Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - Erikdapro

Sidor: [1] 2 3 ... 23
1
Malawiakvarier / SV: Långsmalt 400L Malawi burk med LED ljus
« skrivet: 25 apr 2013, 11:11 »
Väldigt snyggt, särskilt nattbelysningen :)

2
Malawiakvarier / SV: DIVERSA DAG OCH NATT
« skrivet: 25 apr 2013, 11:08 »
Imponerande med alla yngel o föräldra bilder :D

3
Tanganyikaakvarier / SV: 540 liter rovtanganyika *projekt*
« skrivet: 24 apr 2013, 18:13 »
Snyggt :)

4
Medlemspresentationer / SV: Höpp!
« skrivet: 24 apr 2013, 18:12 »
Välkommen :)

6
Jag är långt ifrån isatt i sjukdomar o ja e inget proffs på fiskarna heller för den delen men jag håller med om att det könns dumt o slänga en fisk som är pigg och äter bra. Finns det inte möjlighet att ha den kvar i "karantänskaret" och se vad som händer?

7
Malawiakvarier / SV: 375 liter malawi
« skrivet: 06 mar 2013, 21:34 »
Snyggt :)

8
Teknik / SV: Svetsa ställning
« skrivet: 28 feb 2013, 19:50 »
Men de såg ju bra mycket bättre ut än lecablock, samtidigt som de inte tar lika mycket plats som en träställning (av hemmabyggena då) :) tror ja kör på ställbara fötter och sedan mellanlägg eller vad man ska kalla det som Pierre föreslog!

9
Teknik / SV: Svetsa ställning
« skrivet: 28 feb 2013, 17:12 »
Ja de såg ju bra ut, hur breda är de? :)

10
Teknik / SV: Svetsa ställning
« skrivet: 28 feb 2013, 15:49 »
Att göra så du kan få in fler akvarium tycker jag låter sunt ;)

Svetta inte runt om, det blir bara svårare att få det bra och det kommer att slå sig mycket mer. Svetsa alltså INTE där akvariet ska stå och på motsatta sida undertill utan svetsa bara de andra två sidorna. Där kommer du lätt åt att slipa till fogarna dessutom. Jag tror inte att du kommer ha några problem med att du får in vattnet i springorna, hur ska du rostskydda? Ska du måla så räcker färgen för att täppa till den lilla springan men jag tror som sagt inte att du kommer ha några som helst problem om du lämnar det som det är. Är du nojig så kan du alltid täta till med något annat, det syns ju inte när akvarierna står där så du kan ju kleta dit silikon eller tejp.

Annars är det inga konstigheter, gör som vanligt. Punkta upp allt först, mät noggrant. Kolla inte bara att alla "hyllplan" sitter 90 grader mot benen utan kryssmät också innan du börjar helsvetsa.

Det är i och för sig inte en så lång ställning men varför inte göra ställbara fötter när du ändå håller på? Svetsa dit en 4-6mm plåtbit med gänga i mitten så kan du använda vanliga skruv som ställbara fötter. Har ni svarv så varför inte göra några fötter också? ;) Något bör du ha under skruven i alla fall om du är rädd om golvet.

*Edit: Nu hann visst repen1 före men jag tycker fortfarande att det är onödigt att svetsa runt om Blir bara mer arbete, dels för att du behöver slipa mer men framför allt för att svetsen drar mycket mer om du svetsar där det är 90 grader mellan rören än där det är 180 grader.

Nee men jag hänger med de bör ju hålla med bara två sidor. Kan vara värt att nämna att jag pinnsvetsar.
Tanken är att måla den.
Det med ställbara fötter var ingen dum idè! Vi har en cnc utbildning i samma lokal så de borde gå o lösa:) Jo jag funderar på om det räcker med fyra 100x10 bitar som är 3 tjocka eller om man bör ha större. Det är en helt ny lägenhet så ja känner lite press att inte förstöra golvet!
Vi har hållit på i 4 månader så man börjar komma in i det och nu ska vi ha ett litet projekt vart man ska hitta allt själv men läroboken säger absolut inget förutom att vatten gör så att det rostar, liksom tack för hjälpen! Så ja tänkte att ja vänder mig hit :D
 

11
Teknik / SV: Svetsa ställning
« skrivet: 28 feb 2013, 15:26 »
Du svetsar runt om, antingen kan du "bränna"in svetsen o slipa så det inte blir någon råg just där karet ska stå, eller så kan du ha träplatta på ställningen som är utslipad för rågen. Mille
Så enkelt va de, kör på slipning!

12
Teknik / SV: Svetsa ställning
« skrivet: 28 feb 2013, 15:06 »
Jag har en svetsad ställning till ett 450l med profilrör, hammarlack, kapade ut lite bredare fötter än just profilrörets dimension, tror jag har 40x40 rör.  Vill ha lite bredare bara för att det blir snyggare än några tunna 25x25. Sista och viktigt är att det ska vara i våg
Golvet är helt i våg så då hänger de på mig då ^^ hur är din löst med vad karet ligger på?

13
Teknik / SV: Svetsa ställning
« skrivet: 28 feb 2013, 15:05 »
Den enda som jag vet har svetsat ställningar är Tour på www.akvarierum.se..
Hälsn Johan
Ok får kika där då :)

14
Teknik / SV: Svetsa ställning
« skrivet: 28 feb 2013, 15:04 »
Vad exakt är det du funderar på?
Mest hur jag på bästa sätt ska få det att sitta. Tanken är att den ska byggas så att det går att sätta dit yttligare 2 likadana kar (60x30x30) alltså hur jag ska sätta själva svetsen och var. För om man sätter hela vägen runt så kommer rågen vart akvariet ska sitta och gör man inte det kommer det en spalt vart vatten kan komma in.

15
Teknik / Svetsa ställning
« skrivet: 27 feb 2013, 21:47 »
Hejsan!
Jag håller på o utbildar mig te svetsare o har fått tillåtelse o bygga en ställning te yngelkaret där. Är det nån som har svetsade ställningar eller gjort det själv innan? är i alla fall ute efter tips och förslag.
Det är ingen fara med hållbarhet eftersom det rostbrhandlas, är till ett 54 liters kar och jag använder liknande tjocklek(lite mindre tjocklek kanske ska få hem att me) och metod som tex volvo har på sina dumprar. Ritning kommer.

Sidor: [1] 2 3 ... 23