Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - cabron021

Sidor: [1]
1
Säljes / Västmanlands län Akvastabil 720 L + Eheim 2252 + Fx5 +++
« skrivet: 01 nov 2013, 01:16 »
Hej jag tänkte sälja mitt akvarium plus lite tillbehör pga separation och har ej plats för det längre.

Ett svart akvastabil 720 l akvarium med svart aluminium ställning. Ett eheim 2252 innerfilter, jäger 300w värmare, fx5 ytterfilter med kulor i översta facket.
Med massa moduler som syns på bilden också.
Jag har bytt tändare i lysrampen i våras. T8 Rör. Heltäckande ramp
Täckglas, men det saknas ett som gick sönder vid flytten. 

Skickar med en hink nls ca 1/3
Slang som fästes i kranen för tömning och fyllning. 15m.
Hov
Lite vit hålsten och så finns det säkert nå mer lull lull.
Akvariumet är i mycket fint skick. 

Allt finns i Västerås. Hade tänkt mig runt 5000. Lite billigare vid snabb smidig affär.
 

2
Köpes / Västmanlands län Sp Red Chipimbi
« skrivet: 09 jul 2013, 09:40 »
Hallå. :) 

Tänkte höra om det är någon i Västerås eller i närheten som har lite sp red chipimbi ungfiskar eller vuxna (ej yngel) till salu? VF F1 Behöver komplettera upp min grupp samt så är det så himla lite fisk i mitt 720. :) Går även bra att hämta i Norrköpingstrakten runt den 20e.
Mvh

3
Säljes / Västmanlands län Odlings ställning!
« skrivet: 20 apr 2013, 14:55 »
Hej gott folk!

Pga ändrade familjeförhållanden plus att sonens rum ska inredas säljer jag nu min ställning + 4 akvarium. Det går även om man vill att ställa ett till akvarium på 3e våningen. Väldigt stabil ställning.

Finns tyvärr inget täckglas. Karen är inte HELT repfria. Kan hitta någon lite repa här o där om man letar. Inget som jag stört mig på. Helhetsintrycket är bra för att vara "odlingskar"

2 st 360 liters Helglas.  160*50*50 l*d*h
2 st 100 liters Helglas.  40*50*50  l*d*h

Följer med sand i alla akvarium, plus att jag har lite jula blästersand över för den som vill ha det.

1st Eheim innerfilter, 1st AQUEL Powerhead 650. Dom har jag i varsitt 100liters kar.
1st Aquaclear 70 som jag har innanför filtermattan i det övre 360 karet. Samt ett Aquaclear 50 med filterbehållare till (innerfilter)

Båda 360 karen har 2st filterhörnor där filtermattorna sitter.

Till det undra 360 karet har jag endast en filtermatta i hörnet. Powerheaden gick sönder när jag köpte det tyvärr.
Följer även med 2 relativt nya jäger doppvärmare 1st 100W och 1st 25W som jag har i 100karen. 100W har jag kvitto och garanti i 2år kvar på.

Följer med tegelrör, lavasten, och lite allt möjligt. Yngelpåse/korg. Har lite allt möjligt ligger.
 
2 nästintill nya lysrörsramper, 2rörs till båda 360 karen. 1300kr st kosta dom ca Inte ens ett år gamla. En led till ena lilla karet och en vanlig lite lampa till andra lilla karet.

Ställningen kan man skruva ner om man vill det eller lyfta ut den som den är.
Totalt längd på allt när det står är 215cm ca. 

Får jag 3000kr plus ett eheim 2252 innerfilter som jag kan sätta ner i mitt 720 är jag nöjd då jag vill bli av med det för att sonens rum ska kunna inredas.

Ni står för lyftandet, jag kan hjälpa till om ni ändå skulle råka vara för veka.  ;D

Fråga på om ni undrar något annat antingen här, PM eller på 073-3306999. Sakerna finns i centrala Västerås.

Mvh Kenth
4
Tanganyikaciklider / Red rainbow ihop med chipimbi
« skrivet: 09 apr 2013, 20:00 »
Hej. Vad tror ni om att blanda dom 2? Har 9st chipimbi som går ensamma i ett 360. Väldigt sugen på att stoppa ner dom i 720 med rainbow en.

