Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - TonyTiger_83

Sidor: [1] 2 3 ... 6
1
Har du sand/grus i akvariet skulle man kunna lägga en frigolitskiva i botten.

2
Akvariet och inredning / SV: Juwel Armatur fungerar ej?
« skrivet: 27 jun 2016, 13:14 »
Okej då förstår jag :) Det är inte lätt att fota så det blir det rätta ljuset tänkte jag inte på :D

3
Akvariet och inredning / SV: Juwel Armatur fungerar ej?
« skrivet: 22 jun 2016, 13:10 »
Ola,

Vilken typ av belysning har du?
Jag funderar på att köra ett akvarium med cool daylight och eventuellt det andra cool daylight och ett  med daylight. Har du några bilder på ditt akvarium med dessa lampor i så jag vet hur de ser ut?

Mvh
Tony

4
Akvariet och inredning / SV: Juwel Armatur fungerar ej?
« skrivet: 20 maj 2016, 07:29 »
Tack för tips det ska jag absolut testa. Har inget att förlora på detta :)

5
Akvariet och inredning / SV: Juwel Armatur fungerar ej?
« skrivet: 07 maj 2016, 14:31 »
har testat att byta båda lysrören utan något bra resultat. Jag såg att en ny kostar mellan 1100-1500 beroende vart man köper så får väl kosta på mig ett par sånna. Såg att led fortfarande kostar en slant.

6
Akvariet och inredning / SV: Juwel Armatur fungerar ej?
« skrivet: 06 maj 2016, 22:39 »
Hehe ja det har min första tanke med. Men isåfall har juwel vart så smarta att de har byggt in den i armaturen för den syns inte :huh: och tror inte den går att få isär utan att utföra våld på den.
......

EDIT


Googla lite och det sitter tydligen HF-don i dom och vad det nu betyder mer än att man bör skaffa en ny armatur. Orkar jag inte forska i.
Har ingen lust att köpa nytt när det ändå kanske är dags att byta till led.
Någon som har tips på bra och billiga? Har ingen lust att bygga något nu då mc och bilsäsongen trar igång nu  ;D
Har tänkt försöka mig på lite växter igen  :eek:
Funkar nog bra till mitt frontosa kar men osäker mbuna Karen..
Mbuna o växter kanske är svårt?

 


7
Akvariet och inredning / Juwel Armatur fungerar ej?
« skrivet: 06 maj 2016, 14:33 »
Hej

Jag har 3st juwel vision 260. 2 st armaturer gick sönder under samma vecka. Har provat att byta lysrör och ibland blinkar lysrören till på ena karet. Men är helt dött på andra.

Någon som vet vad det kan vara för fel och kan man laga detta på något sett?

Om inte funderar jag på att sätta ledbelysning istället. Har sett att det finns ledbelysningsrör med separat strömtillförsel på ebay. Är detta något att ha?

Mvh
Tony


8
Teknik / Tetratec ytterfiler suger in luft?
« skrivet: 27 maj 2014, 01:20 »
Tjena har de senaste dagarna fått ett problem med mitt ena tetratec ytterfilter. Den tar in luft någonstans. den suger inte in någon luft vad jag kan se på "sugslangen" som går ner till filtret men ut kommer det luft. Vilket resulterar i störande ljud. Har provat att "skaka ur" all luft men det kommer in mer efter ganska så direkt efter knappa minuten..

Någon som kan veta vad det kan vara för fel? Filtret är ca 3-4 år gammalt.

9
Malawiciklider / SV: Gibbiceps i Malawi yngelkar
« skrivet: 05 jan 2014, 23:38 »
Tack så mycket för ditt snabba svar!
Har suttit o tittat på vad han gör men så fort jag närmar mig så gömmer han sig.
O när han kommer fram så betedde han sig inte som vanligt.
Han trodde nog att han vart bjuden på ett en buffé men ser inte ut som att han fick någon.

