Ciklider.se

Visa inlägg

Denna sektion låter dig visa alla inlägg som denna medlem har skrivit. Observera att du bara kan se inlägg i områden som du har tillgång till.


Meddelanden - mattsson

Sidor: [1] 2 3 4
1
Bilddiskussioner / SV: inte akvarie relaterade bilder
« skrivet: 18 jan 2010, 20:35 »
fin bild extreme! fick du byta position ofta eller var den snäll och satt kvar på samma ställe? ;)

2
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 08 jan 2010, 20:01 »
Häftig fisk, ser ut som en exotisk gädda

Yes har alltid vela ha en exotisk gädda och såg den här i tanganyika boken ;) Den jagar på nästan exakt samma sätt som en svensk gädda!

3
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 05 jan 2010, 21:33 »
L.Kendalli, nya Drottningen hemma hos mig. Det är en sur dam det här!

och dagens fiskinköp, haffade kent (nols ciklidhobby) idag i lokalen då han kommit hem med en till kendalli till mig plus compressiceps "red fin" VF från importören ;)


4
Akvariet och inredning / SV: Vad har ni för akvarium & fiskar
« skrivet: 04 jan 2010, 19:25 »
* 540 L
*100 L
*54 liter platy,neontetra, guppy (till rovtanganyikan)


Lepidiolamprologus Kendalli
Metriaclima pyrsonotus "Red top nakantenga"
Maingano

så ser det ut hemma hos mig!


5
Tanganyikaciklider / SV: Lepidiolamprologus Kendalli
« skrivet: 30 dec 2009, 20:45 »
ja ja får se hur det går ;) ska snacka med kentan om att (om det nu går) få tag i ett gäng så det blir ett par. Förövrigt så matade ja hon kendallin med en guppy förut, hade flyttat lite precis på täckglaset i framkant på karet, och när hon kapade guppyn skvätte det upp vatten i ansiktet på mig hehe ;) ganska kvick attack!
Just nu har hon sällskap av två st copadichromis, när det vankas mat skrämmer hon bort dem till andra sidan karet hehe, lite tjurig!

6
Tanganyikaciklider / SV: Lepidiolamprologus Kendalli
« skrivet: 29 dec 2009, 13:21 »
Efter att ha varit inne på cichlid-forum och sökt lite så verkar det som att kendalli, när dom inte leker. Är en ganska "mild" invånare som bara dräper det som får plats i munnen på den.
Men som några beskrev på det forumet, du har inte upplevt "ren massaker" förrän du har ett lekpar. Alla andra fiskar drivs bokstavligen ut ur akvariet tydligen, om dem inte lyckas gömma sig väldigt bra! VF var tydligen värre än odlade.
Sen var det folk som undrade hur man såg könsskillnad då skrev man "om du har ett par...den som dör, det är honan!" hehe fina tips asså

så jag funderar på att skaffa typ 5-6 st så det bildas ett stabilt par, hade ju vart kul med lek. Just nu går det bara en massa malawi i 540n som ska bort, så efter nyår blir det tanganyika fiske köp på g! Blir nog definitivt compressiceps, vet inte hur d blir med frisimmare om jag nu lyckas få lek, dem skulle tydligen bara bli dyra fiskpinnar :/
Mata du dina med levande föda någon gång lr? / tobbe

7
Tanganyikaciklider / SV: Lepidiolamprologus Kendalli
« skrivet: 28 dec 2009, 18:22 »
Världen e allt bra liten ibland! Om det nu är din gamla hona, den är runt 10 cm kanske. Simmar just nu hemma hos mig i ett 150 liters i väntan på att flytta in i ett 540, har fått någon guppy i dagarna nu att knapra på med ;)

Jo det var precis det jag o kent diskutera, för jag var helt hundra på att det var en kendalli och kent sa att det var en nkambae, och att en vanlig dödlig inte ser skillnad på dem. När vi sedan kollade i boken så var "nkambae" handelsnamnet på Kendalli.

Hade du dämpad belysning till dem? Hon kanske blir mindre skygg med en partner och mer sällskap. Jo mkt gömställen blir det allt, har hela botten full med stenar med alger på. Har funderat en del på ev sällskap också och det är ju bra om compressiceps inte anses som mat, hade vart ett bra sällskap till en början!

mvh / tobbe

8
Tanganyikaciklider / Lepidiolamprologus Kendalli
« skrivet: 27 dec 2009, 18:18 »
Har vart sugen på tanganyika nu ett bra tag och tänkt kliva ur "malawi-träsket"
men har inte riktigt kommit på vad jag velat ha, antingen "featherfins" eller typ n.buescheri, troffar m.m.