5
Tanganyikaciklider / Yngel hjälp behövs.
« skrivet: 17 mar 2013, 11:37 »
Hej!

Tänkte höra med er för jag finner inte så många svar på mina frågor.
Har 2-3 honor som tuggar av mina röda regnbågar och eftersom jag inte vet hur man tömmer en hona och inte vill göra det själv utan någon som visar mig först hur så hade jag tänkt lägga ner alla 2-3 i ett ledigt 360 liters kar.

Frågan är då om dom äter upp varandras yngel eller hur är det? Någon som har erfarenhet?
Eller ska jag köpa 3 lite större yngelkassar och hänga på kanten till deras akvarium och lägga en varsin hona i en egen yngelburk.

Sen har jag en fulborni hona som tuggar som jag har lagt i ett 100liters kar, när hon släppt ynglena kan jag lyfta tillbaka henne direkt till stora akvariet då? Eller vad tycker ni?

Har ingen erfarenhet alls då detta är mina första tuggande honor. Så hjälp är varmt välkommen.

6
Teknik / Fluval FX 6
« skrivet: 05 mar 2013, 08:05 »
Hej.

Jag tänkte höra om det är någon som köpt det nya fx6 filtret och kan lämna någon liten recension?  ;D

Jag kopplade ju in min fx5a igår för första gången i vardagsrummet, sambon tyckte det lät lite för högt och då svarade jag att det finns ett nyare filter vid namn fx6 som är tystare. Någon som vet om det är de, hör man tydlig skillnad? Isåfall kan hon nog skjuta till med några kronor  ;)

Det är ju helt nytt så tänkte lite på barndomssjukdomar också. Vad tror ni?

Bara sett att cyberzoo är dom i Sverige som har det. Vet ni någon mer?
Ha en trevlig dag 

7
Teknik / brända "t8 fästen"
« skrivet: 21 feb 2013, 20:05 »
Hallå  ;D

Tänkte höra om någon vet vart man köper nya "fästen" till min heltäckande ramp? Det är ett fäste där man trycker in t8 röret och sedan vrider om. Hela fästet är bränt. Var därför inte alla lysrör lyste :/

Kollat lite på pwss efter liknande men ej funnit något.

Mvh

8
Hejsan  :)

Tänkte lägga upp en tråd här om mitt "nya" Akvastabil 720 kar som jag hämta nu i eftermiddags.
Tvätta av grejerna lite snabbt för det var rätt så skitigt då förra ägaren hade tappat intresset för ett bra tag sen verkade det som. Men jag orkade inte tvätta mer, kände att jag var tvungen att lägga upp lite kort och presentera det hela.

Är vad jag tycker mitt första riktiga akvarium. Har ju ett 320 som jag köpte för 1-2 månader sen som jag bara slängde upp utan att göra så som jag själv vill ha det. Men efter att jag fått lite inspiration från alla möjliga kar härinne så blir det andra bullar med det här akvariet. Ska göra det precis som jag vill ha det innan jag kommer stoppa i fisk. Ska bli roligt.  ;D

Kommer eventuellt sätta dit en till liten modul till höger om den största modulen i mitten.
Sen är jag på jakt efter ett FX5 som jag tänkte sätta utsuget bakom den vänstra övre modulen. Sen ska jag jaga lite vit sten tänkte jag. Den blå bakgrunden kommer jag behålla för jag gillar den faktiskt och även sambon. Fick med ett innerfilter Eheim 2252. Det kommer jag förmodligen behålla och sätta där det satt tidigare (I den högre modulen). Men ser att det sitter något "galler" liknande på den som vattnet åkt in i. Även doppvärmaren kommer sitta där tänkte jag.

Akvarium: Svart Akvastabil 

Ljusramp: Heltäckande svart 4st t8. Lite osäker på vilka lysrör jag ska använda mig av men har läst på prylguiden här att dem flesta är nöjda med Hagen Power Glo. Kanske 2 st av dom plus 2 andra?  Fick med 2st marine blue tror jag dom hette. Något att ha?

Benställning: Följde med en tillhörande Svart alu ställning. Men kommer att stå på mina vita lecablock som 320it står på. 4 block högt, med 2 bänkskivor. En som akvariet står på sen blir det en skiva på dom första lecablocken som jag kommer använda som hylla där ytterfilter m.m ska stå.  Anledning varför jag använder mig av lecablock är för att jag vill ha upp karet högre, så det kommer bli i samma höjd med tevebänken till Vänster. Får se om jag i framtiden bygger några sorts luckor eller liknanade.

