Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Visa inlägg - Jeanette_9

Sidor: [1]
1
Ett av mina akvarier (Malawi) står hos mina föräldrar som nu är bortresta och jag har varit där och skött om dem regelbundet. I söndags kom min syster dit och skulle bo där en vecka och hon skulle då mata fiskarna och jag behövde inte åka dit under den tiden.

I onsdags ringer hon och säger att mitt akvarium är konstigt, det lyser inte. Nu visar det sig att hon dragit ut elkontakten till hela mitt akvarium i söndagskväll (för hon skulle ladda mobilen och inte hittade något annat uttag och inte fattade att det var akvariet hon drog ur) så det har stått utan värme, ljus och filtrering i 3 dygn!  :angry:

När jag kom dit i onsdags så var en fisk död och det luktade ruttet i hela akvariet, jag bytte 50% av vattnet hällde i vattenberedningsmedel (som binder klor), filterbakterier och salt/bikarbonat.

Idag var jag där igen och såg direkt att fiskarna såg hängiga ut och en död fisk flöt omkring. Den var kanske död redan i onsdags men jag inte såg den, mycket sten i akvariet. Nu kan det ha varit syrebrist då jag satte utloppet från pumpen under vattnet i stället för över när jag bytte vatten i onsdags. Idag bytte jag 1/3 av vattnet och tillsatte lite mer salt. De fiskar som dött är två fullvuxna rödzebra hanar och de 5 zebrahanar som är kvar verkar nu bråka mer än tidigare samt att 2 av dem har skador (lite rödflammiga, enstaka fjäll borta) på sidorna på kroppen, antingen pga slagsmål eller att de skrapat sig på stenarna i akvariet.

Just nu oroar jag mig för de som är skadade, förutsättningarna att läka och stå emot sjukdomar lär ju inte vara dom bästa just nu.
Vad kan jag göra för att hjälpa fiskarna återhämta sig? Mediciner,salt, vattenkvalitet?

2
Akvariet och inredning / Möbelakvarium - vilket?
« skrivet: 04 feb 2010, 12:05 »
Jag tänkte väcka liv i mitt akvarieintresse igen genom att ta hem mitt 250 l som jag har hos mina föräldrar. Men efter att ha kollat runt här på alla fina akvarium så väcktes tanken om att skaffa ett nytt akvarium istället. Måste ändå köpa ny bänk till 250 l och den bänk från Akvastabil som jag tänkt mig kostar ju flera tusen. Nu hoppas jag få tag på ett begagnat möbelakvarium på 350-450 liter istället. Och därmed även kunna utöka fiskbeståndet med några fler malawi varianter.

Men jag skulle vilja ha lite input om de olika fabrikaten för- och nackdelar?
Juwel har sin "filterhörna" är detta bra eller dåligt? Går den att ta bort?
Rak eller välvd frontruta?
Är det risk att ramperna inte har plats för tillräckligt med lysrör, går det att bygga in fler lysrör?3
Akvariet och inredning / BTN Slimline
« skrivet: 31 jan 2010, 15:11 »
Har hört att BTN slimline ska ha kommit i en ny färg Basalt/Gnejs men jag lyckas inte hitta någon bild på den. Är det någon som kan hjälpa mig med en bild och ev var jag kan köpa den? Har kollat med Akvarielagret men de var inte till någon hjälp. Kan ni rekommendera någon annan välsorterad butik i Stockholm/Uppsala?


4
Akvariet och inredning / Malawibiotop
« skrivet: 19 jan 2010, 18:38 »
Jag skulle vilja ha tips på inredning till en Malawi biotop. Har röd zebra som kommer kompletteras med någon mer art.

Idag har jag lavasten och ljust grus som är 3 mm.
Är det ljus sand/grus som gäller? Är sand (typ bläster) att föredra framför mitt grus?

Vilken typ av stenar kan man använda för att det ska bli så naturtroget som möjligt? Har sett att många använder lite ljusare stenar men hur är det med skiffer förekommer det i Malawisjön? Det skulle ju vara suveränt att bygga grottor av.

När det gäller bakgrund har jag kikat lite på BTN Slimline, har hört rykten om att den kommit i en ny färg (förutom vit och röd) är det någon som vet något om detta?
Vilken tycker ni passar bäst av den vita och röda?

Jag har ett helglasakvarium (250 L) som hittills stått på en frigolitskiva men i och med att jag skaffar ny bänk skulle jag vilja slippa frigoliten. Har sett någon typ av gummiduk som verkar vara till för att ha under akvariet stämmer det? Räcker det att ha denna duk istället för frigoliten. (har frigolit i akvariet också)

Hoppas ni kan hjälpa mig med dessa funderingar.

5
Malawiciklider / Kompis till röd zebra?
« skrivet: 19 jan 2010, 18:17 »
Jag har tänkt väcka mitt akvarieintresse igen genom att ta hem mitt akvarium (250 L) som jag i och med en flytt dumpade hos mina föräldrar för ett antal år sedan.

I akvariet idag finns ca 10 vuxna röd zebra och ett antal små yngel av dessa. Jag skulle vilja komplettera fiskbeståndet med någon trevlig fisk som inte blir allt för stor och som inte är så aggressiv och den ska helst vara blå... 
Har ni några förslag på art och antal samt fördelning hanar/honor.
Tanken är att det ska vara ett biotop akvarium så det är att föredra att fisken finns på samma plats som zebran.


Sidor: [1]