Nu är han i ett annat akvarium o simmar med större mbunas.
10
Malawiciklider / Gibbiceps i Malawi yngelkar
« skrivet: 05 jan 2014, 22:20 »
Har en gibbiceps på ca 12 cm i ett yngel kar. Stoppa in ynglerna i karet idag ynglerna är mellan 1-2 cm stora. Nu när akvariet är släckt så simmar malen onormalt mycket vet inte om han jagar ynglerna eller inte.. Bör jag vara orolig funderar på om jah ska lägga malen i ett annat kar. Vad tror ni?


11
Teknik / SV: Hjälp med ytterfilter
« skrivet: 19 dec 2013, 16:59 »
Vill tilläga att det var fluval 305 och inte 306. Så konstruktionen har säkert blivit bättre på den nya modellen :)

12
Teknik / SV: Nytt läckande fluval 305, otroligt missnöjd
« skrivet: 19 dec 2013, 16:57 »
Vill bara säga så här efter att ha haft tetratec 1200 filtrerna under ett par års tid nu så har jag inte stött på några större problem har vart tvungen att byta o-ring efter ca 1.5-2 år. Har 3 st sådana filter o det älsta är väll ca 3 år o sen de andra 2 ca 2 år.

13
Teknik / SV: Hjälp med ytterfilter
« skrivet: 19 dec 2013, 07:45 »
Jag har 3 st juwel vision 260. Efter att haft problem med juwels orginalfilter eller snarare pumpen/proppelern som klibbar igen. Så har jag kompletterat alla 3 karen med ett varsit tetratec 1200 och nu gör jag rent filtrena 1 gång per år inklusive orginalfiltret som jag gjorde rent en gång i månaden innan. Så skaffa ett ytterfilter det rekommenderar jag start. Jag är nöjd med tetratecs filter har fungerat utmärkt för mig och mina fiskar.

Kan även nämna att jag ville testa ett nytt ytterfilter så tänkte fluval ska ju vara bra. Så jag köpte mig ett fluval 306 som jag vart rekommenderad i butik kom hem koppla ihop allt o det läckte som ett soll så ringde tillbaka till affären och frågade om de inte kunde ordna ett tetratec åt mig vilket de kunde. Tetratec har ventiler på slangarna så man kan stänga och det underlättar vid rengörningen av filtrena. Även pumpen som man pumpar in vatten i filtret innan man startar den fungerar mycket mycket bättre på tetratec än på fluval 306. Detta var för ca 2 år sen och fluval kasnke har uppdaterat sina modeller men detta är min erfarenhet iaf.

Annars eheim i all ära dock har jag ingen erfarenhet av deras ytterfilter.

Jag personligen tycker att du skall skaffa ett extra ytterfilter och behålla orginalfiltret ifall ena filtret/pumpen ger upp så har du fortfarande en som fungerar om man inte har maximal otur eller strömavbrott.
Förrut när jag endast körde på orginalfiltret så hände en insident och nästan alla fiskar dog när jag var bortrest. Visade sig att juwel pumpen hade gott sönder. förlorade fiskar för ca 4000 nu är kasnke inte pengarna allt men man hade ju fäst sig vid sina fiskar så det va ju det tråkigaste :( Köpte nya men va ju ändå inte samma sak.
Helgradera med en extra filter sedan jag skaffade ytterfilter till mina kar har jag aldrig haft problem med orginalfiltrena.

14
Malawiciklider / SV: Lek på chinuni!!!
« skrivet: 05 aug 2011, 09:47 »
Jahaa vad tråkigt :( en massa yngel har gått bort för mig med. Dock har jag dålig koll på vilka det är dom har gått bort.
Har 3 yngel akvarium igång och nästan alla lekte inom 2-3 månader.
Dock har jag flest röd hongi säkert en 50 st om inte mer. :)

15
Växter och andra fiskar / SV: Diskusfunderingar
« skrivet: 29 jul 2011, 14:41 »
Ett tips är att kolla med dem på Diskusforum.se dom är duktig och hjälper dig säkert. Jag har precis gjort mig av med mina diskusar. Då jag behöver ha karet till mina malawisar :)

Sidor: [1] 2 3 ... 6