om det nu behöver köras in?

Eller är bästa sättet att börja om helt från början?

13
Malawiciklider / Juwel Rio 180 kar, hur mycket fisk i sjön?
« skrivet: 18 aug 2013, 18:01 »
Tjo!

Tänkte konvertera mitt Juwel Rio 180 liter till ett malawikar. Skulle det funka med tre sorter och i så fall hur många av varje? Eller får jag nöja mig med två sorter alternativt skaffa större kar? :)

Sidor: [1]