Teknik: Ett fx5 såfort jag får tag på ett, (Har en bytes annons mot fx5 i Säljes), Jäger 300w doppvärmare, Eheim 2252 . Sen eventuellt något som sätter ordentlig fart på vattnet.

Fiskbesättning: Det kommer att bli troffar. Lite osäker på sort men det kommer bli någon av följande som jag fastnat för. (dock beror det ju på tillgång) Moori ilangi, Moori kasanga, eller Red Chimba.

Helst av allt är jag ju sugen på red chimba då jag tycker dom är riktigt fina. Hade väl tänkt mig ha 50-60 st varav 20-25 vf och resten f1/f2 säger man så?  :laugh:. Vill ha någon art till där i men så långt har jag ej kommit än tyvärr.

Jag kommer uppdatera med mer bilder såfort jag gör någon förändring, kan ta ett litet tag nu pga att jag behöver skrammla ihop några kronor till  :surprised:

Kritik både bra och dålig/tips på lysrör tas emot. Sen kan jag passa på att fråga vad ni använder er utav för att få glasrutan så ren och fin så möjligt? Så man inte ser att man vart där och torkat med te.x en trasa.

Här kommer lite bilder också. Ingen super fotograf men kortet när man kliver in genom hallen "13 meter bort nästan" och det ser akvariet direkt är nice tycker jag. Snart försvinner 320 karet så då blir det ännu snyggare sikt.

Det va nog allt, trevlig helg på er!  :)


9
Tanganyikaciklider / Tropheus brichardi Katonga
« skrivet: 30 jan 2013, 22:38 »
Kan vara det vackraste jag sett. Jag som pratade om riktigt grönt innan!  :)
Dom där exemplaren hade jag kunna betalat många kronor för.

Någon som sett några i Sverige med den gröna färgen?

http://forums.eastcoastcichlids.org/showthread.php?p=112824

sp Red Chimban var inte heller så tråkig.

 

10
Tanganyikaciklider / Frontosa & mal identifikation.
« skrivet: 25 jan 2013, 22:11 »
Hej igen gott folk. Kom precis hem efter att köpt ett akvastabil 720kar med 5-6 Frontosa och 3 riktigt stora "ancistrus" 30-40cm långa är dom.

Någon som kan identifiera dom åt mig? Är ju rätt ny i träsket som ni kanske vet.

Ska hämta fiskarna på onsdag och köra dom till Anders på aqua tropic men tänkte försöka ge honom ett riktigt namn på dom redan imorgon därför jag vänder mig till er som kan ;) både malar och Frontosor då jag fick veta att det finns olika sorter.

Mvh

11
Säljes / Västmanlands län 320 ram alu akvarium + tillbehör.
« skrivet: 18 jan 2013, 20:00 »
Har ett 320 liters ram alu akvarium med aluställning till salu. 125*50*50
2st btn moduler sitter i, fluval 305 ytterfilter, doppvärmare 150w, lysramp med 2 rör, knapp till varje rör.

Akvariet är igång för stunden med malawi ciklider i, vid köp tas fiskarna ur.
Finns någon liten repa på glaset men inget som stör. I övrigt fint skick.
Säljes pga att jag köpt mig ett 720.
Akvariumet står på en laminat valnötsbänkskiva från ikea som är 1 månad gammal. Kan skickas med vid smidig affär. Alu ställningen följer självklart med. (Lecablocken ska jag ha kvar)

Snabb affär, 1500 eller så vill jag byta allt mot ett FX5 Ytterfilter, gärna med garanti kvar. Ni får hämta allt för jag har väldigt ont om fritid med både plugg och arbete 7dagar i veckan.

073-3306999 / PM eller skriv i tråden.
/Kenth

12
Akvariet och inredning / Köpa begagnat 720l
« skrivet: 17 jan 2013, 14:52 »
Hallå på er. :)

Nu har jag bestämt mig för ett 720liters akvarium, mitt 320l ser för litet ut och utrymmet för ett 720 finns. Sambon är på också  ;)

Har titta på begagnade på blocket till och från. Finns en del som behöver siliconas om som ligger för helt okej priser enligt mig. Hur dyrt/svårt är det att silicona om ett 720l kar? Finns det någon i Västerås trakten som kan göra det lätt vad ni vet om? Eller tycker ni det är mer värt att köpa ett för någon lapp mer och icke behöva silicona om det? 

