Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - KG

Sidor: [1]
1
Malawiciklider / Röd Zebra har fått bruna prickar
« skrivet: 24 nov 2007, 00:54 »
Kom hem idag efter 3 veckors bortvaro, har haft fiskskötare under.
En röd zebra hona är full med bruna prickar. Vad kan  ha orsakat det ?
För tre veckor sedan var hon normal.
 Hur får man bort det? Hon verkar inte må dåligt men det ser inte snyggt ut.

2
Foder - sjukdomar - akvarievatten / GH-värde
« skrivet: 18 aug 2007, 17:40 »
Jag har startat upp en ny burk som varit igång en vecka utan fisk.
Alla värden är bra men GH är uppe på en maxnivå som som på indikeringsskalan pryds med tre utropstecken.
Varför är det så högt?
Är det farligt med för högt GH?
Vad gör man för att få ner det?

3
Akvariet och inredning / Ok med bara filtermatta i ytterfilter?
« skrivet: 09 jul 2007, 10:56 »
Jag funderar på att plocka ut alla filterkassetter med sten och makaroner ur mitt fluval 404 och pressa ner enbart grovporig filtermatta. Filtermatta ska ju vara så himla bra sägs det överallt, och sten och makaroner stoppar ju inte någon skit alls, den blåser bara igenom.
Bra ide att göra så?

4
Är det ok att separera ynglen från honan efter några dagar?
Jag har tre honor som fått yngel samtidigt och de går i yngelburkar på 60-85L
Om jag slår ihopa alla ynglena i ett mindre akvarie är det lättare att mata dem effektivt. Nu sprids artemian ut över hela akvariet och det mesta hamnar förmodligen i filtret. Det gäller en golden en röd zebra och en maingano. Vad har ni för funderingar kring detta?

5
Malawiciklider / Långtugg
« skrivet: 16 maj 2007, 07:53 »
Jag har problem med min Golden som inte vill släppa ut ynglena. Efter tre veckor och tre dagar klämde jag ut 8 st ur henne, men hon ser ut att ha fler och äter fortfarande inte. Nu har det gått tre veckor och fem dagar, samma sak, hon börjar likna ett skelett och jag är rädd att hon kommer att avlida snart. Jag har provat att få ut fler yngel men lyckas inte,vill inte klämma för hårt. Det är hennes första kull. Vad ska jag göra? Råd mottages tacksamt.

6
Växter och andra fiskar / Någon här kunnig på L-Malar?
« skrivet: 14 maj 2007, 05:44 »
Jag har funderingar på att försöka få L-malar till lek. (Ja,jag vet hur svårt det är, men vill ändå prova). Jag har läst på lite och har en del ideer. Jag har inte bestämt mej för vilken mal än,men det lutar åt L200, 128 också intressant,men inte så härdig (trots att de förmodligen är samma art). 
Jag tänkte också börja med försöket i ett Malawikar, tänkte sätta extrablås nere vid botten. Ph är ju egentligen lite för högt men inte jättemycket. Går inte detta får jag skaffa dem en egen balja.
 
En person jag pratat med som odlat olika malsorter bla L128, säger att man ska inte ha dem i ett malawikar överhuvudtaget, de överlever inte. Men jag tycker jag ser L-malar i malawikar för jämnan och tycker det låter konstigt. Jag kan förstå om de inte vill föröka sej,men att de inte skulle klara vattenförhållanden,samt bli utkonkurrerade av malawis, det kan jag inte förstå.
Någon som har erfarenhet av malavel? L200?  Någon som besitter intressanta kuskaper,tips mm.?

