Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Fredrik89

Sidor: [1]
1
Skriv under, bort med förbudet mot äppelsnäckorna

http://www.skrivunder.com/appelsnackor

Bort med förbudet mot äppelsnäckor.
Pomacea-snäckor är tropiska snäckor, och släktet består av sex arter. En art har invaderat risodlingar i Spanien, och sedan en tid tillbaka är hela släktet belagt med spridningsförbud. Det tycker vi är fel, speciellt med tanke på att Pomacea-arten (Pomeca diffusa) vi håller i akvarium ej kan äta levande växter då dess radula (skraptunga/tand) är för svag för detta. En art som äter växter skulle vi absolut inte vilja ha i våra akvarium, även om den var tillåten! Pomeca diffusa har man hållit i akvarium länge. Den var en given invånare i många akvarium tack vare dess många olika vackra färger, att den äter alger men inte växter och att det går att kontrollera förökningen enkelt. Nu är den dock belagd med spridningsförbud, så alla års avlande och hårt arbete för att få fram färgvarianterna är påväg att gå till spillo. Senast den 28 februari 2015 ska beslutet om pomacea-förbudet i EU ses över. För att delta i namninsamlingen, fyll i namn, ort, land och mejladress (frivilligt).
Nu kör vi hårt och ser till att vi får tillbaka våra snäckor nästa år!

2
Säljes / Stockholms län Pseudotropheus socolofi
« skrivet: 12 aug 2014, 10:17 »
 Pseudotropheus socolofi säljes 20kr ST ca 15st ca 5 cm. Finns i Tyresö Stockholm.
Mobil: 0728488251.

3
Säljes / Stockholms län Pseudotropheus socolofi
« skrivet: 07 jun 2014, 14:32 »
Hej! Jag har en grupp på ca 40st Pseudotropheus socolofi ca 2-4 cm varianten med svarta fenor. Jag vill ha 10kr st för dem. Jag kan skicka dem om du betalar frakten.

4
Västafrikanska ciklider / Hemichromis lifalili
« skrivet: 07 jan 2013, 16:25 »
Någon som har erfarenheter av Hemichromis lifalili? Har sett dom tillsammans med mbunor funkar det? Några andra mer lämpliga fiskar dom kan dela akvarium med. Hur får man bäst ett lek par? Skaffa en grupp ungfiskar eller tror ni man kan skaffa en hona och hanne som vuxna?


5
Växter och andra fiskar / Stopp för äppelsnäckor inom EU
« skrivet: 15 nov 2012, 15:19 »
Citera
Pomacea-snäckor, som på svenska ofta kallas äppelsnäckor, finns inte naturligt i Europa. Vissa arter är dock vanliga som prydnadsdjur i akvarier. Efter att ha kommit ut i naturen i Spanien och orsakat stor skada i spanska våtmarker har EU fattat ett nödåtgärdsbeslut för att stoppa spridningen av snäckan.
Beslutet innebär att det inte längre är tillåtet att handla med Pomacea-snäckor, byta exemplar med varandra eller hälla ut akvarievatten med snäckor i avlopp eller i miljön. Akvariebranschen bör så snart det är möjligt anpassa verksamheten efter det nya beslutet.
Rätt eller fel själv tycker jag att beslutet endast ska omfatta länder där äppelsnäckan kan tänkas överleva i naturen.
http://www.jordbruksverket.se/amnesomraden/djur/nyheteromdjur/nyheterdjur2012/stoppforappelsnackorinomeu.5.3c1967aa13afeea1eb88000592.html

6
Tanganyikaciklider / Hur många snäckor?
« skrivet: 07 okt 2012, 21:18 »
Hej! Jag undrar hur många snäckor man bör ha till en grupp eller ett par snäcklekare?

Sidor: [1]