13
Malawiciklider / Sök efter gröna Malawi.
« skrivet: 07 jan 2013, 22:35 »
Tänkte höra om ni vet om det finns någon Malawi som är riktigt grön? Eller så "nära" grönt man kan komma.

Är nämligen väldigt sugen på att ha en riktigt grön ciklid :) har frågat en vän men han visste inga vad han kunde komma på.

/Kenth

14
Första ciklidakvariet / Ytterfilter 305 funderingar
« skrivet: 06 jan 2013, 20:41 »
Hej!
Nu har man ju precis presenterat sig så dags att ställa lite frågor  :)

Fick med ett ytterfilter till mitt beggade kar jag köpte. Ett fluval 305.
Jag tycker det suger så himla dåligt, exempel; "tog sugdelen/insuget och stoppade det precis intill lite bajs osv på botten men ingenting åkte in"
Ska det verkligen vara så? Jag har ej gjort rent det efter köp pga av att jag ville ha med bakteriekulturen hem.

Hur placerar ni era slangar? Jag har insuget nästan nere på botten för att det ska suga åt sig all skit men gör det inte. Utsuget "där vattnet åker ut" har jag just nu på ytnivå nästan för att få lite fart på vattnet och göra det syrerikt.

Har tänkt köpa ett innefilter också då jag hört att det renar bra och blir bra cikulation på vattnet vid ytan. Vad skulle ni rekomendera?
Mitt kar är på 320 liter ca.

Mvh

15
Medlemspresentationer / Ny ciklid/akvarieist
« skrivet: 06 jan 2013, 17:55 »
Hej allt folk.  :) Då var man registrerad här efter ca 1månads läsande härinne.

Kenth heter jag, 25år bor i Västerås med sambo 1barn + 1bonus.

Haft ett akvarium tidigare då var jag 12-13 år och karet bestod av sköldpaddor.
Hur jag hamna här är faktiskt en liten historia i sig. 

Det började med för ca 1månad sen att sambon sa att jag inte bidrar så mycket med inredningstips  :huh:,  och då tänkte jag nu jävlar ska jag hitta på något. Då slog det mig, ett "stort" fint akvarium.
Började läsa på som bara den här inne och frågade en barndoms kompis till mig som odlar malawi ciklider från höger till vänster om lite hjälp. Enber heter han härinne förresten.

Så i onsdags tog jag tag i saken kl 07.00 och åkte till byggmax och köpte lecablock, sen vidare till ikea och köpte laminat-valnöts bänkskiva, sen jula och köpte deras blästersand.

Sen åkte jag och köpte ett begagnat 320 liter akvarium 125*50*50 med tillhörande ställning (ALU) och tillbehören:
Elite 150w doppvärmare
Liten syreapparat (slang med sten på slutet)
Fluval 305 Ytterfilter
Btn Moduler osv osv.

Jag bestämde mig för malawi ciklider pga av deras hettsiga temprament samt färgerna. "Har nu även fastnat för troffar"  :rolleyes:

Åkte hem med allting och började måla lecablocken och kapa till bänkskivan. Byggde ihop allting väldigt snabbt då jag ville få i ancistrusen snarast. 4 lecablock högt med 3 "stolpar". Valde att bygga på det sättet då jag verkligen gillar lecablocks modellen. Passar Inredningen här hemma. Valnötsbänkskivan blev det för vi har mycket vitt och brunt i inredningen här hemma. Kunde dock bara få med mig en bänkskiva men det ska dit en till bänkskiva mellan lecablocken också som blir förvaring, samt för lite stabilare. Sen tog färgen slut så ska måla på lecablocken ordentligt någon dag framöver.

Det blev ett 13timmars projekt i onsdags.

I fredags tog mig Enber till Aquatropic i Sala och det slutade med 1 ancistrusmal plus 5 st Ps.elongatus Mpanga. Blev endast 5st pga att jag inte hade mer pengar med mig. Hoppas jag skrev rätt artbeteckning nu annars får ni rätta mig ;)
När vi väl var där så fastnade jag direkt för troffar också, älskade att dom var i stim och väldigt färgglada.
På onsdag blir det en resa till aquatropic igen och handla lite mer fiskar.  :)

I övrigt är sambon väldigt nöjd och vill att vi ska ha ett större akvarium redan med massor av fiskar haha  :laugh:

Skulle gärna vilja visa er en bild men hittar ingen knapp med "bifoga bild".

Tack för mig!
Mvh


       
 

Sidor: [1]