7
Akvariet och inredning / Ljusstyrka
« skrivet: 07 maj 2007, 01:37 »
Tyckte att detta behövde en egen tråd.
Jag har funderat på om man har för starkt ljus i akvarierna. Många arter lever ju ner på 20-40 m djup och i en sjö kan det inte vara mycket ljus så långt ner.
Jag tror att fiskarna upplever det som stressande att ha ett par starka lysrör bara några decimeter ovanför sej. Mina fiskar verkar i alla fall lugnare och mer harmoniska när de bara får dagsljus eller om jag bara har tänt i taket i rummet.
Jag undrar om det kan vara så att de hellre leker när inte lysrören är på, eftersom de känner sej tryggare då.
Det hade varit intressant att höra vad ni som hållit på med detta ett tag har för synpunkter på detta. Är jag ute och cyklar?

8
Malawiciklider / Akut kris i baljan
« skrivet: 05 maj 2007, 13:20 »
Idag när jag vaknat och tänt i ljuset i baljan så är det första jag ser mina två Moori hanar som ligger på magen på botten och flämtar, nästa jag ser är att resten står uppe och kippar över vattenytan. "Vad i helvete?" Nitrit? Inget syre?
Tog genast ett stickprov- alla fem värdena perfekta.
I går kväll installerade jag ett nytt eheim ytterfilter, bytte vatten, och hällde i två saker jag fått som prov av min akvarie affär. Sera Aquatan water conditioner och ett växtgödningsmedel från sera som heter flora. Det måste vara det senare som orsakat problemen. Det var idiotiskt att hälla i det men eftersom det var gratis och man tillverkar väl inte produkter som kan skada fisken. Men jag ser ingen annan orsak till problemen.
Så jag gjorde ett nytt vattenbyte på 25% och nu har de slutat kippa uppe vis ytan men Moorierna ligger kvar på botten, dock flåsar de mindre.
Jag är också orolig för min havande röd zebra som hyperventilerat med öppen mun, har hon förlorat ungarna? Det går väl inte att hyperventilera och behålla ungarna?
Jag får avvakta utvecklingen. Hoppas Micke sitter framför dator4n nu och kommer med ett bra råd. Du skulle ha en sorts nödknapp på hemsidan, kopplat till en personsökare och larm. När någon har akuta problem så börjar det blinka röda lampor överallt i ditt hus och sirenerna går i gång. Då släpper du allt du håller på med och rusar till datorn. Bra ide? Eller hur.

9
Malawiciklider / Två tuggande honor i samma kar?
« skrivet: 04 maj 2007, 21:51 »
Har precis satt en golden som tuggat i två veckor i ett 54l kar.
När jag ändå håller på och stökar i akvariet kan jag plocka upp en röd zebra som tuggat i 3-4 dagar och sätta henne med golden?
Kan man överhuvudtaget plocka upp en hona som bara tuggat i 3-4 dagar?
Undrar nybörjare.

10
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Bikarbonat
« skrivet: 03 maj 2007, 17:41 »
Någon som kan redogöra för hur man använder detta?
Dosering? Effekter,endast ph-höjande? Vanligt bikarbonat?

11
Foder - sjukdomar - akvarievatten / Havssalt?
« skrivet: 03 maj 2007, 17:39 »
Har läst en del om att man ska tillsätta salt i vattnet även om man inte har några problem/sjukdommar. Rekommendationen lyder 0.2% salt som tillsätts samband med vattenbyte, detta ska ge piggare fiskar pga. osmos-effekten.
0.2% låter otroligt mycket, det är ett halvt kilo till ett 250l, jag ställer mej frågande till detta. Går det bra med vanligt jodfritt salt inköpt i vanlig mataffär?
Någon som kan reda ut detta och gärna utveckla ämnet.

12
Jag har ett 125l (1m långt) som det går tre Synodontis Petricola och fyra pitbullmalar i, inget annat. Frågan är: Vågar jag stoppa ner mina kommande Golden och röd zebra yngel tillsammans med dessa? Pitbullarna kör ju bara runt på botten så det måste gå bra. Synodontis Petricola är en väldigt skygg och timid individ, men vad gör den på natten? Knaprar yngel? Vilken är minimistorlek på  ynglena för att släppas i?
Tack på förhand för alla intelligenta svar jag kommer att få.
Krister

Sidor: [1]