Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - m[A]use^

Sidor: [1]
1
Malawiakvarier / 720l malawi.
« skrivet: 08 jul 2007, 15:27 »
720l Svart ram-alu kar.

Teknik:
2 * aquaclear 110 (3700l/st).
4 * Philips TLD 58W/89.

Inredning:
Korallsand 0,5mm.
Akvarieberg.
Bakgrund - Blå film.

Malawi:
Red fin kadangoo 4+2
Cyrtocara moorii 1+2
Pseudotropheus sp. polit 2+2
Melanochromis northern blue 1+2 VF (hanen)
Metraclima Johanni eastern 1+3 (VF1)
Fossochromis rostratus 1+3
Metraclima zebra big blotch masinje 2+1
Protomelas taeniolatus namalenje 1+2
Fuelleborni katale mc 1+2
Snowball L-mal 1


2
Teknik / Behöver råd här!
« skrivet: 06 jul 2007, 14:00 »
Fick elektriker rör av svärfar 32mm elektriker rör. Inte ww rör med tätning i. Böjen är väldigt lång o så är det klister i en av ändarna på allihopa. Om jag nu skulle använda dom här så är dom så långa så jag knappt kan ha något långt rör under. Hur kommer trycket i detta rör påverkas i så fall?

Är det bättre med en riktig 90 graders böj, eller skulle dom här funka lika bra? Jag bifogar en bild så någon kanske förstår vad jag menar.

3
Bor och är uppvuxen i Tibro, en liten ort 2 mil utanför Skövde. Min akvarie hobby har inte varat så värst länge men tror jag har lyckats slå någon form av rekord vad gäller o expandera något som från schrats inte varit så stort. Har aldrig förut fastnat inom akvaristik överhuvudtaget.

Men för ca 1.5 år sedan hösten 2005 skaffade jag o min fru ett 200l kar. Vi hade papegojciklider p.g.a moraliska känslor bytte vi bort dom när vi fick reda på hur det ligger till med dessa fiskar. Vi snubblade i samma veva över något som hette malawiciklider på en zoobutik i Lidköping. Sen rann det över kan man säga. På mindre än två år har vi skaffat oss 45 akvarium. I skrivandets stund håller vi på att starta upp en odlingslokal. En mindre för hobbyns skull, vi vill ha flera arter hemma. Plus att nu ska vi starta upp lite små projekt till hösten utöver lokalen som inte riktigt är klar ännu. Frugan kommer att starta ett SA kar på 375l o jag själv ett troffekar (375l).

Vi har även börjat jobba på en hemsida för alla som gillar ciklider. Mest inriktad på malawiciklider. Siten heter www.malawifreaks.se, den ligger inte uppe än då vi inte har något material än att lägga upp på sidan. Däremot har jag o tingeling startat upp ett forum för er som vill lära känna oss bättre. Vet att det finns många forum att tillgå på nätet o ciklid.se o ciklider.se är dom 2 ultimata! Tanken med vårt forum är inte att hålla den nivå som dessa 2 utan ett lite mindre mer personligt. Välkommna o titta runt! :) www.malawifreaks.se/forum.

Hur som helst, malawiciklider har kommit för att stanna! Ciklider överhuvudtaget! Det är en riktig livspassion, det gör inte saken sämre att både jag o frugan tycker om hobbyn båda två. Det blir lätt att man övertriggar varandra mellan varven o får hybris ideer som ännu fler kar i lägenheten. Kan vara en nackdel för man ska ju hinna ha ett liv vid sidan också.

Andra intressen: Lirade cs på hög nivå förut... struken hobby då malawi tar upp mkt tid. Datorer, överlag. Photoshop tycker jag är kul att sitta o jobba i. Fotografera är en relativt ny hobby vi börjat med o det är nog mkt p.g.a snygga ciklider som är värda att memoreras på bild!

M.v.h Daniel Forsdal a.k.a m[A]use^

4
Tanganyikaciklider / Inväntar en troffe grupp till hösten! :)
« skrivet: 28 jun 2007, 08:08 »
Tänkte höra lite...

I höst kommer en troffe grupp anlända till ett av våra 375l i lägenheten. Jag har bokat 30st yngel. Har räknat på cirka 15l per fisk alltså 25 men räknar ev. med att det kanske blir några som stryker med... Det har man ju hört att det är inte direkt en omöjlighet när vi pratar troffar.

Inredning blir vit korallsand med 2st större hålstenar i var sin ända av karet.

Pumpar blir antingen 1 lr 2st eiheim kraftpaket plus 1 aquaclear med mkt filtermatta. Funderar på cirkulationen där. Kommer att landa på 1200 (kraftpaket) x2 plus aquaclear 1500l. Det blir 3900l/t det är 10ggr karets volym i cirkulation. Nä det låter alldeles för mkt nu när ja räknar på det!!! Blir nog bra med en aquaclear plus en eiheim. 7ggr karets volym!

Ph höjare vet ja inte om jag ska köra med, ligger på 7 i ph. Några invändningar kring mina tankar? Kommer detta funka tror ni?


5
Teknikdiskussioner / Canon 30D lr 400D?
« skrivet: 13 maj 2007, 07:17 »
Har som sagt sålt av vår canon EOS350D som vi för övrigt var mkt nöjda med. Vill nu investera i en nyare modell.

Funderar på antingen en 400D lr en 30D. Det lutar åt en 400D då den känns mer utvecklad än 30D. Högre upplösning, automatisk damm bortagning, fler focus punkter allt detta har ligger den steget på före 30D. Ändå när jag frågar experter rekommenderar dom 30D? Men varför undrar jag då?

Har slängt iväg denna fråga till canon support för å se vad dom säger rent tekniskt. Men tänkte höra här ifall det är någon här som är insatt i ämnet! Tror inte en canon 400D med lite extra utrustning som bra objectiv,stativ o d.v.s blixtar skulle vara sämre än en 30D? Tycker det är synd att 30D inte kommit upp i upplösning heller. Ligger på 8mp men ska inte vara märkbar skillnad mot 400D 10mp. Känns rörigt o har svårt att bestämma mig!

m.v.h Daniel Forsdal

Sidor: [1]