Ciklider.se

Sammanfattning

Micke Administratör

  • http://www.ciklider.se
Utloggad Utloggad
Antal inlägg:
8183 (1.451 per dag)
Personlig text:
Michael Persson
Kön:
Man
Ålder:
52
Stad/land:
Höganäs
Presentation:
Jag heter Michael Persson och bor i Höganäs i nordvästra Skåne. Jag är född 1969 och har sysslat med ciklider sedan 10-års åldern, akvarier har alltid funnits i mitt hem. Andra intressen är foto och friluftsliv.

Som de flesta andra började jag med ett sällskapsakvarium med fiskar som till exempel guppys, tetror, svärdbärare och botior. Det dröjde inte länge förrän jag började intressera mig för ciklider, de första cikliderna jag skaffade var palettciklider. Ganska snart skaffade jag även Julidochromis ornatus som var min första tanganyikaciklid.
Ända sedan dess har jag haft ciklider från Tanganyika- och Malawisjön. Under många år odlade jag olika Julidochromis-arter och snäckskalslekare i mina föräldrars källare innan akvarierna flyttades hem till bostaden, där det odlades framförallt malawiciklider. Huvudinriktningen på ciklidintresset har varierat genom åren men det har alltid varit afrikanska ciklider. Numera odlar jag bara för husbehov och har begränsat hobbyn till ett tiotal akvarier.

Hösten 2000 gjorde jag tillsammans med min fru Carolina drömresan till Afrika där vi bland annat besökte Malawisjön och den kända ciklidexportören Stuart Grant. Vi gjorde då också en tur till Cape Maclear och Maleriöarna med Stuarts båt Lady Louise där vi snorklade och tittade på ciklider.

Åren 2003-2007 satt jag i styrelsen för Nordiska Ciklidsällskapet som redaktör för medlemstidningen Ciklidbladet.
Yrke:
GIS-samordnare
Övriga intressen:
Naturfoto, friluftsliv, löpträning, öl och ölbryggning.
Registreringsdatum:
08 maj 2006, 13:52
Lokal tid:
18 okt 2021, 06:17
Språk:
Swedish
Senast aktiv:
18 maj 2021, 16:26
Signatur:
Mvh Micke

www.ciklider.se - www.riftlakes.com
Afrikanska Ciklider: Malawi - Tanganyika - Viktoria - Västafrika

www.kullafotografen.se
Blogg - fotogalleri