MEN! så satt jag o bläddrade i tanganyika boken och upptäckte att det faktiskt finns roliga rovfiskar i tangayika som t o m ser ut som små tropiska gäddor.
Blev ju inte lite förvånad när jag blev in hos kent i nol häromdagen och upptäckte en L.Kendalli hona i ett kar med buescheri bland annat. Så i början på Januari ska kentan fixa fram en hane till mig oxå. Han kände inte till någon som pysslade med dessa fiskar.

Någon härinne med lite tips som har haft/har dessa?

mvh tobbe9
Malawiciklider / SV: Bild på dräktig hona?
« skrivet: 09 nov 2009, 16:21 »
Du kan vänta 2 veckor om du vill, men om honan åker på mycket stryk utav någon hane kan det vara bra att flytta hon med en gång. se till så att hon får bra gömställen i "spottkaret".
Sen får du vara med när hon spottat ut småttingarna, vissa honor kan gå kvar och du kan då mata upp honan innan hon blir isläppt i stora karet igen. Medans vissa kan få för sig att äta upp sina yngel någon dag efter att dom släppt ut dom.

10
Malawiciklider / Mbuna-yngel matvanor?
« skrivet: 06 nov 2009, 14:53 »
Hallo hallo!

Har en grupp metriaclima pyrsonotus.
Senaste veckorna har jag låtit honorna spotta i karet.
Gav mig på ett litet projekt att lägga frigolit i botten, dvs suga ur all sand sen bygga upp ordentliga stenrösen ovanpå frigolitskivorna, i med all sand igen  ;)

Så nu är det yngel lite här och där i små skrevor. Och jag har studerat ett nyspottat yngel de senaste 2 veckorna som håller till under ett stenblock precis framme vid rutan. Först nu har jag sett att det börjat beta lite alger från stenarna. (framt tills det har det blivit småsmulor av räkmix)
Så min fråga är, vad lever mbuna-yngel på i naturen den första tiden?

11
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 02 nov 2009, 12:22 »
Tackar!
Jepp en av mina fina honor.Tyvär så har min Maingano hane dött, han simmade in i något skulle jag tro (snurrade bara runt)Köpte en ny hane idag men det gick åt h-vete.Han var lite mindre än honorna, uppvaktningen blev lite för mycket.Har plockat ur honom från karet men är tveksam om han klarar sig

ja det är oftast tufft att introducera nya fiskar i en mbuna-grupp, spelar ingen roll om det är några honor eller en ensam hane. Ska dom testas i början av dom andra så ska det testas ordentligt :/

12
Övrigt / SV: Ditt senaste inköp [Bilder]
« skrivet: 02 nov 2009, 12:11 »
Köpte 2+2 VF Maingano hos kentan i nol ;)

13
Bilddiskussioner / SV: Nya bilder
« skrivet: 01 nov 2009, 18:38 »
Finfina bilder karlsson, Maingano överst lr?

Jag har precis skaffat VF 2+2 Maingano. Är nog den trevligaste mbuna jag haft hittils! Första ena hanen gör är att han börjar mucka och spänna upp sig för sin egen spegelbild, då vet man att det är VF höhö.

14
Malawiciklider / SV: 3 nybeskrivna malawiciklider
« skrivet: 31 okt 2009, 17:11 »
Gå in på www.ciklidhobby.com så ser du att vi som har nära till Nols ciklidhobby är bra bortskämda vi med ;)

15
Malawiciklider / SV: 3 nybeskrivna malawiciklider
« skrivet: 29 okt 2009, 18:02 »
Nej men förhoppningsvis så hamnar sådana här fiskar hos specialiserade affärer, är inte så många vanliga zooaffärer som satsar på malawi utöver typ röd-zebra, hongi, golden och andra inavlade stackare.

såg en fisk på nol idag som var mkt lik Melanochromis kaskazini, men med spetsigare nosparti. Men med samma teckning och den ljusa randen längst ut på fenorna, kommer inte på namnet nu bara!

Sidor: [1] 2 3 4